Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan gyógyít és szabadít ma...

Hogyan gyógyít és szabadít ma Isten?

Figyelt kérdés
Az imák számítanak,vagy "könyörülök akin könyörülök."
2012. márc. 25. 13:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
8%

Amit Te Istennek hívsz, az a tudatoddal gyógyít.

Mellesleg, ha kicsit is vallásos lennél, akkor tudhatnád, hogy Isten egyformán szereti mindannyiunkat, és előtte nincs kivétel, mindenki egyenlő. És nem, nem csak akkor kell keresni "Istent" amikor szükséged van valamire - ha már a vallásnál tartunk.

Szokták mondani, hogy "Segíts magadon, és Isten is megsegít" - hidd el, ez sem véletlenül ilyen találó...

Könyörülök, akin könyörülök... Elég korruptnak ítéled meg... Vajon honnan jöhet ez a hozzáállás?! ;) De ebbe most nem mennék bele inkább...

2012. márc. 25. 13:45
 2/19 A kérdező kommentje:
2 Mózes 33.19.
2012. márc. 25. 14:11
 3/19 anonim ***** válasza:
54%

Oké, nyertél!

Mint észrevetted számomra nem nagy horderejű ez a dolog... De ahogy az előbb is írtam, talán arról lehet szó, hogy ne csak akkor keressük az Úr társaságát, ha a kegyelme után sóvárgunk. Ne csak akkor keressük Őt, amikor szükségünk van valamire.

Ha Te úgy érzed magadhoz közelebb Istent, hogy imádkozol, tégy úgy!

De én úgy gondolom, hogy nem feltétlenül ez a módja a dolognak... Szerintem az életvitel, az emberség fontosabb.

Számomra visszataszító az, amikor látok valakit buzgó imádkozni, és közben tudom, hogy milyen ember. Szóval attól, hogy valaki minden este térdre veti magát, attól szerintem nem lesz "kedvesebb" az Úrnak. Ahogy élsz, ahogy viselkedsz, ahogy viszonyulsz az emberekhez... Az szerintem sokkal többet számít... az alázat, a becsület, az emberség... stb ...

SZERINTEM.

21f az első is én voltam

2012. márc. 25. 14:29
 4/19 anonim ***** válasza:
51%

És neked van igazad #1 és #3 válaszoló.

Most a nagyob szubjektív véleményem fogom mondani, de te 1000x többet érsz ezteknél az álszent embereknél.

2012. márc. 25. 14:34
 5/19 anonim ***** válasza:

Ez nem pont ide illik, de akkor idézek én is egy kicsit:

˝Némely elbizakodott embernek, aki igaznak tartotta magát, a többieket pedig lenézte, ezt a példázatot mondta: Két ember ment fel a templomba imádkozni: az egyik farizeus, a másik vámszedő. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember: rabló, gonosz, parázna, vagy mint ez a vámszedő is. Böjtölök kétszer egy héten, tizedet adok mindenből, amit szerzek. A vámszedő pedig távol állva, még szemét sem akarta az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: Isten, légy irgalmas nekem, bűnösnek. Mondom nektek, ez megigazulva ment haza, nem úgy, mint amaz. Mert mindenki, aki felmagasztalja magát, megaláztatik, aki pedig megalázza magát, felmagasztaltatik.˝ (Lk 18,9-14)."

Evangélium (Mt 21,28-32)

,,Vajon erről mit gondoltok? Egy embernek két fia volt. Odament az elsőhöz és így szólt: ,,Fiam! Menj ki ma, dolgozz a szőlőben!" Az így válaszolt: ,,Nem akarok", de később meggondolta magát és kiment. Akkor odament a másikhoz is, és ugyanúgy szólt neki. Az ezt felelte: ,,Igenis, Uram!" De nem ment ki. A kettő közül melyik tette meg az apa akaratát? Azt felelték: ,,Az első." Erre Jézus azt mondta nekik: ,,Bizony, mondom nektek: a vámszedők és az utcanők előbb mennek be Isten országába, mint ti. Eljött ugyanis hozzátok János az igazság útján -- és nem hittetek neki. A vámszedők és az utcanők azonban hittek neki. Ti még ennek láttán sem gondoltátok meg magatokat később, hogy higgyetek neki."

2012. márc. 25. 14:40
 6/19 A kérdező kommentje:
Nem nyerni szeretnék, hanem választ kapni!
2012. márc. 25. 14:40
 7/19 anonim ***** válasza:
A szabadulás első lépése, hogy befogadod Jézust és megvallod, hogy bűnös vagy, tiszta szívből, ekkor meg vannak bocsátva a bűneid. Aztán építed a kapcsolatod Istennel, ima, Biblia, jó és építő prédikációk és engeded, hogy Isten szépen kipucolja az életed, megszabadítson olyan dolgoktól, amik megkötöznek, hátráltatnak, felszabadítson olyan lelki sérülésekből amelyeket kaptál életed során. Ennyi
2012. márc. 25. 14:45
 8/19 anonim ***** válasza:
Isten a legjobbat akarja neked!!! Ha közeledsz hozzá, Ő nem fogja visszautasítani!!!!(előző voltam)
2012. márc. 25. 14:46
 9/19 A kérdező kommentje:
A két idézet egyáltalán nem illik ide.
2012. márc. 25. 14:47
 10/19 A kérdező kommentje:

Talán nem jól tettem fel a kérdést.

Isten mindenható. Minden felett hatalma van, legyen az betegség,bűn,szenvedély,bármi. Mégis sokan nem gyógyulnak,

nem szabadulnak meg. Az imádságuk "nem megfelelő",vagy

Isten másként döntött. Akkor viszont hol az imádság ereje,

hatalma?

2012. márc. 25. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!