Ha eljön Jézus?
Vidripi!
"Nem Jézus mondta azt hogy ő alfa és omega."
"És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen."
Krisztus mondta: "Ha valaki szomjúhozik, jőjjön én hozzám, és igyék."
Máshol pedig ezt mondja: "Valaki pedig abból a vízből iszik, a melyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, a melyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne."
"Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, a ki van és a ki vala és a ki eljövendő, a Mindenható."
Ami nálad Úristen, itt Úr. Az ógörögben κύριος (küriosz) Úr. Amit te mondasz, az a θεός (theosz), de itt nem az szerepel.
A theosz itt szerepel például: "Jel 22:5 És ott éjszaka nem lesz; és nem lesz szükségük szövétnekre és napvilágra; mert az Úr Isten világosítja meg őket, és országolnak örökkön örökké."
Egy másik fordításban, méghozzá talán a hozzáférhető legjobb fordításban is, a King Jamesben is Lord, azaz Úr szerepel.
Itt hogyan véled, mit ír?
"És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.
Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó."
Ki jön el hamar?
Isten hogyan lehetne az első és az utolsó? Ő öröktől fogva létezik, aki teremtett mindent.
Hogy miért kezdet?
"Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett. Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;"
De igazad van, nem közvetlenül Krisztus mondta ezt, hanem az angyal, aki kijelentette ezt Jánosnak, hogy Krisztus az alfa és az omega, a kezdet és a vég.
Szia
Vidiripi
Károli Gáspár fordítás.
Jelenések 16:17; Ézsaiás 41:4; Ézsaiás 44:6; Jelenések 1:8; Jelenések 22:13; Ézsaiás 55:1;
Akkor ezek a kereszthivatkozások kire utalnak?
Károli Gáspár fordítás
Vidripi: Jel.22,13-16
Miért nem tanultok meg Bibliát olvasni a változatosság kedvéért? dobd ki azt az őrtornyot.....
A kereszthivatkozásokkal kapcsolatban, pusztán csak azt tudom visszavonni, hogy Isten is szólította magát elsőnek és utolsónak, ebben elhamarkodott voltam, köszönöm! Bár nem minden Ézsaiás kereszthivatkozásban vélem ezt felfedezni, mivel némelyek oly próféciák, melyek az eljövendő időre vonatkozván, bizony Krisztus királyságára hirdetnek.
Viszont:
Jel 16,17 "17. A hetedik angyal is kitölté az ő poharát a levegőégre; és nagy szózat jöve ki a mennyei templomból a királyiszéktől, a mely ezt mondja vala: Meglett!"
Ezt nem értem, hogy hogyan hoztad most ide párhuzamként?
Krisztus magáról: Jel 3,21 "A ki győz, megadom annak, hogy az én királyiszékembe űljön velem, a mint én is győztem és ültem az én Atyámmal az ő királyiszékében."
Jelenések 1:8
Kitárgyaltuk, sajnálom, itt nem Úristen, hanem Úr van.
Jelenések 22:13
"És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.
Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó."
Szerintem egyértelmű, hogy ki az aki eljön, és ki fizet.
Jn 14,3 És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek.
Jn 5,22 Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta
Szia
Senki sem olvasta a Bibliát?
Nem fog meglepődni, mert a világ változatlan, régen is az volt mint ma. Emberek házasodnak, esznek, isznak, gyereket nevelnek, dolgoznak, stb és bűnnek élnek. Ma is így van, csak a tudomány előbb jár, de nem változott semmi. Akkor lepődne meg, ha sikerülne eltörölnünk a bűnt és annak fogalmát.
Szia !
Szerinted amikről azt gondolod Jézus nincs tisztába és felteszed a kérdéseidet Ő azt mind ismeri és tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!