Mit jelent az, hogy Jézus :Dávid Fia?
Üdv.
Azt jelenti, hogy Jézus Dávid leszármazottja. Dávid király ágán született meg. A Máté evangéliuma 1:1-16. versében olvashatsz erről egy részletes leírást.
Remélem segítettem.
A zsidó vallás szerint a Messiás Dávid leszármazottja lesz, a keresztények pedig őhozzá vezetik vissza Jézus családfáját Józsefen és Márián keresztül.
"Kérlek olvassatok bele a Lukács 20:41-44-ig. Mondja pedig nékik:Mimódon mondják,hogy a Krisztus Dávidnak fia? Holott maga Dávid mondja a zsoltárok könyvében: Mondja az Úr az én Uramnak, ülj az én jobb kezem felől, Míglen vetem a te ellenségeidet a te lábaid alá zsámolyul.Dávid azért Urának mondja őt, mimódon fia tehát néki?"
Dávid
Mária egy Dávid nevű fószerrel csalta Józsefet, aztán beadta neki ezt az Isten fia sztorit, hogy ne kövezzék meg. Akkor a házasságtörésnek ez volt az ára.
(kéretik nem komolyan venni)
David
Nem Dávid mondja hogy ülj az én jobbomon, hanem az Úr mondja. Ez pedig egy prófécia, ami Jézuson teljesedik be. Jézus már elt az égben mielött a Földre jött volna. Dávid pedig ebben az értelemben mondta hogy Ura. De ami a földi létét illeti, Jézus Dávid Fia, amint már a fentiekben leirtam.
gyakorivalasz2
Ez meg viccnek is rossz. A komoj dolgokból nemkell viccet csinálni.
Totex!
Az zavart meg, hogy a Lukács evangéliumából idéztem.
Mivel eredetileg Dávid zsoltára.
Krisztus örök királysága és papsága.
110 Dávid zsoltár.
Monda az Úr az én uramnak: Ülj az én jobbomon, amíg ellenségeidet zsámolyul vetem a te lábaid alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!