Ki illetve milyen az Univerzális Isten? (spiritualitás)
Mit tudtok róla? Itt nem a bibliai, keresztény istenre gondolok, hanem akiről csak keveset tudok. Meditációs könyv olvasása során merült fenn a neve, és nem vagyok vele tisztában. Ő olyan isten, mint ami bennünk is lakozik? Mint a mi isteni valónk? Ugyan az, vagy más?:D
Remélem valaki tud válaszolni a kérdésemre. Köszönöm!
Isten nem egy valaki, nem egy személy annál minden tekintetben végtelenszer több. Azért Istenről a legtökéletesebb elképzelésünk is csak egy halvány megközelítés lehet.
Én Istent egy Hatalom, Bölcsesség és Szeretet kimeríthetetlen Forrásának próbálom látni; mint egy Vezérlő Alapelv mindenben – tehát bennünk emberekben is, nem rajtunk kívül; mint egy Mindenható Törvény; Isten szerintem az Eredeti Önfejlesztő Ihlet, melynek fejleménye – nem teremtménye – minden ami létezik. Melynek legelőbbre haladt fejleménye itt a földön mi emberek vagyunk.
Nos,az az Isten,amelyről te beszélsz a Mindenség.
Értem,hogy mire gondolsz.
Mindenki másként tapasztalja meg Istennel a kapcsolatot és magát Istent:másként a keresztények,muszlimok,zsidók stb.
De a vallásokban léteznek korlátok,amik gátolják Isten teljes megismerését,amennyire azt az ember tehetné.
Így pl. a "vallási parancsok" fékezik az embert az Isten megismerésében.
Az Isten melyről beszélsz nem parancsolgat.Azt mondja,ha ezt teszed annak következménye lesz ,amit megtapasztalsz,de nem kárhozhatsz el soha,mert te örök vagy.
Így ez az Isten engedi az embert fölemelkedni Önmagához,hogy az ember rájöhet egyenrangú Vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!