Ki milyen felekezetbe tartozik? Elítélitek, ha valaki más felekezetü, mint ti?
Nem szokásom vallás vagy felekezet alapján megítélni az embereket. A férjem is más vallású mint én.
Egyik barátnőmmel azért szakított a fiúja, mert a lány református, a srác meg katolikus, és mindig ezen veszekedtek. Én meg csak lestem nagyokat, hogy ez komolyan ennyit számít?
Szia!
Én a Keresztény Advent Közösség nevű kis felekezetbe tartozom.
Én úgy gondolom, hogy nem a felekezet határozza meg egy ember hitéletét, hanem a gondolkodásmódja és a cselekedetei. Én ezek alapján tudok különbséget tenni hívő és nem hívő között. Egy fát sem a neve alapján ítélünk meg, hanem a gyümölcsei alapján. Sokan hivatkoznak arra, hogy ilyen vagy olyan felekezetekbe járnak, de a "gyümölcseik" egyáltalán nem azt mutatják, hogy hívők lennének.
Üdv. Péter
Római katolikus vagyok, igencsak gyakorlom is, és nem ítélek el senkit.
Ki vagyok én, hogy ítélkezzem? Megmondta az Úr, hogy ne tegyem.
Azt is megmondta, szeressem felebarátomat mint önmagamat.
Ki az én felebarátom? KI NEM AZ?
Ha ítélem, magamat is ítélem.
Szeretettel közelítve az emberekhez (ami NEM EGYENLŐ azzal, hogy magamra erőltetek egy kifacsart mosolyt és ha beledöglik is az illető, "szeretem") rengeteget tanulhat mindenki mindenkitől. Meg kell vizsgálni persze az Írás tükrében (keresztényként legalábbis), mi jó, mi nem, és ami nem, azzal nem kell, nem szabad egyetérteni. Szeretettel közelítve - a szeretet diszkrét, a szeretet elfogadó, a szeretet nem erőszakos, a szeretet CSENDES, befogadó..... és még annyi más a Valódi szeretet. Amilyen a mi Istenünk. Tőle kell tanulni szeretni. (Persze hogy ne a lehúzások jöjjenek, hogy "milyen Isten az, aki...", ahhoz meg kell ismerni tényleg, nyitottsággal közelítve Felé.)
"Istent szeretni, magamat megvetni, senkit meg nem utálni, senkit meg nem ítélni."
Protestáns keresztény vagyok, és nem ítélek el senkit azért, mert más felekezethez tartozik. Nincs is jogom ehhez.
Sok kérdésben liberális nézeteket vallok (pl. üdvösség), de bizonyos területeken igencsak radikális vagyok (a Biblia tanításai alapján).
Azért megjegyzem, hogy az Ige szerint a felebarátainkat kell szeretnünk, nem a vallásukat. :P
És még két idézetet szeretnék írni, ami ide illik:
1. "People are unreasonable, illogical, and self-centered. Love them anyway." (Mother Theresa) --> Gondolom, mindenki tudja, hogy ő katolikus volt... :)
2. A kettővel előttem levő válaszoló egyik gondolatához kapcsolódva:
"She is the sort of woman who lives for others – you can always tell the others by their hunted expressions. (C. S. Lewis) --> Ő pedig protestáns.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!