Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mondhatok imám alatt olyat...

Mondhatok imám alatt olyat Istennek, hogy megbocsátok Neki?

Figyelt kérdés
Olyanoktól szeretnék választ kapni, akik keresztények és az állításukat alá tudják támasztani az Ige szerint.
2012. márc. 11. 05:02
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

@ yusuke33: én sem csodálom, h ki akadtál az első kommenten...első neki futásba én is így tettem. De én is azt javaslom neked, h ha lehiggadtál olvasd el az összes bejegyzést.

Hogy válaszoljak a kérdésedre, h miért kéne megbocsátani, azért, mert magam miatt és az Istennel való kapcsolatom miatt, azért mert kezelni szerettem volna a haragomat, illetve megoldani azt, mert a harag nem jó tanácsadó és mert sok mindent tönkre tesz emberekben.

A Bibliával kapcsolatosan...sokáig hasonlóan voltam vele véleményileg, mint te...szerintem itt sokan, köztünk én is hiába mondanám neked, h de bizony az Isten Szava és de bizony Jézus szavai nem az általános élet bölcsességeivel egyenlőek...amíg te magad meg nem tapasztalod, amíg számodra ki nem jelenti - kegyelemből - Isten, addig én teljesen megértelek.

Tedd félre a meglátásaidat, olvasgasd, és kérd Istent, h mutassa meg számodra, h amit a kezedben tartasz könyvet az valóban az Ő szava-e...mond el neki, h miért gondolod az ellenkezőjét és kérd tőle ezt őszintén.

Ahogy nekem is és szerintem rajtam kívül még sokaknak megmutathatta, h már pedig azaz Ő szava, úgy neked is meg fogja, ha ezt valóban tudni szeretnéd minden kísértés és az Ő hozzád intézet szavában való kételkedés nélkül.

2012. márc. 27. 07:24
 32/35 A kérdező kommentje:

Berta Wooster:

Az mind viszonylag igaz, amit írtál.

Amiben szerintem tévedsz azaz, h nem minden rossz dolog/esemény - még, ha Isten is meg is engedte -, azért van, vagy történt meg, mert az által óhajtotta megnevelni a gyermekét.

Van, hogy bár "megenged" rossz dolgokat, de annak semmi köze annak/ahhoz, h utálná azt aki felé megengedi, vagy ahhoz, h majd abból bármit is tanulni fog az illető.

Egyszerűen csak simán lehetnek rossz dolgok, vagy simán épp egy másik ember műveli a másikkal azt a rossz dolgot és bár Isten előtt utálatos, de annak a másik embernek is szabad akarata van, ha azt befolyásolná Isten - mert szerintem hatalmába állna -, akkor azzal önmagát tagadná meg, azzal pont megtagadná azt, h Ő maga a szeretet.

Én ezt inkább, amit állítottál úgy fogalmaznám, h vannak rossz dolgok, amik által valóban Isten nevel, és akár kemény is lehet, deha ezt egy olyan gyermeknek mondod, vagy olyan szülőnek állítanád, akit pl. megerőszakoltak/vagy megerőszakolták a gyermekét az joggal elküldene a búsba.

A másik, a keresztény családokkal kapcsolatosan, nem jó általánosítani, sem azt, h a te környezeteben pont az ellenkező igaz, sem azt, h más esetben meg milyenek, mert mindkét eset jellemző.

2012. márc. 27. 07:48
 33/35 anonim ***** válasza:

Helló, kérdező. :)

Sehol nem írtam azt, hogy _minden_ rossz dolog/esemény nevelési célzatú lenne (bünti), olvasd vissza nyugodtan. De nem baj, hogy leírtad az ezzel a témával kapcsolatos két bekezdést, mert szerintem is így van. :P

A keresztény családokkal kapcsolatos tapasztalataimban pedig direkt azért emeltem ki, hogy az én környezetemben mit tapasztalok, hogy ne legyen általánosító; az lenne általánosítás, ha azt mondanám, hogy ez mindenhol így van, pont. De mivel nem tudhatom, ezért nem is állítok ilyesmit.

Üdv. :)

2012. márc. 27. 12:41
 34/35 A kérdező kommentje:

Berta Wooster:

Bocs, akkor félreértelmeztelek! De remélem nem vetted kioktatásnak vagy bántásnak.

2012. márc. 27. 19:52
 35/35 anonim ***** válasza:

Nincs semmi gond; az írásbeli kommunikáció még a verbálisnál is bonyolultabb. :P

Nem vettem sem kioktatásnak, sem bántásnak, mert nem éreztem rosszindulatot. Különben meg kapok én itt rendszeresen hideget is, meleget is, úgyhogy már edzett vagyok; meg különben is, ezek szubjektív vélemények, úgyhogy nem tulajdonítok különösebb jelentőséget egyiknek sem. Persze azért a dicséret mindig jobban esik. ;)

2012. márc. 27. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!