Hogyan kell gyónni? Mit kell meggyónni?
első verzió
Üdvözletem Atyám
Súlyos bűnt követtem el ember öltem/kínoztam
második verzió
Üdvözlet Atyám
Súlyos bűnt követtem el. A testiség bűnét. Ja és apáca vagyok
amíg a fogmosás a legnagyobb problémád sztem ne menj gyónni
bár elég érdekes lenne ha neked 13 évesen gyónásra lenne szükséged
azt se tudjuk miket cisnálsz életedben
mond az h lesmároltál vkit oszt kész
megbántad neki aztán mind1 h tényleg megbántade
A 2. válaszadó linkje tökéletes. Különben pedig nem ciki odamenni a paphoz, és megkérni, hadd beszélj vele 10 percet. Elmondod neki, hogy elsőáldozás óta nem gyóntál, elfelejtetted, hogyan kell, és a fő baj nem is ez (kinyomtatod a gyónás menetét, vagy viszel egy Hozsanna c. énekeskönyvet, abban is benne van, nyugodtan lehet "puskázni"), hanem hogy nem igazán tudod, mi bűnöd lehet. Már ha a lelkitükör használata után még mindig így gondolod. Ő majd elmondja pár mondatban, hogy mi is számít bűnnek. Mert igen, mindenkinek van, 13 évesen is. Nem voltam katolikus és nem nyomatta senki a lelkiismeretfurdalós szöveget, de éreztem, hogy vannak kisebb-nagyobb baklövéseim, amiért bocsánatot kértem Istentől. Katolikusként ezt legjobb gyónásban megtenned.
Pl. szüleiddel szemben hogy viselkedsz, testvéreiddel, barátaiddal szembeni zördülések stb... nem kell szóról szóra elmesélni mindent, hanem pl.: "tiszteletlen, szeretetlen, dühös voltam szüleimmel szemben ennyiszerannyiszor"
Remélem, segítettem valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!