Miért utasítanak el szinte mindent?
13:31: Rendben, te azt írod: bűn!
Hol van leírva egyértelműen a Bibliában, hogy a relaxáció bűn? Mert az idézett szakaszok az én véleményem szerint nem vonatkoznak a relaxációra - ez nem varázslás, jóslás, nem bálványimádás, semmi ilyesmi nincs benne!
Az viszont szerepel a Bibliában, hogy az embernek szabad akarata van. Mindenkinek a sajátja. Tehát neked is van, a kérdezőnek is, nekem is. Mindenki MAGA dönti el, hogy melyik utat választja. Érted? Nem TE döntöd el, hogy a másik számára mi a helyes út.
Ezen felül: a bűn útja halálba vezet - mindannyiunk útja a halálba vezet, csak vannak, akiknek később az örök élet jár. De ezt egyedül Istennek van joga megítélni, hogy kinek jár és kinek nem. Senki másnak!
Továbbá: Jézus Krisztus meghalt a bűneinkért. Magára vállalta, általa feloldozást nyerünk. Ha valaki élete utolsó órájában választja Jézust, akkor is feloldozást nyer (ahogy a Jézus mellett megfeszített lator is, ezt maga Jézus ígérte neki, azt pedig ugye csak nem vonod kétségbe?!).
Sorolhatnék még számtalan bibliai példát, hogy Jézus hogyan ítélte meg a bűnöket és a bűnösöket, de az alapproblémánk az, hogy bűn-e a relaxáció. És ha igen, akkor ki szerint? Az egyház szerint? Mi alapján? Te relaxáltál már? Ha nem, akkor mi alapján ítéled meg? Én már relaxáltam, semmi bűnös dolog nincs benne: sem varázslás, sem spiritizmus. De még ha lenne is: mindenkinek szabad akarata van!
A vezetőik mondják nekik,mert azoknak nem érdekük,hogy a hívek önállósodjanak,más technikákkal találják meg a lelki békéjüket,mint amit ők tanítanak,mert akkor félő,hogy rájönnek,hogy nincs is szükségük az egyházra.Ezért veszélyesnek,és elítélendőnek állítanak be nekik mindent.
És érdekes módon Jézus is beszél a Bibliában spirituális dolgokról,és nem elítélően,hanem pont ösztönzően,de ezt nem veszik figyelembe.(akinek nem inge....)
Kedves 13:28-as válaszoló!
Szerintem írhatnál közvetlenebb stílusban is, mert a sok felszólításod, és ordibálásod (Igen... az internetes csevegés világában a nagybetűs írás ordibálást jelent.) nem éppen a legszimpatikusabb, a "bigott" jelző pedig kifejezetten sértő, amit egy Keresztény ember nem engedhet meg magának...Másrészt nem értem a felháborodásod, mert a kérdés a Keresztényeknek lett címezve O_o...Aztán mondod, hogy meggyőződésed szerint Isten nem a Tízparancsolatra gondol :-) (Az megint más dolog, hogy Isten nem vet semmit senki szemére ez nem az Ő stílusa...) Nekem pedig meggyőződésem hogy Jézus Krisztus a (Mát 5,1-7,29)-ben található Hegyi beszédben a Tízparancsolatot is magyarázata...János apostol az első levelében a következőt írja "A ki ezt mondja: Ismerem őt, és az ő parancsolatait nem tartja meg, hazug az, és nincs meg abban az igazság." (1Jn 2,4) Pál apostol a Római levélben a következőt írja: "A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-é a hit által? Távol legyen! Sőt inkább a törvényt megerősítjük." (Rm 3,31) Szükségünk van tehát Jézus Krisztus segítségére hogy be tudjuk tölteni a törvényt, hiszen a Megváltó a következőket mondta: "Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok." (Jn 14,15) Jézus parancsolatai meg ugye a Bibliában elérhetőek. Helytelen tehát arra irányítani a figyelmet hogy Isten az írott törvényét figyelmen kívül hagyja...
Testvéri üdvözlettel: H
Kedves 13:14!
A szövegben egyetlen helyen szerepel nagybetűs írásmód, ahol stilisztikailag jelentősége van, ugyanis valóban azt kívántam éreztetni, hogy élőbeszédben itt bizony felemelném a hangom: NEM AKARTAM. Magamról írtam, nem másokkal kiabáltam.
Azt pedig sehol nem írtam, hogy a Tízparancsolatot nem kell megtartani. Ugyanakkor Isten egyértelműen kijelenti a Bibliában (az Ószövetségben), hogy lesz olyan idő, amikor a hívők szívébe helyezi a törvényt, és nem külső parancsolatoknak kell engedelmeskedniük. Én ezt élem meg, és ehhez mutatja Isten az utat.
Az én véleményem - és tapasztalatom -, hogy Isten a Tízparancsolaton túl is folyamatosan ad "utasításokat" a hívőknek, csak kevesen hallják meg azt, és még kevesebben képesek engedelmeskedni azoknak, pedig ha ezt tennék, akkor nem lenne kérdés, hogy mi a bűn, és mi nem, mert Isten egyszerűen belénk helyezi a megfelelő érzéseket, gondolatokat, a cselekedetekre való késztetést. Nem csak a legfőbb kérdésekben, hanem életünk minden egyes mozzanatában.
Egyébként ha valakinek kétsége van azzal kapcsolatban, hogy bűn-e a relaxáció, kérdezze meg Istentől.
Tisztelt 13:22-es válaszoló!
Értem, és nem is akartalak megbántani, csak sajnos elkövették már azt a hibát, hogy nagybetűvel írnak, és úgy tűnt, mintha kiabálnának. Én ezért nem is szeretek nagybetűvel írni, de örülök hogy nem a kiabálás volt a célod. Az tény és való hogy a formai vallásosság veszélyes, de sajnos ma is sokan beleesnek ebbe a hibába, nem nem tudatos belátással követik az Istent. Az pedig, hogy Isten milyen utasításokat ad az életünkre, a Biblián kell megvizsgálni hogy valóban Istentől van-e vagy sem. Ha ugyanis eltér az Isten beszédétől a legcsekélyebb mértékben is az adott utasítás az nem Istentől van.
A relaxációról nem sokat tudok mondani, mert csak hallottam róla, de nem mélyültem bele eddig ebbe a dologba. Ami a kérdéssel kapcsolatban feltűnt az a "spirituális módszerek" Ha ugyanis valaminek köze van a spiritizmushoz, akkor azt a Keresztényeknek el kell vetniük mert a spiritizmus alapvetően a lélek halhatatlanságán alapul, amely eredetileg egy pogány tanítás, és az újplatonizmus révén szivárgott be a Kereszténységbe. Egyébként az ilyen agykontroll, relaxáció és ehhez hasonló dolgok is ellentétesek a Kereszténységgel, mert ezek egyfajta önmegváltó programok, és nem a Jézus Krisztusba vetett hiten alapulnak. A (Mát 11,28-30)-as Jézus kijelentésből egyértelművé válik hogy nincs szüksége ilyenekre egy Keresztény embernek, ha pedig hozzávesszük a (Kol 2,8)-at akkor az még tovább erősíti ezt a nézetet. Természetesen mindenkinek tiszteletben tartom a személyes véleményét, mindenkinek joga van azt tenni amit szeretne, én csupán a véleményemet írtam le.
Minden jót kívánok, és elnézést a kellemetlenségekért!
Üdv: H.
"nincs szüksége ilyenekre egy Keresztény embernek"
Ezt írtam én is, hogy a hívőknek nincs erre szükségük. A kérdező nem is arra utalt, hogy keresztény emberek éljenek-e vele, hanem arra, hogy miért ítélik el, ha más (nem keresztény) ezzel él. (Az én értelmezésemben legalábbis így szólt a kérdés.) És erre írtam azt, hogy szerintem szíve joga!
Most így hirtelen nem tudom, hogy melyik evangéliumban szerepel, amikor a tanítványok Jézusnak panaszkodnak, hogy valaki az ő nevében gyógyít. Mit is mondott erre Jézus? Hogy nyugodtan tegye csak, mert aki nincs ellenünk, az velünk van! Én ebben maximálisan követem Jézust: mindenki olyan módszerrel él, amilyennel szeretne, csak ne szóljon bele az én hitembe!
"13:31: Rendben, te azt írod: bűn!
Hol van leírva egyértelműen a Bibliában, hogy a relaxáció bűn? Mert az idézett szakaszok az én véleményem szerint nem vonatkoznak a relaxációra - ez nem varázslás, jóslás, nem bálványimádás, semmi ilyesmi nincs benne!"
Nem minden van megírva a Bibliában, ami Isten törvényének (és Isten törvénye alatt nem az írottat, hanem a világ rendjét értem) megszegése, amit a bűn. A Sola scriptura egy idea. Nincs minden eset tételesen felsorolva, ledefiniálva, ettől még lehet bűn. Azt pedig lehet tudni, hogy az önhipnotikus dolgoknak a forrása az Istentől idegen vallások, amelyek önmegváltásra törekednek, azon alapulnak Isten nélkül elérhetsz valamit. Sőt, sok vallás erre alapul. Megnyugvást, békességet stb. akár gyógyulásokat is adhat. Ettől még nem jó.
"Az viszont szerepel a Bibliában, hogy az embernek szabad akarata van. Mindenkinek a sajátja. Tehát neked is van, a kérdezőnek is, nekem is. Mindenki MAGA dönti el, hogy melyik utat választja. Érted? Nem TE döntöd el, hogy a másik számára mi a helyes út."
Senki nem vitatta el más szabad akaratát (habár szerintem nem annyira szabad, mint sokan vélik), ellenben a jót és a rosszat ildomos megítélni egy kereszténynek, ebben fejlődnie is kell az írások szerint. Ha pedig ez van, és pl. én rossz útnak lát valamit, aminek a vége a halál, akkor a szeretet azt mondja, hogy szóljon annak, aki ezt még most nem látja. Hátha gondolkodásmódot változtat, és letér arról az útról.
"Ezen felül: a bűn útja halálba vezet - mindannyiunk útja a halálba vezet, csak vannak, akiknek később az örök élet jár. De ezt egyedül Istennek van joga megítélni, hogy kinek jár és kinek nem. Senki másnak!"
Senki, - aki megítéli az Isten szerinti jót, vagy rosszat - még nem áll be Isten helyébe, de ha így is lenne, erre is van példa, ugyanis Isten prófétát is szokott támasztani, akire ha nem hallgatnak, olyan mintha Istenre nem hallgatnának. Sőt, ezeket általában a világ meg is öli amiatt a véleményük miatt. (lásd Keresztelő János halálának okát, fejét vették meg kimondta, hogy egy királynak nem kellene parázna életet élnie)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!