Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért utasítanak el szinte...

Miért utasítanak el szinte mindent?

Figyelt kérdés
Napjainkban egyre több spirituális módszert alkotnak az elmélyülésre, relaxációra, de ezek nagy részét a keresztények elítélik. Miért van ez?

2012. febr. 28. 20:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudom, hogy ki írta ezt, de hamisan mondta. Krisztus az út az igazság és az élet. Nincs bennünk igazság, mert ez a pozíció már be van töltve. Aki az általad mondott mondatot mondta, nem volt tudatában az igazságnak.

Engem a legkevésbé sem érdekel, hogy egy emberek által lefektetett egyház által kikiáltott "szent" mit mondott.

Nekünk kell lennünk a szenteknek.

Ha elolvasod Pál leveleit, a hívőket hívja Pál szenteknek.

1Pt 1,16 "Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok."

2012. febr. 29. 11:49
 12/28 A kérdező kommentje:

Szent Ágoston mondta, csak hogy tudd.

De hadd tegyek fel egy kérdést. Ha valakinek meditációra vagy elmélyülésre van szüksége ahhoz, hogy megkapja a válaszokat a kérdésére (a keresztények ilyenkor imádkoznka), akkor az miért baj?

2012. febr. 29. 12:02
 13/28 rajcziz ***** válasza:
31%
Hát ezt pont nem Pál mondta, de mindegy. Egyébként olyanról nincs szó a Bibliában, hogy csak azt térítsétek, akik kérik és vevők rátok?
2012. febr. 29. 12:04
 14/28 anonim ***** válasza:
68%

Istenünk megtíltotta (a szent iratokban, amit Isten kijelentésének tartunk) Aki meg ismeri Istent, az tudja, hogy érdemes neki engedelmeskedni, úgy nem jár pórul.

Ennyi nem elég?

2012. febr. 29. 13:07
 15/28 A kérdező kommentje:
Azt értem, hogy a keresztények miért nem élnek ilyen módszerekkel, csak azt nem tudom megérteni, hogy miért ítélik el azt, aki használja?
2012. febr. 29. 13:10
 16/28 anonim ***** válasza:

Ne általánosíts légy szíves, hogy "a keresztények"!

Én nem kaptam vallásos nevelést, tehát nekem senki nem magyarázta be azt, hogy a relaxáció az "varázslás". Erről szó nincs. A bigott keresztények olyasmit akarnak megítélni, amiről fogalmuk sincs - ezt sokszor tapasztalom, és ezért állt tőlem annyira messzire évtizedekig a vallás! Mert mindenbe bele akarnak szólni, mások életébe is, olyanokéba, akik nem kérik!

Én NEM AKARTAM hívő lenni - mert csak ilyen hívőket láttam! Akik képmutató módon ítélkeznek - pedig az is meg van írva ám, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltessél - meg sok minden más is elfogadásról, szeretetről, egyebekről - csomó olyan dolog, amit én nem láttam hívőknél.

Aztán Isten megszólított, és közvetlenül nekem mutatta meg azt, hogy mi a hit! És rájöttem, hogy köze nincs ahhoz, amit a templomokban és gyülekezetekben látok! Nem mondom, hogy ott nincsenek hívők! Biztos vannak, sőt, én is ismerek olyat, akinek élő kapcsolata van Istennel.

De a többség csak dogmákban hisz, gondolkodás és értelmezés nélkül idézi a Bibliát: fogalma sincs róla, hogy mit is jelent! Nem mondom, hogy én tökéletes vagyok! Korántsem! De Isten megtisztított a bűneimtől, alázatra tanított (amire korábban képtelen voltam!), és megmutatta, hogyan bízzam rá magam a vezetésére. Nem külső parancsokra, hanem a belső vezetésére! Meggyőződésem, hogy a Bibliában, amikor Isten valaki szemére veti, hogy nem követte a parancsait, akkor nem a tízparancsolatra gondol! Hanem azokra az állandó útmutatásokra, amiket naponta ad, életünk minden apró mozzanatát irányítani tudja, csak éppen nem vesszük észre, nem tudjuk követni! Aki erre képes, az tudja követni Istent, és olyan kegyelmet tapasztal meg, amit a dogmák követésével soha nem tudna! Nem valamikor a halálon túl, hanem itt, a földi életben!

2012. febr. 29. 13:28
 17/28 anonim ***** válasza:

És mielőbb bárki rám sütné, hogy persze, én csak hiszem, hogy én hívő vagyok - megtérésem óta nagyon sok olyan emberrel beszélgettem, akik ugyanígy élik meg a hitet!

A kérdezőnek pedig: semmi gond a relaxációval, csináld! Ha Isten meg akar téged szólítani, akkor úgyis meg fog. Még az is lehet, hogy pont relaxációban: mert Ő ilyen! Bármit is teszel, fel tudja használni a "céljai" érdekében - és a Te érdekedben!

2012. febr. 29. 13:31
 18/28 anonim ***** válasza:
51%

Ugyanazért, amiért a bűnt megítélik. (és nem el-ítélik, azt a bíróság szokta)

A bűn az Isten parancsolatainak megszegése, és a halált munkálja. Isten parancsolata pedig az, hogy ilyet ne tegyünk. Ahogy Ádámék is akkor vétkeztek, amikor Isten parancsolat valamit, és ők mást tettek. (Ádám pedig az egész emberiséget is reprezentálja)

A szentírás szerint pedig van oly út, mely jónak látszik az ember szeme előtt, de vége a halálnak útja.

2012. febr. 29. 13:31
 19/28 A kérdező kommentje:

13:28

Elnézést kérek, hogyha megbántottalak, mostantól vigyázok az általánosítással.

Az utolsó hozzászólónak: rengeteg ember van, aki valós eredményt ért el (pl. segített valakinek meggyógyulni). Ő is a halál útján jár?

2012. febr. 29. 13:42
 20/28 anonim ***** válasza:
51%
Ezért mondtam, hogy van, ami jónak látszik, mégsem az. A biblia beszél kelepcéről és kelepcéket állítókról. (a kelepce meg úgy működik, hogy valamit felkínál, ami jónak tűnik, de a vége nem az) A legnagyobb ilyen kelepce állító a hazugság atyja, aki embergyilkos volt kezdettől fogva.
2012. febr. 29. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!