Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudom, hogy Isten...

Honnan tudom, hogy Isten mondja, vagy csak bebeszélem magamnak?

Figyelt kérdés

Kérlek, hogy vallásukat gyakorló keresztények válaszoljanak, nem szeretnék eltérni a tárgytól.

Szoktam imádkozni, és sokszor kérdezek, és sokszor meg is mutatja a helyes utat, sokszor kaptam már választ, vagy valamilyen esemény kapcsán, vagy csak nagyon figyeltem rá, és a szívem mélyén éreztem a helyes dolgokat.

Sokat imádkozom a páromért is, de pár hete már nem is tudom, hogy minek kapcsán elfogott az az érzés, hogy nem is ő az "igazi", hogy nem őt szánta nekem Isten. Azóta emészt a gondolat, és egyre többször eszembe jut, és annyira össze vagyok emiatt zavarodva, hogy nem tudom, hogy ezt én generálom, vagy tőle jön. Hiába kértem segítséget. A kapcsolatunkkal semmi baj nincs, ő is keresztény, és én így, mint résztvevője nem is látom, hogy mi lehetne az akadálya Isten szemében. Szerintetek mitévő legyek? Lehet, hogy hülye kérdés, de most ez engem nagyon is foglalkoztat. Előre is kösz:)

2012. febr. 28. 17:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

"vallásukat gyakorló keresztény" abban az ertelemben vagyok, hogy ilyen csaladban nöttem fel, es sztem a Szentlelek bennem van, aki ugyanigy mutat nekem is utat (a szivem melyen erzem). En is sokat kerdezek, es ez a belsö valasz mindig jön...

Ha egyelöre nem tiszta meg a valasz, en hagynam, nem csinalnek semmit, hiszen ez a belsö hang mindig kitisztul, es egy idö utan ketsegek nelkül tudjuk a valaszt, legalabbis nekem ez ilyen.

(Van egy tippem, mi okozza az összezavarodast, de nem ez volt a kerdes, akkor elternenk a targytol, marpedig kifejezetten kikötötted ezt.)

2012. febr. 28. 17:37
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Közben eszembe jutott, hogy hogy merült fel bennem: láttam a Találkozás című filmet (ami megjegyzem annyira nem tetszett:D) ahol Jézus mondja a nőnek, hogy ne menjen hozzá a barátjához, mert sokkal jobbat tartogat a számára, és a nő ezt nagyon nehezen tudja elfogadni. És elgondolkoztam, hogy vajon én el tudnám-e nagy szenvedés közepette. Azóta gyötör a gondolat.

2012. febr. 28. 17:39
 3/12 anonim ***** válasza:

Miképpen gondolod eldönteni, hogy elképzeléseid valós tényeken, vagy fantáziáláson alapulnak?

Veszélyes dolog (a párkapcsolat számára) az ilyesmiről bármilyen módon elmélkedni. Egy óvatlan pillanatban nagyon durva dolgokig juthatsz el kontroll nélkül.

Én inkább a párommal szembeni saját viselkedésemet, illetve a párom tetteit, felém irányuló magatartását venném szemügyre. Ha mindkettő megfelel az általános és meglévő elvárásaimnak, akkor e gondolatokat sürgősen elfelejteném, ha pedig nem felel meg, akkor sürgősen (de nagyon kedvesen és nagy átéléssel) megbeszélném a párommal. Abból rögtön az is kiderül, ő mit gondol efelől.

2012. febr. 28. 18:48
 4/12 anonim ***** válasza:
70%

Láttam a filmet. :) Szerintem ha ennyire egyértelmű az összefüggés a film megtekintése és a kétségek, gyötrő gondolatok között, akkor valószínűbb, hogy annak érzelmi hatására kezdtél el ezen annyit morfondírozni, miközben előtte semmi problémád nem volt azal, hogy egy életet leélj a pároddal. Vagy nem így van? Ezt kellene először eldönteni.

Isten szemében csak akkor van akadálya egy házasságnak (bár nem írtad, de a kifejtésből kiindulva feltételezem, hogy házasságban gondolkodtok), ha az valami miatt nem egyezik meg az akaratával. Ez lehet amiatt, hogy előre látja, hogy a felek nem illenek egymáshoz, ezért a kapcsolat kudarcra van ítélve. De az is előfordulhat, hogy Isten azért akar megelőzni egy kapcsolatot, mert bár a felek egymással való kapcsolata Tőle van, de nem jött még el a megfelelő idő (pl. valamelyik fél szellemi/lelki állapota miatt) a házasságkötéshez.

Megoldás: szerintem ha jársz valamilyen keresztény gyülekezetbe, és ott van olyan pásztor, akiben teljesen meg tudsz bízni, illetve akit szellemi tekintélyként el tudsz fogadni, akkor érdemes megkeresned a problémáddal. Ahogy előttem is mondták, szerintem első ízben nem érdemes a pároddal megbeszélni, mert lehet, hogy valami múló kételyről/támadásról van szó, és ha ezt elmondod, talán feleslegesen "ráragasztanád" a bizonytalanságot a párodra is.

A másik dolog pedig, hogy (valószínűleg) nem sürget semmi, ezért nincs okotok, hogy elkapkodjátok a dolgot. A jegyesség egyik legfontosabb kritériuma, hogy kellően hosszú időtartamú legyen, mivel az idő nagyon sokat segít annak megpróbálásában, hogy egy kapcsolat az Úrtól van-e vagy sem. Ugyanis, ami az Úrtól van, az örökké megáll, nincs rá az időnek vagy bármilyen körülménynek hatása. Lásd például Jákób történetét: (1Móz 29:20) "Szolgála tehát Jákób Rákhelért hét esztendeig, s csak néhány napnak tetszék az neki, annyira szereti vala őt." (Amiből aztán nem is csak 7, hanem 14 év várakozás lett... :D)

Ha nincs még meg a bizonyosságod, neked is várnod kell, és imádkoznod az Úrhoz, hogy jelentse ki a szívedben az Ő tökéletes akaratát. Ehhez csak egy biztató idézetet tudok csatolni; a többit Ő elintézi. :)

Péld 16:3 Bízzad az Úrra a te dolgaidat; és a te gondolatid véghez mennek.

2012. febr. 28. 18:57
 5/12 A kérdező kommentje:

Jajj nagyon köszönöm, megnyugtattatok:)

Meg ez az idézet is jól esett, köszi:)

2012. febr. 28. 19:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Mintha én írtam volna a kérdést... Ha gondolod, írj privátot, mert egy cipőben járunk - csak én már kicsit előrébb ezen az úton, és én már kaptam konkrét útmutatást Istentől!
2012. febr. 28. 23:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Szia, ha kétségeid vannak már most, ne menj hozzá. Később rosszabb lesz. Mindenesetre le kellene ülnöd, magadba szállnod és elgondolkodni azon, mi is ez a negatív érzés. Én általában követem az érzéseimet és általában jól teszem.
2012. febr. 29. 18:33
 8/12 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt, nagyon jó tanítás arról, hogy mire alapozd a döntésedet:

http://www.youtube.com/watch?v=zNKNeD1G1eg

http://www.youtube.com/watch?v=GqLXO0kRhfQ

http://www.youtube.com/watch?v=c8Pa9dk11c4

Üdv.

2012. febr. 29. 23:54
 9/12 Mulder614 ***** válasza:

Figyelj az érzéseidre.

Isten nem ad válaszokat neked ilyen kérdésekre. Neki a házasság szent, tehát ne rohanj bele ha nem vagy biztos magadban. Rossz vége lehet!

2012. márc. 1. 10:17
 10/12 A kérdező kommentje:
Miért ne adna Isten válaszokat az ilyen kérdésekre?! Akkor milyen kérdésre ad választ, ha nem az ilyenekre?
2012. márc. 1. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!