Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Feltétlenül szűznek kell...

Feltétlenül szűznek kell lenni egy apácának?

Figyelt kérdés
2012. febr. 27. 16:59
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem! De sztem apácát nem találsz 50 év alatt.
2012. febr. 27. 17:05
 2/10 anonim ***** válasza:
48%
Nem kell annak feltétlenül lenni, mert van olyan plébános ÚR! is akinek a fia is plébános, sajnos meghalt a felesége és ezért...
2012. febr. 27. 17:13
 3/10 tetris ***** válasza:
21%
Na és ha nem vagy az, ki ellenőrzi? Tán a papok?
2012. febr. 27. 18:25
 4/10 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell annak lennie, a lényeg, hogy komolyan gondolja azt, hogy habár elbukott valamikor (akár sokszor), nem fog többé. Ezért tesznek tisztasági fogadalmat. Tehát nem a múlt a lényeg, hanem a jelen és a jövő. Természetesen a paráznaságot neki is meg kellett gyónnia, ugyanúgy, mint bárki másnak.

Tehát beléphet szerzetesrendbe az, aki nem szűz, viszont teljes absztinenciát kell vállalnia a szexuális élet minden területétől - és ezt jó, ha már belépés előtt minél hosszabb ideig gyakorolta, hogy lássa, bírja-e.

- off: aki meg azt írta, nincs 50 alatti apáca... Gondolom, jó sokkal találkozhatott... én rengeteget ismerek, gondolom, kicsit mások a köreink... -.-

2012. febr. 27. 18:47
 5/10 anonim ***** válasza:
37%
Tudod hogy amikor feltárnak egy kolostort vagy monostort, hogyan különböztetik meg őket? A kolostor kertjében csecsemők vannak elásva... Ennyit az apácák szüzességéről.
2012. febr. 27. 19:36
 6/10 anonim ***** válasza:
40%
Szokimondo01 - ezt az ostobaságot meg vajon honnan vetted?
2012. febr. 27. 19:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem feltétlenül. Nem akarok hülyeséget mondani, de pl. régebben megözvegyült asszonyok gyakran beléptek női rendekbe. Több szent is élt így.
2012. febr. 28. 23:04
 8/10 Mulder614 ***** válasza:
14%

Isten sehol nem tiltotta meg azt hogy ne élj szexuális életet.

Az elfojtás a legrosszabb.

2012. márc. 1. 11:24
 9/10 anonim ***** válasza:
75%
Pontosan, Muldörkém, "Isten sehol nem tiltotta meg azt hogy ne élj szexuális életet." >> magyar nyelv, dupla tagadás... Isten valóban nem kényszeríti rá senkire, hogy szexuális életet éljen, ha nem akar, mert pl. Isten iránti szeretetből lemond róla, ahogy Pál apostol is írja magáról. (Gondolom, nem kell kifejtenem Neked, hol is találod ezt pontosan a Bibliában.) :)
2012. márc. 1. 12:03
 10/10 anonim ***** válasza:
39%

sosem értettem azt a baromságot, h "lássa, bírja-e szex nélkül"

nemtudom mit esznek az emberek annyira a szexen, simán ki lehet birni...azért mert a hülye média azt mutatja?

én nem csak h bírom nélküle, de még undorodom is a gondolatától.

szerintem sokan bírnák nélküle, csak annyira bambák h fel sem tűnik nekik h azt mondják amivel a média kimosta az agyukat

2012. márc. 10. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!