Isten miért tesz nagyobb terhet a vállunkra, mint amit kibírunk? Vagy ez a sátán?
Szia, kérdező :)
Látom, ez egy régebbi kérdés, de jött rá új válasz, úgyhogy írok én is. :)
Történt valami az elmúlt 3 hónapban? Gondolom, már elkezdted olvasni a Bibliát azóta.
Most nem onnan fogok idézni, hanem egy világi forrásból, de akkor is teljesen egyetértek a szerzővel: "Az élet olyan, mint a matematikaóra. Mihelyst megoldottál egy feladatot, azonnal kapod a következőt."
Ez sokszor nekem sem tetszik, de hát ez van.
Egy szólás szerint pedig "Teher alatt nő a pálma"; én erre azt szoktam mondani, hogy a túl sok teher alatt meg valószínűleg eltörik... De még itt vagyunk te is és én is, szóval akkora nagy gáz nem lehet. :)
Üdv. :)
Szia!
Vallasi szempontbol (katolikuskent nöttem fel) par dolgot hozzafüznek:
"Akkor aki elismeri az uralmát,azzal nem történik olyan sok rossz?"
Velemenyem szerint Jezus a földi eleteben mindig sokkal szerenyebbnek mutatkozott, nem olyannak, aki barmifele elismerest, hodolatot elvar. Inkabb követesre ösztönöz, igy erzem, de senkitöl sem elvarta, vagy pl. senkire sem eröltette (ahogy egyes vallasi kepviselök manapsag hazrol hazra jarnak). Szerintem ezzel peldat mutatott nekünk. Szerintem az altalad irt ertelmezest inkabb a földi emberek (vallasi vezetök...stb) tettek hozza. Hogy miert? Mert ök megiscsak emberek, "gyarlok", van egojuk, uton vannak, tanulni vannak a Földön...stb, tehat ök meg nem 100%-ban csak Istenek, es akkor rosszul lattak, viszont a Bibliaban, vallasban igy ment tovabb... (Közepkorban a földesurak azt mondtak, a menyorszagba jutsz, ha fizetsz - amiböl ök jol megeltek, lakomak...stb.) Szerintem ezt az ellentetet erdemes megvizsgalni, hogy eldöntsd, most akkor kire is hallgass?
Sajnos ugyanezek miatt a lelkiismeret sem mindig jot mutat:
"Ha végiggondolod akkor a lelkiismereted megmutatja hogy mi az amit rosszul csinálsz."
Mert mi a lelkiismeret? Akibe büntudatot neveltek, annak kis dolgoktol is büntudata lesz felnöttkent is (nem tudja, honnan jön: lelkiismerettel azonositja), mig pl. a gyilkosok, bünözöknek mashol van ez a hatar, pl. egyes szegenyebb nepcsoportok feljogositva erzik magukat lopasra, 200 FT-ert ölesre, ha nem röpül a sült galamb a szajukba - nekik hol a lelkiismeretük?
Inkabb ugy mondanam, sztem a Szentlelek benne van minden emberben, ez egy belsö hang, amit nem mindig tisztan hallunk, a külsö zajok el-eltakarhatjak...
"Ez a világ vége dolog mindig lelomboz.Abban reménykedek,hogy Isten nem tesz olyat egy emberrel,hogy az egész életében szenvedjen.Ettől félek igazából a legjobban."
Nekem ez a belsö hang azt mondja, h Isten jot akar. Amikor földi szemmel ugy tünik, "rosszat tesz", az valaminek a következmenye, vagy tanito jellegü, de mindenkeppen okkal törtenik, es ekkor is kinyujtja felenk a kezet, segit. Sok-sok bibliai idezet szol arrol, hogyan segit, pl. "kerjetek, es kapni fogtok", vagy amikor imadkozasra ösztönöz.
En szeretem az ezoterikus dolgokat, regi bölcsessegeket, mert azok megengedik a szabad gondolkodast, hogy elgondolkodjak rajta, es azutan fogadjam el igaznak vagy ne fogadjam el, a valasztasom szerint. Mert minden mas dolgot, az iskolaban ugye kesz tenykent tanitottak nekünk. "Mi nem ertünk ra tanulni, mert tanitottak." /Karinthy-idezet/
Ezekböl kiderült szamomra, hogy Isten nem tesz sosem nagyobb terhet rank, mint amennyit elbirunk. A problemak valojaban feladatok, lepcsöfokok, amiken felemelkedhetünk. Minel melyebben vagy, annal magasabbra van lehetöseged emelkedni, szarnyalni!
Ja, es egy kerdes: Ki a Satan? Ha a vallas szerint minden Isten, akkor ki teremtette a Satant? Es ha ö teremtette, akkor valoban felni kell töle? Nem azert teremtette, hogy segitsen nekünk feljebb emelkedni vagy ilyesmi?
Az is elképzelhető, hogy nem Istentől van, mert gyerekkorod óta mindig ez van. Ki az a barom, aki ebben gyönyörködne?
Isten biztos nem! Ha most kezdted el olvasni a Bibliát, akkor még valószínű nem is ismered, gondolom nem így mutatkozna be.
Ha Isten teremtett mindent, ki teremtette a Satant? (Ez nem 5 perces kerdes...)
Es ha Isten benned van, akkor ki tette ezt a vallunkra??? (Szinten nem 5 perces... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!