Isten miért tesz nagyobb terhet a vállunkra, mint amit kibírunk? Vagy ez a sátán?
Kérdezőnek: Elvileg Isten senkit se próbál meg az erején felül. (1 Kor 10.13). Ha Te úgy érzed hogy több megpróbáltatást kapsz mint amennyit kibírsz, annak szerintem csak egy oka lehet, az hogy Isten ilyen módon próbál rávezetni arra hogy változtatnod kell. De nem tudom hogy hogyan éled az életedet ezért ezt most csak feltételezem, ne haragudj ha esetleg tévednék.
Ha napi szinten igyekszel azt keresni hogy mi lehet Isten akarata és aszerint cselekedni (ima, jócselekedetek, Biblia-olvasás, lelkiismeret-vizsgálat, böjt, gyónás-áldozás) akkor biztos lehetsz benne hogy jó úton jársz és számíthatsz Isten segítségére. Ha így élsz akkor érezni is fogod a támogatását és ha jönnek is nehézségek azokon Isten át fog segíteni.
Ha minden reggel felajánlod az életedet Jézusnak akkor segíteni fog Téged és szépen lassan a megszentelődés útjára fog vinni. Ezután már csak figyelni kell hogy merre vezet és nem ellenkezni amikor valamit megmutat.
9Hát,remélem,ez már nem tart sokáig:)
10 Azért én megpróbálom,hátha segít.
11 Néha úgy érzem,hogy nagyobb a teher.Abban lehet valami,hogy így akar rávezetni valamire,ez már nekem is eszembe jutott.De ha ez tényleg így van,akkor már nagyon várom,hogy vége legyen.
"Néha úgy érzem,hogy nagyobb a teher.Abban lehet valami,hogy így akar rávezetni valamire,ez már nekem is eszembe jutott.De ha ez tényleg így van,akkor már nagyon várom,hogy vége legyen."
Nem hiszem hogy Isten valami bonyolult dolgot várna. Ha végiggondolod akkor a lelkiismereted megmutatja hogy mi az amit rosszul csinálsz. Ha megfogadod magadban hogy törekedni fogsz elhagyni minden rosszat és amit eddig elrontottál azt megpróbálod helyrehozni akkor ezután már bátran imádkozhatsz azért hogy a túl nagy terhet levegye Isten a válladról vagy legalább könnyítse meg a hordozását.
"Ezzel megfogtál:)Lesz min agyalnom,azt hiszem..."
Ha elkezdesz bízni Istenben akkor máris könnyebb lesz hiszen az azt jelenti hogy elfogadod amit neked szán, a jó dolgokat is és a nehézségeket is. Ha úgy nézed hogy Isten a nehézségeket is azért adja mert ezeket is jóra fordítja akkor az azt jelenti hogy soha nincs okod szomorkodni vagy félni. Ez a legjobb az egészben, erre mondja Szent Pál:
"Róm 8,28 - Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket."
Nagyon jó így élni hogy az ember teljesen Istenre bízza az életét. Persze ez nem azt jelenti hogy akkor nekem már nem is kell tennem semmit, csak azt hogy már semmi miatt nem kell aggódnom.
Ismered ezt az imát?
Avilai Szent Teréz:
"Semmi se zavarjon, semmi ne rémítsen, minden elmúlik, Isten nem változik. A türelem mindent elér; annak, aki Istené, semmi sem hiányzik: Isten egymaga elég."
Nos azért nem helyes az a gondolat, hogy Isten ad nehézségeket. Jakab 1: 13: Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit.- tehát soha nem istentől jönnek a rossz dolgok.
Igaz ő megengedi ezeket, de nagy különbség van aközött, hogy valamit megenged vagy vagy valamit ő maga okoz
15 Hát,akkor érdemes bízni benne,már csak az a kérdés,hogy ezt hol kezdjem:)
16 Jobb az a tudat,hogy nem a Teremtőtől jönnek a rossz dolgok.Mi a különbség aközött,hogy hagyja,hogy megtörténjen,vagy ő maga teszi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!