Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten szeret minket?

Isten szeret minket?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert van egy dolog, amit nem értek, és ami ellent mond annak a kijelentésnek, hogy Isten mindenkit szeret. Azt nem értem, hogy ugye minden ember rendelkezik bizonyos ösztönökkel, olyan fiziológiai szükségletekkel, mint az éhség, a szomjúság és hát a szexuális libidó. Az embert elvileg Isten teremtette, ebből adódóan következtethetünk arra, hogy ezeket az ösztönöket is tőle kaptuk. Akkor, ha tőle kaptuk, akkor miért kéri tőlünk azt, hogy álljunk ellen az ösztöneinknek és tartsuk kordában őket? Egy nagyon vallásos ismerősöm azt mondta, hogy ez a próbatétel. De hát miért teszi valaki próbára, azt akit szeret? Erre azt mondta, hogy azért, hogy bebizonyítsa az illető, hogy érdemes az Isten szeretetére. Akkor ezek szerint mégsem szeret mindenkit? Engem akkor nem szeret, mert házasságon kívül élek nemi életet és még élvezem is, és tegnap este úgy ettem vacsorát, hogy nem is voltam éhez, de finom volt? Komolyan nem értem. Ha lehet, olyanok írjanak, akik tudják erre a választ, vagy normális véleményük van. Aki alapból nem hisz Istenben, az is írhat, ha van értelmes gondolata, de ilyen "Isten nem létezik!" "A Biblia baromság!" meg hasonlókat ne írjatok, mert az most nem érdekel.
2012. febr. 25. 15:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kérdező,a vallásos ismerősöd,nem igazán lát át pár dolgot:Mi szüksége lenne Istennek próbatételre,ha teljes egészében ő teremtett minket,és úgy ismer minket,mint a saját tenyerét? megteremti az embert,de mégsem tudja,hogy milyen lesz,és mire mit fog reagálni,hogyan fog cselekedni? ez értelmetlenség.És Isten nem köti feltételekhez a szeretetét,máskülönben mitől lenne különb,bölcsebb,szeretőbb,magasztosabb a gondolkodása a miénktől?

Tehát bizonygatni nem kell semmit,Isten mindenkit tárt karokkal vár,csak vannak akik elfordulnak tőle,ezért nem mindenki képes élvezni a szeretetét.

Az ösztönökkel kapcsolatban:Az ösztönök alapvetően nem rosszak,nem elítélendőek! csak kicsit tudatosabbá kell tenni őket.Ha éhes vagy egyél,de csak annyit,amennyire tényleg szükséged van,tehát ne zabálj,ha dolgoznak a hormonok,ne fojtsd el őket,ám,ha nem tiszta nemi vágyból éled meg a szexet,csak egyszerű rutinos bujálkodásból,az nem szolgálja a javadat.és ha felcs.szik az agyadat,ordibálj,dühöngj,verd a box zsákot,ha ezektől megkönnyebbülsz,és akkor nem szükséges szétverni a másik ember arcát.

2012. febr. 26. 13:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Isten valóban nagyon szereti az embereket, a bűnös embereket is. Isten minden embert szeret. Isten a szexuális kapcsolatot házasságon belül jónak teremtette.

Házasságon kívül viszont bűnnek számít, gondolj a lehetséges következményekre:összetört szívek, abortuszok, nemi betegségek, stb.

Egy szülő, aki szereti is nagyon a gyermekét, nem enged meg mindent a gyerekének, mert tudja, hogy az nem lenne jó a gyermekének. Ha nem enged meg mindent, mondhatod azt, hogy nem szereti a gyermekét??? Szerintem az aki igazán szereti a gyermekét, nem enged meg mindent a gyermekének. Így van ez Istennnel is.

2012. febr. 28. 20:52
 13/13 világvége1 ***** válasza:
Aki jó, kérés nélkül is kordában tartja az ösztöneit, mert így érzi jónak.
2020. jún. 29. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!