Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A meditáció ellenes a kereszté...

A meditáció ellenes a kereszténységgel?

Figyelt kérdés

2012. febr. 19. 02:11
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Titus Pullo:

Én úgy gondolom hogy saját magadnak mondasz ellent, és ezt szerintem más is látni fogja, aki értelmezi azt, amit írtál. Azt gondolom felesleges hosszú oldalakat megtölteni a témával mert aki kereszténynek tartja magát és meditálni akar, az úgyis fog, körülbelül úgy, mint aki kabalákat tart otthon Keresztény létére.

Meggyőződésem szerint azonban, aki elfogulatlanul és alaposan tanulmányozza a Bibliát, mindenféle egyházi hagyományokon alapuló komment nélkül, megtudja majd ítélni hogy mennyire van igazad.

üdv

2012. febr. 21. 22:51
 22/28 anonim ***** válasza:

" [link]

No comment...

2012. febr. 21. 22:58
 23/28 anonim ***** válasza:
Mármint a fentebbi linket az értelmetlensége miatt csak annyival tudom kommentálni xD
2012. febr. 21. 23:00
 24/28 anonim ***** válasza:
38%

Mégegyszer leírom, mert látom, nem ment át az információ, hogy a meditáció ÖNMAGÁBAN NEM VALLÁSGYAKORLAT. A meditáció annyit jelent, elmélyülni, elmélkedni. Ez a szó szerepel a Vulgatában is. Vagyis valahányszor elmélyülten, elmélkedően imádkozol (ha szoktál), akkor meditálsz. A meditáció egy átfogó elnevezése mindazon szellemi tevékenységnek, amely során az ember BÁRMILYEN OKBÓL kifolyólag a figyelmét egy irányba összpontosítja. Mindegy, hogy az illető buddhista szerzetes, hívő keresztény, sportoló, vizsgára készülő egyetemista, sivatagban böjtölő Krisztus (igen, az is meditáció volt), ha a külvilág ingereit igyekszik kizárni, hogy figyelmét egy dologra irányítsa, akkor meditatív állapotba kerül.

ézus Krisztus ember is volt, és emberi módszerekkel is élt. Futott, ha sietett valahova, aludt, ha elfáradt, pénzzel fizetett az ételért, és elmélyülten imádkozott (=meditált), ha úgy ítélte jónak.

De hogy mégegyszer, egyértelműen tisztázzam. A meditáció nem azonos a buddhizmus vallásgyakorlásával. A buddhista vallásnak része a meditáció egy bizonyos gyakorlási formája bizonyos meghatározott célokkal. De ez csak egy része annak, amit meditáció alatt értünk.

2012. febr. 22. 10:21
 25/28 anonim ***** válasza:
34%

Titus Pullo: Nem értem miért akadsz így ki? Szerintem is saját magadnak mondasz ellent, már bocsáss meg. Az, hogy te meditálni akarsz az egy dolog, de szerintem nem kéne a másikra ráerőltetni a te nézeteidet. Joga van mindenkinek véleményt formálni, és senkinek sem kötelező neked igazad adni. Szerintem sincs semmi köze a meditációnak a Kereszténységhez, ellentétes vele, és ha én így gondolom akkor jogom van ezt leírni.

Fogadd el, hogy vannak olyan emberek akik nem úgy gondolkodnak mint te. Tarsd tiszteletben mások véleményét, ahogyan mások is tiszteletben tartják a tiédet

2012. febr. 22. 10:59
 26/28 anonim ***** válasza:
83%

Mutassatok ra az ellentmondasra az ervelesemben. Ha mar valaki vitatja az allitasomat, akkor csinalja rendesen, ne ilyen "hat ezt mindenki latja" szintu allitasokat hozzatok fel. Most az a problema, hogy reagalok arra, ha valaki vitatja azt, amit irtam? Az osszes dolog, amit kommentem ellen felhoztatok, olyan volt, amit en nem is allitottam.

Ami pedig a masik velemenyenek elfogadasat illeti: ez bizonyos kerdeseknel nem biztos, hogy kivitelezheto. Ha a kerdes ugy volna felteve, hogy "keresztenyek mit gondoltok a meditaciorol", egy szavam sem lenne, ha valaki azt mondana, hogy szerinte nincs rendjen.

De ez a kerdes nem ilyen. Ha valaki ebben azt allitja, hogy "marpedig a keresztenyseg es a meditacio kizarja egymast", az kollektivan elitel minden olyan, magat keresztenynek vallo illetot, aki szerint nem igy van. Mar itt serul a tolerancia, nem lehet csak ugy ilyen kijelenteseket tenni. Mint amikor a politikaban azt allitjak, hogy "az az igazi magyar, aki velunk van". Ez nem pusztan velemeny, ez tamado kijelentes a velunk egyet nem ertokre, es nem kisse manipulativ.

De igazabol az az, ami elkeserit, hogy itt valojaban nem vallassi jellegu dolgon vitatkozunk, hanem fogalmakon. En mindosszesen azt a teveszmet probaltam lerombolni, hogy a meditacio azonosan valamifele nem kereszteny gyakorlat. Holott a meditaciot definiciojabol adodoan altalanosan az emberre jellemzo tevekenyseg, mint az imadkozas. En egy fogalmat probaltam tisztazni, de egyaltalan nem kaptam cafolatot az ertelmezesre.

Ertelmesen ugy lehetett volna vitatni az allitasomat, hogy a meditacio mibenletet vonjatok ketsegbe, de ehelyett csak az allitasaim szempontjabol irrelevans ervek hangzottak el. Mert ebben az esetben tok irrelevans, hogy mit ir a Biblia, a definicio nem a Bibliaban van.

2012. febr. 22. 15:22
 27/28 anonim ***** válasza:

15:22-es kommentelő!

Ne csodálkozz ha senki se akar veled beszélgetni, ugyanis a probléma az hogy erőszakosan viselkedsz. Mivel tiszteletben tartok minden ember véleményét nem szeretnélek különböző vallásfelekezetekhez hasonlítani ahol általános az ilyen viselkedés ezért nem teszem.

Itt mindenki elmondta a véleményét a dologról, te vagy az, aki egyszerűen képtelen megérteni azt, hogy nem mindenki ért egyet a válaszaiddal. Na ez itt a baj! Felesleges veled beszélgetni a témáról úgyse állnál meg annyival hogy "oké, te így gondolod" Hanem elképzelhető hogy csak tovább mondanád és mondanád az érveidet hogy Neked legyen igazad, mikor tulajdonképpen nincs igazad. Így felesleges rámutatni az ellentmondásaidra, legalábbis egy békeszerető ember így gondolja.

Az emberek ezt a viselkedést utálják a legjobban amikor valaki erőszakoskodik, és nem képes megérteni a másik álláspontját, hanem rá akarja erőltetni a másikra a meggyőződését, és ha én leállnék veled beszélgetni ki tudja hogy hány és hány oldalt töltene még meg a vita, teljesen értelmelmetlenül. Így úgy gondolom, hogy értelmetlen veled vitatkozni.

Bocsáss meg ha megbántottalak nem volt célom, de nem tudok neked igazad adni. Hello

2012. febr. 22. 16:12
 28/28 anonim válasza:
Hat nem hiszem, hogy vitazni szeretnek csak javaslataim vannak. Erdemes rakeresni a kovetkezo nevekre: John Main, Thomas Keating, Willigis Jager. Ok katolikus szerzetesek, akik visszatertek az osi kereszteny meditativ gyakorlathoz. Ja es hogy Jezus meditalt-e, hat attol fugg, hogy mit ertunk meditacio alatt. ha azt, hogy figyelt belulre (mondjuk a szivere akar) akkor IGEN! Vicces hogy olyan emberek vitaznak meditaciorol, akiknek semilyen szemelyes tapasztalasuk nincs rola. Ez olyan mint a huslevesrol orakat beszelni, ugy hogy meg soha nem kostoltuk meg... UDVozlettel: egy hosszu ideje meditalo kereszteny
2012. dec. 13. 23:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!