Zsidó színészek filmekben csak zsidókat játszhatnak?
Ez a kérdés vagy roppant naiv, vagy provokáció, ezen felül nem értem, miért a Vallás kategóriában van...
De azért válaszolok: Nem.
Indoklás:
1. Néhány magyar példa a "régi nagyok" közül: Tolnay Klára, Turay Ida, Vaszary Piroska, Gombaszögi Ella, Kabos Gyula, Latabár Árpád, Latabár Kálmán, Gózon Gyula, Salamon Béla, Básti Lajos
2. A következő linkeken pedig rengeteg példa:
100 Jews of Hollywood:
http://www.youtube.com/watch?v=K4tqzeisltY&feature=related
100 More Jews of Hollywood:
http://www.youtube.com/watch?v=Zh7p_JJ5TAw&feature=related
Úgy gondolom, a listákat végignézve világos, hogy nem... :)
"zsidó színészek általában zsidók a filmeikben is" ???
A Hollywood színészek 90+% zsidó mégis ezt az egészet hogy gondoltad?
Mellesleg éppen pont Magyarországon is hasonló a helyzet.
Rendes keresztény ember nem hagyta, hogy egy bolondozó csepűrágó legyen a gyereke még a hetvenes években sem. És azóta meg már a színész és művész dinasztiák gyereki azért elég nagy részt kitöltenek. Érdekes még, hogy van egy másik tipikusan zsidó szakma ez orvos, az ő gyerekeik közül is sok lett színész.
"Zsidó színészek filmekben csak zsidókat játszhatnak?" Most 90+% zsidó szerepek lennének?
//corpuscuit.us/joma/index.php?option=com_content&view=article&id=1605%3Azsidok-a-magyar-koezeletben&catid=73%3Akazar-szindroma&Itemid=50
A második link: zsidók a magyar közéletben. És ott van Básti Juli is. Ennyit a buta válaszokról, kedves utolsó.
A 7-es válasz valóban elég ostoba. :(
1. Személynevek előtt nem használunk névelőt.
2. Básti Lajos zsidó volt. Ld. itt:
Vagy itt, ahol még lehet böngészni a zsidó származású magyarok nevei között:
Tolnay Kláriról nem írja a Wiki, hogy zsidó lett volna, így lehet, hogy összekevertem valakivel, vagy rosszul emlékeztem. Ez esetben elnézést kérek.
@ 8: Nem működnek a linkjeid. Megpróbáltam szétszedni őket, sikerült. :)
Az egyiket én is megtaláltam még előzőleg:
Üdv. :)
Én nem mondtam, hogy mind csak 90+% zsidó.
Tehát nem én vagyok a hülye, hanem aki ezt nem tudja értelmezni.
Magyarul hogy max. 10% nem zsidó, de inkább kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!