Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz keresztény-e az, aki...

Igaz keresztény-e az, aki támadja vagy gyűlöli a más vallásúakat, más hitűeket a vallásuk vagy a hitük miatt? Mit ír a Biblia ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok keresztény, de már rengeteg támadást/gyűlöletet kaptam a vallásom miatt magukat kereszténynek nevezőktől, ugyanakkor ismerek olyat is közülük, aki nem támad és nem gyűlöl miatta, legfeljebb, ha szóba kerül a téma, nyugodtan elmondja, amit gondol.
2012. febr. 17. 21:43
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

2-18 4:17 !

Igen, ez valóban nem mindegy.

A probléma az, amikor a világnézetem, vallásom

miatt ENGEM is gyűlöl az illető, mert szerinte aki nem a kereszténységet választotta, és esetleg mer is a saját világnézetéről másnak (nem neki, csak az ő füle hallatára) beszélni, az bűnös, a bűnre csábít másokat, ergo a sátáné, a kárhozat útjára visz, így tehát gyűlölni kell,

mert részéről ez jogos.. -hiszen ő keresztény (vagy legalábbis úgy gondolja, hogy ha szabad folyást enged a gyűlöletének egy olyan ember felé, aki mer valaki másnak a saját (nem keresztény) vallásáról beszélni, akkor azzal az illetőben magát a sátánt támadja jogosan..

Ha mindezt emberi hangnemben tette volna, úgy, hogy én előtte hozzá, és nem máshoz intézem a szavaimat, talán nem sérelmezném az ügyet.

De azért jó kereszténynek tekinteni magát, mert a másban hitt "ördögért" a megkérdezése nélkül, válaszra időt nem hagyva, gátlástalan gyűlölettel nagy hangon gyalázza az embert és vallását, ez nekem legalább is kérdésesnek tűnik.

Pontosan azért, mert a nagy többsége azoknak a különféle keresztény felekezetekhez tartozóknak, akiket ismerek, igen kellemes és emberi hangon tud huzamosabb ideig is eltársalogni velem, anélkül, hogy belekötne abba, amit másnak mondok.

2012. febr. 21. 11:25
 12/16 A kérdező kommentje:

Kedves Magyarleány !

Itt a probléma azzal van, hogy képes vagyok-e arra, hogy megengedjem valakinek azt, hogy számomra totál hülyeségnek hangzó dolgokat beszéljen valaki máshoz anélkül, hogy dühödt, türelmetlen gyűlölettel, hogy valaha hozzám szólt volna az illető, elkezdeném gyalázni őt és a világnézetét, mert én tudom, hogy márpedig ez jogos, és "nekem van igazam, hiszen keresztény vagyok"..

Azt hiszem, egyes -RITKA !- bősz keresztények modortalan, kérdést sem engedő, dzsihádszerű ördögirtó kirohanásai nélkül a kereszténység megítélése is sokkal

könnyebb helyzetben volna.

2012. febr. 21. 11:36
 13/16 A kérdező kommentje:

A nikolaitákról pedig ezt találtam:

[link]

Hangsúlyozom, baptista sem vagyok.

2012. febr. 21. 11:41
 14/16 A kérdező kommentje:

Kedves Berta Wooster !

Abszolút egyetértek mindazokkal, amelyeket fentebb írtál.

Köszönöm ! :)

2012. febr. 21. 11:47
 15/16 A kérdező kommentje:

Kedves 02-18 07:28 !

Tökéletes válsz, köszönöm ! :)

2012. febr. 21. 11:51
 16/16 anonim ***** válasza:

ki latta mar az "AGORA" c filmet!!?? tessek figyelmesen megnezni!!!

az jol bemutatja a korabeli kereszteny fanatizmust!!!

excellent!!!

2013. jún. 9. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!