Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenért lemondani a szerelemr...

Istenért lemondani a szerelemről - mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Hétvégén egy lány bevallotta, hogy belém szeretett, hogy bevallotta, feltörtek belőlem az érzések, viszont szeretem, és döntenem kell Isten és a szerelem között. Mit tegyek? Én Istent akarom választani, Istenért lemondanék a szerelemről, de olyan nehéz ez. :( Ti mit gondoltok? Ti mit tennétek a helyemben? 18/F
2012. febr. 13. 18:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg gond van ezzel a kérdéssel. A válasz, nem! A Biblia nem tanít olyat, hogy vagy Isten vagy szerelem. Persze jelen esetben azért értem a kérdésedet. Ha komolyan veszed a hited(a kérdésből nekem ez sem teljesen biztos) akkor szeretnél Istennek tetsző módon párt, társat választani. Ebből a szempontból a lány, aki szerelmet vall egy fiúnak, elsőre nem 5-ös (most nem az ateista világkép tanairól beszélünk). Persze teljesen nem "írom le" a lányt, de minden képpen aggályos. A lány hogy áll Isten dolgaival! És az is érdekelne te hogy állsz a keresztyén hittel? Ezen információk hiányában nehéz őszinte tanácsot adni.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. febr. 14. 08:57
 12/27 anonim ***** válasza:
64%

Téged Isten hívott papnak, valamilyen módon megszólított? Ha igen akkor ez egy kísértés aminek ellen kell állni.

Azoknak akik a cölibátus ellen szólnak:

Jézusnak és a tanítványoknak nem volt feleségük, mert így tudták magukat teljesen Istennek szentelni. A papoknak ők a példaképeik. Kicsit furcsa is lett volna ha mondjuk Szent Pétert amikor keresztrefeszítik egy feleséget és mondjuk 5-6 éhes gyereket hagyott volna maga után.

2012. febr. 14. 12:46
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak:

"Nincsen-é arra jogunk, hogy keresztyén feleségünket magunkkal hordozzuk, mint a többi apostolok is és az Úrnak atyjafiai és Kéfás?" 1 Kor 9:5

2012. febr. 14. 13:47
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
bocs,de ezt nem értem.miért kellene lemondani az egyikről a másikért?
2012. febr. 14. 20:24
 15/27 anonim ***** válasza:
46%

Kérdező, a dilemmád nem olyan súlyos, mint amilyennek tűnik. Mivel:

1) a szerelem nem olyan nagy dolog, mint a 18 évesek képzelik

2) Úgyse gondolod komolyan a vallást, hiszen ma senki sem vallásos komolyan

3) Különben sem zárja ki egymást a kettő.

2012. febr. 15. 02:44
 16/27 Mulder614 ***** válasza:
20%

Miért választani a kettő között nem értem??!!

Isten sehol nem tiltott el senkit a szerelemtől! A bibliában nyoma sincs ilyen kijelentésnek....

Úgy teremtett meg hogy szeretni tudj. Akkor miért tiltana el olyan dologtól amit már megadott???

Bűn ha szeretsz valakit? Jézus jól mondja "Az Isten szeretet"

Nem értem az olyan vallásokat ahol megtiltják a szerelmet, és nem is fogom. Az más tészta ha valaki házassági szándék nélkül él szexuális kapcsolatot, az a házasságon belülre esik. Na de a szerelem.....

VÁLASZD MINDKETTŐT ÉS BOLDOG LESZEL, HA PEDIG NEM LEHET AKKOR ROSSZ HELYEN VAGY BARÁTOM4!!!

2012. febr. 15. 09:11
 17/27 anonim ***** válasza:
0%

Maga a Biblia is kijelenti az 1Timóteusz 4:1-3-ban, hogy lesznek ezekben az időkben tévtanítást hirdető emberek, akik tiltják a házasságot (cölibátus), vagy mint az egyik vallásban nem esznek csak annyi ételt amennyi az életben maradáshoz elég, de az ízéért nem szerethetik azt!

" Az ihletett kijelentés azonban határozottan megmondja, hogy a későbbi időszakokban némelyek elpártolnak a hittől, félrevezető ihletett kijelentésekre és démonok tanításaira fordítva figyelmet, hazugságokat szóló emberek képmutatása által, akik lelkiismeretükben mintha bélyegzővassal volnának megjelölve; ezek tiltják a házasságot, megparancsolják az eledelektől való tartózkodást, melyeket az Isten arra teremtett, hogy hálaadással részesedjenek belőle azok, akiknek van hitük, és pontosan ismerik az igazságot.

2012. febr. 15. 09:27
 18/27 anonim ***** válasza:
0%

Szent Jehova!

Ez a megfogalmazás!

Az evolúció útján is elérhető a mennyország, csak nincs időm kivárni.

2012. febr. 15. 10:19
 19/27 anonim ***** válasza:
Nem kell lemondanod a szerelemről.Isten akkor is veled van ha nem leszel Lelkész.Ha viszont az szeretnél lenni nem feltétlenül kell Katolikusnak lenned.Imádkozz , Isten hall téged,meglásd megkapod a választ.
2012. febr. 17. 17:17
 20/27 anonim válasza:

sose feledd hogy a legfőbb hatalom a szeretet Isten pedig maga a szeretet következésképpen nem kell tartanod attol hogy választasz mert nem a szeretetet nem kell választanod mindig is jelen volt es lessz is isten pedig soha nem fordul ellened mert o maga a szeretet. szoval hallgass az erzeseidre es szeresd azt a lanyt teljes szivedbol

Tanacs egy jo barattol :D

2012. febr. 18. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!