Miért születnek siket és vak emberek?
"a bűneset akkor még éppen hogy csak megtörtént. "
Annyira szeretem a kreacionisták belemagyarázását. A múltkor a biológia tanárom (kőkémény kreacionista) azt mondta, hogy genetikai vizsgálatokkal bebizonyították, hogy az egész emberiséget vissza lehet vezetni két ősre (ők Ádám és Éva). Erre megkérdeztem, hogy azt meg mégis hogy?
Hiszen ha jól tudom, nekik 4 gyerekük született. Genetikai állományuk durván 50%-ban. Na most ha ők egymás között elkezdtek volna szaporodni, olyan degenerált leszármazottaik lettek volna, akik tele vannak recesszíven öröklődő rendellenességekkel, az egész családfa kipusztult volna max. 100-200 év alatt (ha szerencsések).
Erre ő azt mondta, hogy na peeersze, de ez az egész még a bűneset megtörténte előtt volt, amikor még tökéletes volt az emberek DNS-e.
Erre majdnem leestem a székről, egyszerűen nem voltam képes továbbvitatkozni, annyira megdöbbentett ez a szöveg.
Később kezdtem el gondolkodni az egész sztorin. Akkor esett le, hogy mekkora baromságot mondott: Á&É gyerekei a bűneset UTÁN születtek, elvileg tökéletlen DNS-sel. Akkor most mi van? (egyébként vicc, hogy refi suliba járok, rajtam kívül az egész osztály hívő, és senkinek nem jutott eszébe ez a kis bökkenő. Nekem is kis késéssel, no de én ateista vagyok)
Erre te azt mondod, "nagyon közel álltak a testi tökéletességhez". Miért, később egyre tökéletlenebbek lettek? De ha ebből a hipotézisből indulok ki, ma már nem is élnének emberek, hiszen az őseinknek már évszázadokkal ezelőtt ki kellett volna halniuk a full tökéletlen génállományuk miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!