Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ez: ""Én mondottam:...

Munyamunya kérdése:

Mit jelent ez: ""Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan""?

Figyelt kérdés
Ki mondta és kiknek? Hogyan kell ezt érteni annak fényében, hogy Jézus is használta a maga védelmére.
2012. febr. 8. 14:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

"Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan: Mindamellett meghaltok, mint a közember, és elhullotok, mint akármely főember. "

-mivel a bukott angyalok közül valók vagytok. (Kainiták, Cainiták, K-ayin, C-ajin, Ájin=Szem)

"Kelj fel, oh Isten, ítéld meg a földet, mert néked jutnak örökségül minden népek."

-ez az erős isten: Yah. (Talán: SemiHaza.) (Szem_Jáz)

2012. márc. 5. 00:13
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

Péter vám-szedő volt és (valószínűleg) vám-szedő is maradt.

(ezért feszítették meg fejjel lefelé...ez egy utalás volt az alvilághoz való tartozásra)

Sok elrejtett misztérium van, napvilág elől elrejtett misztériumok ezek.

Ősi időkön átível a Biblia, csak annak tárul fel, akit az Isten kiválaszt rá.

Az talál, aki keres; aki csak keresgél, semmit sem talál.

"Adatik annak, akinek van (bölcsessége !!!), akinek nincsen, attól még az is elvétetik, amije van."

(az igaz isten így mér, áldassék érte)

2012. márc. 5. 00:21
 13/22 anonim ***** válasza:

Kedves Súr!

Csak az utolsó kommentárhoz: Jakab 1:5

(az igaz isten így mér, áldassék érte)

2012. márc. 6. 18:24
 14/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nem kérni kell istentől a bölcsességet, hanem tenni kell érte. :-)

A Bibliában sok az "elme-trükk". :-)

"Az Erőnek hatalma van az akarattalanokon."

2012. márc. 6. 23:13
 15/22 Hazardteam ***** válasza:
86%

Véletlenül tévedtem az oldalra, illetve olvastam el a kommenteket. Nem vagyok hozzáértő, így csak a saját, "rész szerint való" tudásom alapján mondhatok bármit is. Egy dolog miatt írok csupán: a kommentekből úgy tűnik, hogy jó nagy a kavarodás és túl vannak bonyolítva. Az általad címben idézett szöveget szó szerint vedd. A kavarodás oka ma is ugyanaz, mint abban az időben, amiért a korabeli zsidók is megrökönyödéssel reagáltak: Isten személyének, az "istenség" lényegének, természetének a materialista értelmezése, vagy inkább próbálkozás a megértésre, magyarázkodás, emberi tézisek formájában. Azt akarom ezzel mondani, hogy az ember nem lát saját magán túl bizonyos okok miatt (amiknek kifejtése elég hosszadalmas lenne most) és ebből a korlátozott, tükör által homályossá vált perspektívából nem megérthető, vagy felfogható, csak találgatásokat szül, amik a történelemben "vallások" formájában öltöttek testet. Itt most nem a "nagy" meg a "kis" vallásokra célzok, hanem összesen kettőre: Ábelére és Káinéra. Káin a saját gondolatai, értelmezése és megátkozott "testi" módja szerint tisztelte Istent, az áldozatát is a megátkozott földből vitte. Ábel KÖVETTE Isten útmutatásait, nem önmaga találgatott és talált ki metódusokat. Jézus azért jött többek között, hogy ezeket a dolgokat tisztázza korabeli nyelven, egyszerű emberekhez szólva végtelenül leegyszerűsítve (mint amilyen valójában)

Az ember Isten "képmására" lett teremtve, ez biztosan ismerős. Sajnos ez is torzult és "emberi" magyarázatokkal van telítve (materializmus) Nem "KÉPmására" hanem hasonlatosságára, vagyis hasonlóvá Istenhez. Ok. de miben?

Ha körülnéz az ember persze hogy nem ezt látja, de most más állapotok vannak, az ember is más, mint a bűnbeesés előtt. Isten 3 személy, mégis egy. Egy módon lehet csak (legalább részben) felfogni: ha ő maga érteti meg az emberrel, de ez megint egy külön történet. Az ember is 3 "részből" áll, mégis ugyanarról a valakiről beszélünk. Az ember olyan szellem, akinek van lelke és testben él. Alapjában véve nem lenne sem halandó, sem gyenge, de a bűnbeeséskor el lett választva Istentől, a szelleme "meghalt" (ahogy Isten is mondta előtte, hogy azon a napon meghal) a helyét pedig funkcionálisan a lelke vette át. Olyasmi ez, mint mikor egy 3 tagú családból (apuka, anyuka, kisgyerek) az apa kiesik a körből mondjuk kómába esik és csak néha ébred föl, vagy kataton állapotba kerül, anyuka pedig átveszi az irányítást tőle tellhető módon, de egyedül nem képes ellátni a feladatokat, csak korlátozott mértékben. Tudom rossz a hasonlat, de most csak ez jutott eszembe. A lényeg az, hogy Isten (az Atya, vagy APA) azért küldte el Jézust, hogy második Ádámként egymaga fizesse ki az árat (az ellenségnek) az egész addig és későbbiekben élt összes emberi lényért, megteremtve ezzel a "jogalapot" a szabadulásra (Isten nem mond ellent önmagának, nem mér kétféle mércével, így a bukott embert is úgy KELLett megítélnie, ahogy a bukott angyali lényeket, azt a bikzonyos 1/3-adot, akik fellázadtak)

A másik, nem "jogi" dolog pedig egy végtelenül egyszerű és természetes ok volt: hogy az embereket elvezesse az APJUKHOZ! az igazi apjukhoz, nem a testi szüleik hímnemű tagjához (bocs, ha hülyén hangzik) mert igazából mindenki csak "kölcsönben" van a szüleinél, olyan "ajándékként", amit később vissza kell majd adniuk. Amikor eljött, egyszerűen fogalmazta meg miért jött: "Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az atyához, csak én általam" (magyar fordításban.. fosztóképzőkkel stb..)

Én inkább így mondanám: Én vagyok az út (az atyához) az igazság (az atyáról) és az élet - folytatva a logikai sorrendet hogy MIÉRT mindez?: az élet maga Isten, az Atya (apa) és minden élet forrása Ő. Az ember el lett választva tőle a bűnbeeséskor és meghalt, ha nem is fizikailag (azonnal.. ez olyasmi, mint mikor egy növénytől elvágjuk az éltető patakot: az ember önmagában semmi ugyanis, legalábbis ha halott az "isteni része" a szelleme, amit Isten "lehellt" belé) Ahhoz, hogy helyreálljon az eredeti állapot (bocs, ez ismét csak rossz megfogalmazás) szükség volt Jézusra, aki kinyilvánította Isten APA mivoltának igazságát, megmutatta a hozzávezető utat és lehetővé tette azt, hogy az ember (egyénenként) úgy menjen hozzá, mint apához, akitől az életet kapta/kapja.

A bűn ugyanis olyan, mint egy mérgezett nyíl, vagy fullánk. Inkább fogható föl úgy, mint egy méreg, ami szétterjed az ember testében. Nem csupán vallási törvények, parancsolatok, tilalmak és paragrafusok felsorolása és áthágásuknak következménye és nem egy "almáról" van szó.. (ami törvények ki lettek nyilatkoztatva a bibliában rendkívül részletekbe menőkig, azok inkább a védelmet szolgálják/szolgálták, mint egy szakadék szélén a "ne menj tovább, lezuhansz" táblák lánccal) A "bűn" olyasvalami, amitől süket, vak és béna (és halott) lesz az ember, elválasztva Istentől, az élettől, rendeltetése és természete eredeti minőségétől, voltától és céljától: hogy Isten gyermeke és társa, szeretetének visszatükrözője legyen egy olyan különleges kapcsolatban, amire nincs szó hogy leírja...(Ellentétben azzal, mikor az ember olyan mint egy bálvány, emberi találgatásokkal körülvéve és emberi találgatásokat produkálva, mint az egyik zsoltárban szó volt róla, és az emberi vallások is nagyjából erről szólnak Nimród óta)

Nem tudom mennyire érthető, sajnos egyszerre csak 6 sort látok miközben írom, így lehet kissé zavaros, mert nem látom teljes egészében, fogalmazásból pedig nem vagyok valami jó. A kérdésedre visszatérve: Isten különlegesnek teremtette az embert. az ember nem hasonlít az angyalokra és a többi létezőre sem. "Társnak" (ez megint egy külön történet) teremtette, aki (idővel) "felnőve" (szabad akarattal és önszántából!) egy természetű és "jellegű" lesz vele. (ne haragudj, ezt rendkívül nehezemre esik szavakba önteni és egy külön titok a bibliában, főleg Pál apostol ír róla, de ő is úgy, mint "titokról" amit nehéz megérteni és csak Isten tehet rá képessé bárkit is, emberi okoskodásokkal NEM megérthető )

Felvetődhet még egy kérdés (vagy sok..) gondolom. A biblia az angyalokat is "Isten fiainak" nevezi, pl.a Jób könyvében, sőt magát a sátánt is köozöttük említi. Akkor ez most hogy is van? Az angyalok más természetű lények, nem Isten képmására/hasonlatosságára lettek teremtve és lényegesen korábbiak, mint az emberi lények. Nekik csak szellemük van, noha beavatkozhatnak a fizikai világba, de ezen kívül a "testi" (anyagi) változókhoz nincs konkrét közük, legalábbis nem úgy, mint az a teljesség, ami az embert jellemzi, hogy "mindhárom" világgal szoros összeköttetésben van a lénye szintjén (szellemi, lelki, testi/anyagi) Ez megint egy külön (és hosszú) történet, csak érintőlegesen említettem meg. A lényeg, hogy az ember későbbi, teljesen különböző lény, kimondottan egy végső célra (bár ez így elég lelketlenül hangzik ebben a megfogalmazásban;kérlek értsd jól) Arra, hogy Isten gyermeke és később társa legyen.

Ismét csak egy fura (és emberi) hasonlattal tudom csak..: Ha én társat keresnék (ahogy tettem régebben) olyan társat keresnék, aki hozzám hasonló. Olyat, aki megért teljes valómban. Aki érti, miért örülök aznap, miért sírok, ha kell, mi tesz boldoggá, és egyáltalán érti a szavaimat, hogy mit miért teszek és akivel a szívünk együtt dobog, nincs szükség magyarázatokra, nincs szükség klisékre stb. Istennek ez gondolom nehéz, mivel ő elképesztő:D Mármint túl "SOK" és hatalmas ahhoz, hogy csak úgy lazán megértsük. Már maga a teremtett világ is olyan rendkívül bonyolult "gép" ami a legnagyobb koponyákat is ámulatba ejti és csak pislognak sokszor (nem vagyok "nagy koponya", de viszonylag sokat foglalkozom quantumfizikával és kozmofizikával, elhiheted hogy nagyon észnél kell lenni, hogy akárcsak a töredékét megértsük)

2012. jún. 20. 21:55
 16/22 Hazardteam ***** válasza:

Szóval, a hasonlatnál maradva: ha lenne x lány és én "randizgatnék" mondjuk 20-al, hogy jobban megismerjem őket, de az a 20 lány képtelen lenne akárcsak felfogni is a természetemet, hogy ki és mi vagyok én, mi szerethető bennem és mik a hibáim stb. (emberileg szólok most persze, mert Isten más természetesen) akkor nekem édeskevés lenne ez az egész. Olyat keresnék (és valahol a lelke mélyén mindenki szerintem) aki megérti, felfogja és ÖNMAGÁÉRT szereti (SZERETI!) Tehát magyarázkodás és minden nélkül egyszerűen azért, AKI Ő! Erre lett végső soron teremtve az ember és amikor az újszövetségben azt olvasod, hogy "imádás" az nem egy vallásos klisét, vagy behódolást, megalázkodást jelent egy "egoista" isten felé, hanem, egy olyan állapotot, mint amikor szerelmes vagy és egyszerűen eláraszt a másik lénye és leborulsz, szereted, imádod és legszívesebben összeolvadnál vele, "belebújnál" (ahogy anno egy barátnőm mondta) mert annyira betelsz a lényével, a személyiségével, a jóságával, meg annyira lenyűgöz, hogy legszívesebbenm feloldódnál benne..

Tudom, nem valami jó hasonlat, de csak így tudtam leírni. Remélem, azért érthető volt valamennyire. De ha EZT megérted, akkor azt is megérted, hogy Istennek miért van szüksége PONT ILYEN valakire, mint az ember (sőt az egész emberiségre) Ha nem is egyenrangúnak, de egy természetűnek kellett lennie. Ő nem szolgát akar, hanem olyasvalaki(ke)t, aki(k) teljes mértékben felfogják és önmagáért szeretik/imádják (és akit/akiket Ő úgyszintén viszont) Ehhez pedig nem elég valamiféle "pótlék", hanem őhozzá hasonlónak kell lennie.

Hogy miért mondta, hogy "de emberként haltok meg"? Mert ha körülnézel, nem ezt látod az emberekben. Az ember a mai, eltorzul (és egyre eltorzultabb) formájában/természetében nem áll közel Istenhez és ezekhez a kritériumokhoz sem. Istennek van egy (illetve sok) ellensége, aki ősidőktől fogva harcol ellene. Hogy miért az egy másik történet, de annyit tudni kell, hogy SEMMI jóság, vagy nemesség nincs benne. Az emberrel csak egy célja van, amit Jézus is mondott: "öljön, lopjon és pusztítson". Őt is "istennek" nevezi a biblia, "evilág istenének" néhol "fejedelmének". Istent is az "istenek Istenének" ás "urak Urának" nevezi.

Az ókorban (és még korábban) azt tartották, hogy minden ország területe fölött van egy ilyen "isten" (vagy több) akik kormányozzák az adott területet regionálisan. Ezekről főleg Dániel könyvében olvasni, mikor pl. Mihály (a zsidók/izraeliták angyali fejedelme) eljön, hogy harcoljon "Perzsia fejedelmével" akit miután legyőz majd "görögország fejedelme" (ezáltal a görög birodalom) vált fel. Amikor az ember (Ádám) elbukott, a jogai és a föld, mint bolygó felett gyakorolt fennhatósága megszűnt és átkelrült a "második ég" 1/3-ad rész fellázadt, sátán vezetése alatt álló angyali lények uralma alá, legalábbis részben, amenyniben jogi alapon működnek (második ég: téridő continuum/fizikai világ/univerzum/13milliárd fényévnyi csillag, bolygó stb. ahol jelenleg meghúzzák magukat ideiglenesen, az utolsó időkig, amikor szorul a hurok és a földre lesznek kénytelenek visszavonulni, mikor körbe lesznek zárva, mint utolsó helyőrségbe)-("az egek Istennek egei, de a földet az embernek fiainak/Ádám adta" - és már az édenben: "műveld és őrizd" na vajon kitől/kiktől)

Tudom, nem pont ezt kérdezted, de talán így könnyebb megérteni és végső soron hozzátartozik a témához, ha érintőlegesen is. A lényeg: ezek a lények MINDENT elkövetnek azért, hogy az emberek elől elrejtsék az igazságot. A saját termékszetükről, a teremtésük céljáról és arról az életről, amire elhívattak. Az ellenség az embert bemocskolva, megalázva és szinte állati sorba taszítva bábként, paragrafusokat és jogait követelve pusztít annyi embert, amennyit csak bír. A létező minden undorító dologgal besározva mutogatja Istennek azt, akit Ő társának szánt és a háta mögé bújva vele takarózik, hogy "ha engem elpusztítasz, őket is el kell, így igazságos" Csak Isten kivár és ő SOHA nem adja fel. Népet készít magának, mindenit megment, akit lehet és aki hajlandó elfogadni a sok hazugság, a vakítások, a mocsok ellenére az igazságot, amit Ő mutat.

A gond, csak az, hogy az ember vak, mert a szelleme, az "isteni része/lehellete" halott. "Lepel" van a szelleme szemein amit "megvakított evilág istene" és inkább enged a gyűlöletnek és a megmérgezett "testi" (bukott ádámi) halott természetének, a materialista "ha megehetem létezik, ha nem, akkor nem érdekel, rövid az élet, lopjunk, csaljunk, hazudjunk, úgyis meghalunk, majmok fiai vagyunk oszt jóvan" hazugságoknak, ami hazugság annyira beleívódott a társadalomba és a kollektív tudatalattiba, hogy Jézust, aki halottakat támasztott fel és a légynek sem ártott, inkább megkövezték volna, mert annyira hihetetlen és megbotránkoztató volt a számukra az, hogy "Én mondám, istenek vagytok"

Érted? Durvábbnak tűnt számukra, mint a legdurvább káromkodás és úgy ítélték meg hogy ezért halált érdemel. Nóóórmális??:) Szóval nem csodálom, hogy elcsoldálkoztál azon a kijelentésen. Ami nagyon tetszik, hogy nem csak legyintettél egyet, hogy "ááh valami érthetetlen hülyeség" hanem kérdéseket tettél fel. Mint egy kisgyerek. Jézus azt mondta, hogy "boldogok a lelki szegények" és "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, SEMMIKÉPPEN sem megy be abba"

Miért idéztem ezeket? Mert te is épp ennek megfelelően csináltad. A gyerekeket elfogulatlan, pártatlan nyitottság és végtelen szomjúság hajtja. Iszonyú gyorsan tanulnak, állítólag 30x gyorsabban, mint egy felnőtt ember. Végülis képesek a semmiből megtanulni egy nyelvet.. Képzeld csak el ledobnának egy másik bolygóra ahol minden totál máshogy van, fejjel lefelé áll vagy ilyesmi és tanuld meg a nyelvüket minden alap nélkül. Ők ezt csinálják, csak nekik még annyi előnyük sincs, mint nekünk. mert mi felnőttként legalább már tudjuk mi az a mondat szerkezet, vagy szavak stb. és ismerünk már legalább 1 nyelvet.

Szóval: Őket ez a fajta éhség hajtja és az az őszinte tisztaság, amit lehetetlen lebeszélni erről a tudásszomjról. Akármilyen kicsikék és törékenyek, nem rettennek meg, állandóan kérdéseket tesznek fel és nem elég számukra az a válasz, hogy "mert csak". Persze idővel sikeresen "idomítják" a szüleik és eldeformálják őket, meg az iskola is elbutítja őket, de addig éveknek kell eltelniük, annyira nagy bennük az éhség és a rácsoldálkozás a világra és mindenre. Jézus erről beszélt. Erről a fajta "éhségről" (szó szerint) a hegyi beszédben. Ott nem "lelki szegényeket" mond, hanem "szellemi éhséget", ezt, ami a gyerekeknél is tapasztalható. És azt mondja, hogy ha nem így áll hozlzá az ember, akkor SOHA nem mehet be a mennyek királyságába (mert egyszerűen máshogy képtelen lenne felfogni, ezt a hozzáállást viszont Isten azzal jutalmazza, hogy Ő MAGA mutatja meg az utat és beszél az ember szellemével; ad kinyilatkoztatást neki személyre szabottan!) Máshogy nem lehet.. Túl sok a szemét, ami eláraszt és az ember be van zárva a testébe és egy facebook/mcdonalds társadalomba, ami saját elpusztításán munkálkodik gőzerővel.. Vagyis túl sok a "zaj".

A kérdésedből úgy tűnik, hogy téged nem érdekelt a "zaj" nem elégedtél meg a mondvacsinált válaszokkal és nem legyintettél hogy "áh csak valami vallásos hülyeség biztos.. mi is megy ma a TV-ben? Harry Potyka 1 rész 50edjére 13 év után? Sirály, hadd szóljon, ráérünk!"

És ez tetszik.

Remélem eljut hozzád ez az üzenet és hogy valamennyire segíthettem tőlem tellhető mértékben. Igazság szerint nem tudom mikor tetted fel a kérdést, nem látok dátumokat, lehet hogy évekkel ezelőt..

Minden jót neked és sok sikert ezen az úton, a legfelfoghatatlanabb és legtökéletesebb, legintelligensebb személy (Isten) izgalmas és vérpezsdítő felfedezésben!:)

Benjámin Péter

2012. jún. 20. 21:56
 17/22 A kérdező kommentje:

Kedves Hazardteam/Péter!

Elnézést a kései válaszért, nem néztem már egy ideje a kérdésemre, mert sokáig nem jött érdemi válasz rá. Köszönöm a sok energiát, amit a válaszba fektettél.

Remélem, jól értettelek, hogy azt mondod, az ember végső rendeltetésére utalva idézte ezt Jézus. De ennek mi köze ahhoz, amiről épp vitatkozott a zsidókkal, nevezetesen az ő eredeti állapotához, hogy az Isten Fiának mondta magát. Az egy dolog, hogy mi az Isten akarata az emberiséggel, de a Felkent nem embernek lett teremtve, hanem szellemi lénynek.

Ráadásul az eredeti helyen, a Zsoltárok között ez egy mennyei párbeszéd, ahol Elohim áll az EL gyülekezetében, és ítéli az elohimokat, vagyis egyik mennyei lény szól a többihez. Vagy nem jól gondolom?

2012. aug. 14. 15:01
 18/22 Hazardteam ***** válasza:
Csakhogy épp az a lényeg, hogy az ember is szellemi lény eredendően, csak elbukott. Istennek az a célja a megváltással, hogy visszaemelje ahová való. A messiás viszont nem "teremtve" lett, hanem kiüresítette magát és emberré lett, hogy véghezvigye azt, amire rajta kívül senki nem lett volna képes, mert ehhez Istennek kellett lennie. Hogy miért, az egy másik történet és csak ritkán beszélnek róla, nem túl "köztudott".
2012. aug. 14. 15:50
 19/22 A kérdező kommentje:

Hmm, hát én még erről sosem hallottam, sem nem olvastam sehol az Írásokban, hogy az ember szellemi lény lett volna a bukása előtt. Nem a föld porából vagyunk alkotva?

Az Istenen kívül, aki egyedül örökkévaló, egyedül halhatatlan, egyedül bölcs, senki sem létezik magától, hanem minden és mindenki teremtve van a Mindenható akaratából. Az igaz, hogy a Felkent (Messiás/Krisztus) letette az eredeti állapotát, az Isten formájában való létet, vagyis a szellemi életet, így tudott emberi, hús-vér testben megszületni, mert csak így lehetett teljes jogú megváltója az egész teremtett világnak. Ha Istenként vitte volna ezt véghez, akkor nekünk semmi reményünk nem lenne, mert én képtelen vagyok Istent utánozni, követni, biztos az elesésem, mert sosem lehetek olyan, mint amilyen Ő. Jézus teljesen ember volt itt a földön, sírva kért erőt attól, Aki képes a halálból is megszabadítani, és istenfélelméért meghallgatásra talált. Emberként maradt hűséges és tanult engedelmességet és vált a szenvedések által tökéletessé/bevégzetté.

2012. aug. 14. 20:04
 20/22 Hazardteam ***** válasza:

A biblia második fejezetében találod elsőként, utána számtalanszor van róla szó. "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké"

Ahol magyarul "életnek lehelletét" fordítottak, ott a héber "szellem/lehellet" szó van: Ruah. Amit pedig "élő léleknek" fordítottak, ott a "lélek" héber megfelelője van, a: Knefesh.

Ugyanez igaz a görögül írt újszövetségre is, ahol szintén megkülönböztetik a "lelket" (Psichica) a "szellemtől" (Pneuma)

A magyar fordítások keletkezése idején egyházpolitikai okokból nem "szellemeztek" (Pl. Károli sem, szándékosan) valamint azért, hogy az emberek ne keverjék az okkult dolgokkal, amik akkoriban feljövőben voltak (holott a szó a jelentésével együtt már akkor is létezett, főleg, hogy a magyar irtó "öreg" nyelv)

Pál is sokat beszél róla, talán ő a legtöbbet és kivétel nélkül mindig betartja a Pneuma-Psichica elválasztását egymástól. Akkoriban mondjuk ez még nem volt kérdéses.

Tehát: Az ember szellem, van lelke és testben él. A 3 alkot egy egészet, akárcsak Istennél. Ez különbözteti meg az összes teremtménytől.

2012. aug. 14. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!