Miért akar anyám ennyire antiszociálissá tenni?
Arról van szó hogy ő keresztény és állítólag én is..illetve..rám akarja erőltetni.Van 1 barátnőm 4 hónapja vagyunk együtt régebben nem érdekelte majd berobbant vmi és rögtön nem lehet barátnőd SOHA és nem is barátkozhatsz stbstb..értelmét nem látom ugyan is ugyan ezt elköveti sokszorosan rosszabban mint én..de nem értem a nézőpontját...amit rám akar érvényesíteni az nála nem érvényes...segítséget kérnék hogy hogyan lehet megbeszélni ezt anyámmal hogy lehessenek barátaim..
16/F
Ilyenkor mondom hogy jobb lenne az atetizmus.....és nem lennének ilyen idióta őrült fanatikusok.
Szerintem neki orvosi segítség kell.Az nem normális hogy egy 16 éves fiút eltiltanak a barátaitól meg a barátnőjétől.
Azt a kijelentés hogy SOHA nem lehet barátnőd azt mégis hogy gondolta?2 év és nagykorú leszek és akkor nem szabhat meg ilyen dolgokat.
Soha nem lehet barátnőd? Miért? Szerzetesnek akar küldeni?
Sosem értettem a vallási fanatikusokat, többet ártanak mit használnak, ráadásul nem is a vallásuk irányelvei szerint működnek.
Fogalmam sincs, hogyan lehet meggyőzni egy elvakult fanatikust arról, hogy nem helyes, ahogy gondolkodik, cselekszik.
Legyenek barátaid, barátnőd, hiszen ez a természetes, de titkold előtte, más ötletem nincs. Két évig valahogy kibírod, utána meg már nem szólhat bele, kivel és mit csinálsz.
Azt mondják, amíg nem hallgattad meg mind a két félt, nem tudsz semmit. Én szívesen meghallgatnám édesanyád verzióját is, lehet hogy máshová kerülnének a hangsúlyok, és egy egészen más történet állna előttünk. De erre itt és most nincs lehetőség. Abból amit leírtál úgy tűnik, valami történhetett, hogy édesanyád úgy gondolja, nem való ez a lány hozzád. Nagyon érdekelne, hogy a berobbant vmi mit takar a valóságban. Két fiam is elmúlt már 16 éves, vannak sejtéseim, milyen az, mikor egy kamasz hangosan kiabálja: apám hülye! Azt kérded, hogy lehet ezt édesanyáddal megbeszélni: higgadtan, őszintén, éretten.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Nevezheti magát valaki Kereszténynek, attól még nem lesz az, ha olyan dolgokat tesz, amelynek semmi köze nincs Krisztushoz. A Biblia egyik legnagyobb kijelentése Istenről, hogy nála nincs erőszak, nincs kényszer.
"a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság" (2Kor 3,17)
Ha valahol, Krisztus nevében kényszert alkalmaznak, akkor annak a dolognak nincs semmi köze Krisztushoz, amint a fentebbi Igéből is látszik. Tiszteletben kell ugyanis tartani a másik ember döntését úgy, ahogyan Isten is tiszteletben tartja. Anyukádnak javaslom a Biblia elfogulatlan tanulmányozását.
Igen, úgy van, hogy a nő elhagyja apját, anyját, követi férjét, és lesznek egy testté. Nem teszem idézőjelbe, mert hátha nem teljesen pontos. De majdnem biztosan pontos. Meg másutt is van, hogy a közösségek papjainak tisztességes, családos embereket kell választani.
Szerintem mindent meg lehet beszélni, csak tanuljátok meg az agresszió nélküli kommunikációt. Kicsit furán hangzik, de szerintem ma már tanítják az iskolákban. Jó könyv hozzá: A Szülői Hatékonyság Kézikönyve és A Tanári Hatékonyság Kézikönyve. Író: Tomas Gordon. És vannak már modernebb hasonló témájú könyvek. Szóval nem kell fölényeskedni, és harciaskodni, sem pedig győzedelmeskedni, hanem csak szép csendesen, nyugodtan beszélgetni.
Mondd meg édesanyádnak hogy Isten adta az embernek a szabad akaratot mint ajándékot és ezt a szabad akaratot azóta is tiszteletben tartja. Ha Isten így tesz akkor nem kellene neki is hasonlóképpen tennie? 2 év múlva már a magyar törvények is erre fogják kötelezni, lehet hogy most már el kellene kezdenie erre felkészülni.
Mondd meg neki hogy ha azt szeretné hogy jó keresztény legyen belőled akkor először is mutasson jó példát. És imádkozzon érted. Ha pedig tanítani akar, akkor tegye azt szeretettel.
Ha továbbra is erőszakoskodik akkor mondd meg neki hogy:
"Mt 11,29 - Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát."
Itt főleg a szelídségen van a hangsúly. A szelíd ember nem kényszerít másokat semmire, arra hogy ne lehessenek barátai, semmiképp se.
De egyébként 16 évesként még joga van megmondani hogy mit hogyan csinálj, hiszen ő nevelt fel és tőle kapod az ételt/italt/lakást, nem? Szerintem ha nem hiszel Istenben ez még akkor is így van.
A barátnőtől egyébként valószínűleg azért félt édesanyád mert egy házasságon kívüli kapcsolatoktól félt, talán jogosan. Az ilyen kapcsolatokból elég sok rossz származhat. Például szakítás után depresszió vagy akár öngyilkosság is, nemi betegségek, abortusz vagy gyermekek akiket nincs aki felneveljen. Ha valaki Isten nélkül akar családot létrehozni akkor nagy valószínűséggel ez nem fog neki sikerülni, hiszen ez azt jelenti hogy nem kéri Isten támogatását amit a házasság szentségében kaphatna meg.
A mai társadalomban a házasságon kívüli párkapcsolat sajnos elfogadott dolog, de ez ne tévesszen meg, attól még hogy valami nem számít bűncselekménynek, lehet rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!