Katolikusok! Személy szerint mely szenteket tisztelitek különösképpen? Miért? Milyen imát szoktatok velük mondani?
12:37
Igen. Érdekesen kategorizállok. Jelen esetben! Alapból nem szokott zavarni bőrszín, vallás, nyelv. Igyekszem az embert magát nézni. Igyekszem nem ráerőszakolni magamat, és az eszméimet másokra. És lehet, hogy dőreség, vagy egyenesen bűn; de ezt elvárnám mindenki mástól is!
A kérdésem a katolikusokhoz szólt, ezt reméltem, hogy a kérdésem legelején eléggé világossá tettem. És az én bűnöm, hogy ahogy én nem pontoztam a protestáns kérdéseket, úgy elvártam volna, hogy ők se pontozzák az én kérdésemet. Minden rendes válasz tőlem zöldet kapott. És pl. Magyarleány válasza kimerítette a zöld kéz összes ismérvét. Az, hogy a válasza nem 100%on áll, csak úgy lehetséges, hogy egyesek (valószínűleg nem is kevesen) a pontozással a szentek kultuszáról mondtak véleményt. Csakhogy én nem ezt kérdeztem!
Ha te is piros kézzel jutalmaztad a hasonló válaszokat, akkor a déli kirohanásom rád is vonatkozik! Ha viszont nem inged, ne vedd magadra!
Na, épp ez az! Ebben a kérdésben semmi sértő nem volt, katolikusoknak szól, hadd tiszteljük már a szenteket, ha nekünk így jó! Én se pontozom le, ha hasznos a válasz, de nem értek egyet vele.
Mindegy, részemről a téma lezárva, mert kezd kicsit "off" lenni.
"A kérdésem a katolikusokhoz szólt, ezt reméltem, hogy a kérdésem legelején eléggé világossá tettem."
Mondom, hogy katolikus (egyetemes) vagyok, csak nem római. Tehát hozzám is szólt a kérdés. Persze mondhatod, hogy nem vagyok, mert szeirnted ami nem fradi, az újpest, de nem fogom elismerni, mivel a szó egyetemest jelent, én meg nem klubbokban gondolkodok, mint a felekezetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!