Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katalikusok! Ti szoktatok...

Katalikusok! Ti szoktatok "saját" imákat mondani?

Figyelt kérdés

A kérdés olyan imákra vonatkozik, amelyek nem szerepelnek egyetlen imakönyvben, vagy imafüzetben sem, mert Ti magatok írtátok; viszont ha mondjátok az adott imát, azt mindig változatlanul mondjátok el.

Valamint érdekelne, hogy mikor és kihez mondjátok ezeket az imákat, vagy esetleg le is írhatnátok (akár privátban is)

A válaszokat előre is köszönöm, csakúgy, mint az ateisták, és a humorzsákok távolmaradását!

2012. febr. 4. 19:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én szoktam magamtól imádkozni, bár sehova nem írom le, úgy tapasztaltam, hogy ezeknek talán még nagyobb erejük van. Ha nehéz helyzetbe kerülök valahogy mindig megoldódnak a dolgok, még ha rosszul is, akkor is látom a kiutat a végén. Úgy érzem ezeken keresztül valóban kapcsolatba kerülök Istennel. Már nem járok templomba, mert ott érzem legkevésbé az isteni jelenlétet. Nem tartozom semmilyen szektához, gyülekezethez, egyszerűen megvan a magam hite és ez lelki békét nyújt nekem.
2012. febr. 4. 19:56
 2/14 anonim ***** válasza:
Miért pont a katolikusokat kérdezed?Ez diszkrimináció? Vagy más vallás nem szokott?
2012. febr. 4. 20:14
 3/14 A kérdező kommentje:

Azért, mert jómagam római katalikus vagyok, és kifelyezetten azok a vélemények érdekelnek, amik az enyémhez hasonló alapokból táplálkoznak.

Szívesen meghallgatom mások véleményét is, de kevéssé fogom magamra vonatkoztatni.

2012. febr. 4. 20:45
 4/14 A kérdező kommentje:

Ha nem lenne teljesen világos: szívesen várom a NEM katalikus imákat, amik St. Imre hercegzez, Assisi St. Ferenchez, vagy St. Vendelhez szólnak!

Remélem így már világosabb a diszkrimináció!

2012. febr. 4. 20:51
 5/14 anonim ***** válasza:
simán
2012. febr. 4. 22:19
 6/14 anonim ***** válasza:
Persze, és elsősorban Jézushoz szoktam így imádkozni.
2012. febr. 5. 01:22
 7/14 anonim ***** válasza:

Igen.

Furának látszóan kezdődik, de Isten érti az egyik ilyenem:

"és amit még Te akarsz.

Add, hogy meghalljam akaratodat,

és adj erőt, hogy megcselekedjem!

Látod, mindent Tőled kérek...

Mégis mindent Neked akarok adni."

- bocs, off, de láttam sok kérdésed és hozzászólásodat. Miért úgy írod következetesen, hogy katAlikus?

2012. febr. 5. 10:52
 8/14 A kérdező kommentje:

Egyrészt mert így szoktam meg, másrészt olyan ez nálam, mint Jákó Máté "szögedi" beszéde. Ha nem figyelek oda, félreütök, valamint ezt teszi a predektív szövegbevitel :)

2012. febr. 5. 16:40
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha nem figyelek oda, félreütök, valamint. Jó de 10 X ez nem igaz.
2012. febr. 5. 17:57
 10/14 A kérdező kommentje:

Majdnem mindig mobiltelefonról írok. Elég volt egyszer rosszul beírnom a szavat a gép szótárjába, azóta többnyire így adja ki.

Mint már mondtam, megszokás is van a dologban. Mifelénk így ejtik (nem tudom, hogy ez tájnyelvi sajátosság-e vagy más) de találkoztam már írott formában is ezzel a szóval (hogy mikor, hol ne kérdezd)

Végezetül: annyira fontos ez? :)

2012. febr. 5. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!