Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katalikusok! Ti szoktatok...

Katalikusok! Ti szoktatok "saját" imákat mondani?

Figyelt kérdés

A kérdés olyan imákra vonatkozik, amelyek nem szerepelnek egyetlen imakönyvben, vagy imafüzetben sem, mert Ti magatok írtátok; viszont ha mondjátok az adott imát, azt mindig változatlanul mondjátok el.

Valamint érdekelne, hogy mikor és kihez mondjátok ezeket az imákat, vagy esetleg le is írhatnátok (akár privátban is)

A válaszokat előre is köszönöm, csakúgy, mint az ateisták, és a humorzsákok távolmaradását!

2012. febr. 4. 19:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
nekem nem fontos, csak kíváncsi voltam. :) köszi a válaszod!
2012. febr. 5. 18:35
 12/14 anonim ***** válasza:

Előre szólok hogy protestánsok ne is olvassák a kommentet csak ha szörnyülködni akarnak. De ha szörnyülködnek akkor viszont kérem hogy imádkozzanak is értem :)

Reggelente fel szoktam ajánlani a szabad akaratomat, testemet és lelkemet és mindenemet Jézusnak és a Szűzanyának. Ez csak egy mondatos ima, saját fogalmazású.

Szoktam még kérni Jézust hogy áldjon meg embereket/házakat/üzleteket/utcákat/autókat helyeket szóval mindenféle dolgokat.

Azt is kérem néha hogy egyes embereket vegyen oltalma alá Jézus és a Szűzanya, vagy hogy ne engedjék őket elveszni.

Szoktam még segítséget kérni ha késésben vagyok vagy vezetéskor azért hogy ne legyen baleset.

Nemrégiben nagyon késésben voltam és biztos voltam benne hogy el fogok késni. Szent Filoména közbenjárását kértem hogy ne késsek el. Ő a születésnapi védőszentem. Ezt a Mária Julianna lelki naplójában olvastam hogy mindenkinek van születésnapi védőszentje is. Szóval kértem hogy segítsen mert nagyon utálok elkésni. Ezután egyszer egy csomópontnál elfelejtettem bekanyarodni, így kb. 5 percet vesztettem de még így is sikerült beérnem, mert a mise később kezdődött.

Ha kommenteket írok akkor a Szentlélek segítségét szoktam kérni.

A munkában is szoktam segítséget kérni ha nagyon elakadok.

Ha nagy bajban vagyok akkor mindig Jézus és a Szűzanya segítségét kérem.

Főleg Jézus, Mária, Szent József, Szent Pio atya, Szent Fausztina nővér, Szent György, Szent Rafael arkangyal és az őrangyalom segítségét szoktam kérni.

2012. febr. 6. 09:13
 13/14 anonim ***** válasza:
51%
Nem kene a szezont a fazonnal keverni, röviden:ISTENHEZ ES JEZUSHOZ KELL IMADKOZNI
2012. ápr. 13. 13:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Előzőnek: ezek szerint te nem vagy protestáns de akkor viszont miért zavar ha én az őrangyalom vagy a Szűzanya közbenjárását kérem ima közben?
2012. ápr. 13. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!