Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten azért teremtette az...

Isten azért teremtette az embereket, hogy meghaljanak?

Figyelt kérdés

2012. febr. 3. 10:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Kedves 20"as.Érdekes a kérdésed.Azt tudnod kell,persze ha tudod,akkor bocs,hogy Jézus nem 2000éve született.Ő csak akkor jött le a világba.A bibliában olvashatunk róla,hogy mikor Isten teremtette a földet,Jézus ott volt a jobbján.Jézus előtti időkben is voltak próféták,és hirdették a bűnbánatot.Mondjuk az egy nagyon nehéz,és kemény időszak volt,tudomásom szerint,mivel Isten elhívott népe,akkor még nemigazán kommunikált,a bálványimádó népekkel.Nem szeretnék senkit sem megbántani,ha esetleg van valakinek erről más információja azt énis örömmel venném.A lényeg,szerintem a jelen,és a jövő.A bibliában szerepel,hogy Jézus türelmesen vár,és addig nem jön vissza az övéiért,amíg nem hallották az Ő igéit az egész világon.Mi sokkal jobb helyzetben vagyunk,éljünk vele.
2012. febr. 9. 00:06
 22/25 anonim ***** válasza:

A kérdésedre a válasz: Nem. Isten halhatatlannak teremtette az embert. Isten megtiltotta Ádámnak és Évának, hogy egyenek az Élet fájáról,meg a Jó és Rossz tudásának fájáról mert meg kell halniuk ha esznek róla. Kerek perec megmondta nekik.

Aztán jött az ördög szokásos ravaszságával azt mondta Évának, hogy nem fognak meghalni hanem olyanok lesznek mint Isten ha esznek arról a fáról. Éva benyelte a hazugságot, evett a fáról és adott Ádámnak is. Így behívták a halált az életükbe amit az utána levő embereknek is szenvedniük kell.

"Ezért van, hogy amiképpen egy ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek"

Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él; És a ki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal.” (Jn 11, 25-26)

Ádám által bejött a halál,de Jézus által bejött az örök élet!

Jézus halálán keresztül örök életünk lehet,bár a testünk elpusztulhat de a lelkünk örökkön-örökké Istennel együtt lehet a Mennyek Királyságában!

2012. febr. 11. 18:20
 23/25 anonim ***** válasza:
És a mindenttudó mindenható isten ezt nem látta előre a saját teremtményeiről..wehhehe, mekkora öngól:D
2012. márc. 30. 10:09
 24/25 anonim ***** válasza:
A korábbi egyik hsznál nem értettem hogy a halált nem isten alkotta. Akkor ezek szerint más Alkotónak is lennie kell. A halál felett pedig nincs uralma, hiszen semmi köze hozzá. Ha a halál felett nincs, akkor értelemszerűen az élet felett sem, hisz a halál véget vet annak istentől függetlenül.
2012. márc. 30. 10:13
 25/25 világvége1 ***** válasza:
Azért teremtette Isten az embereket, hogy boldogok legyenek.
2020. jún. 29. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!