Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidók a biblia szerint nem...

A zsidók a biblia szerint nem kerülhetnek a mennybe?

Figyelt kérdés
A jelenések könyvének utolsó lapján van valami ilyesmi mondat hogy aki elvesz vagy hozzátesz a szentíráshoz az elkárhozik. A zsidók pedig nem ismerik el Jézust Isten fiaként. Tehát ezzel gyakorlatilag elvettek belőle. Nem is keveset.

2012. febr. 2. 21:06
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

@20:

Ennek a résznek a vizsgálatához teljesen elegendő a szövegkörnyezetet megvizsgálni ahhoz, hogy kiderüljön, hogy nem csak 144.000 ember juthat a Mennybe, hanem MEGSZÁMLÁLHATATLAN SOKASÁG. Leírtam magyarul és angolul is, a szövegértést elősegítendő magyarázatot is írtam hozzá. Ha még mindig nem érted, akkor sajnálom, de már nem tudom másképp leírni.

Továbbá azt is csak ismételni tudom, hogy a Bibliában nem találhatók meg a "földi reménységű" és az "égi reménységű" kifejezések.

Pontosan a JT-k szoktak azzal jönni, hogy a Bibliában sehol nincs leírva a "szentháromság" szó; és ez igaz is, szerintem senki nem állítja az ellenkezőjét.

Ti pedig folyamatosan azt állítjátok, hogy a Bibliából veszitek ezeket a fogalmakat, pedig ez nem igaz.

Még arra lennék nagyon kíváncsi, hogy azt vajon honnan szedték egyes JT-k, hogy a "földi királyságban", ahol mindenki boldog lesz stb., "örök szerelem" is lesz... ??? Én ilyet sem olvastam még a Bibliában; továbbá logikailag sem jön össze az ezer év és az örökkévalóság...

Az utalások kezelése pedig eléggé ingoványos terület, mivel az eredeti szövegekben ezek ugyanúgy NEM léteztek, mint a fejezetek és a versek számozásai sem. Tehát a keresztutalásokat mindig a fordítók jelölték meg, azaz az ő egyéni meglátásukon alapult, s épp ezért nem is egyeznek meg mindenhol a különböző fordítások utalásai. Pl. a Károli-féle fordításban NINCS ott utalásként a Jelenések idézett részeinél az általad említett Zsoltárok 37:29, de már ezt is említettem... Innentől pedig evidens, hogy az Újvilág hivatkozásai sem semlegesek, hanem a készítői lelkivilágát tükrözik, s aztán ezeket már az olvasók - adott esetben - csont nélkül benyelik.

Összefoglalva: Egyetlen lépéssel nem jutottunk előrébb, mivel megint csak ismételted önmagad, illetve ismételten előhozakodtál valami jól betanult [vagy bemásolt? :P ] szöveggel. Ennek így semmi értelme.

A saját kérdésednél dettó ugyanott vagyunk, hasonló témában; úgyhogy oda is nagyjából ugyanezeket tudom csak írni. Az egyértelműség kedvéért: erre a kérdésedre gondoltam, ahova szintén írtam választ; neked bizonyára vannak más kérdéseid is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

U. i.: Viszont van egy jó hírem: Azt olvastam valahol, hogy az Őrtorony társaság előbb-utóbb kénytelen lesz megváltoztatni vagy a 144 ezres számot, vagy a tévtanait, mert már hiába csűrik-csavarják a számokat, hamarosan mindenképp betelik a létszám. ;)

2012. febr. 12. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!