Melyik vallás áll legközelebb Istenhez?
Melyikkel lehet legközelebb kerülni hozza?
Melyik tiszteli legjobban?
Melyik állítja be Istent legvalosagosabban?
Vidiripi
Nem csak a hit a lényeg. Az is lényeg hogy úgy élj hogy az tetsző legyen Istennek. Mert a hit cselekedetek nélkül halott.
Jakab 2:17 Így a hit is, ha tettei nincsenek, halott önmagában. 18 De azt mondja valaki: »Neked hited van, nekem pedig tetteim vannak.« Mutasd meg nekem hitedet tettek nélkül, és én megmutatom neked a tettekből a hitemet.
"Ha a hit a lényeg, az pontosan mit jelent?"
Azt,hogy az egyetlen élő Istenben hiszel és elismered Jézust megváltónak. Nem kell rózsafűzér,nem kell szobrocska,nem kell szüzanya meg buddha meg ilyen ostobaságok. A Biblia ez világosan leírja.
Hit által igazul az ember.
"A Biblia ez világosan leírja."
Nem csak egy hit létezik vagy semmi. Lehet hindu, muszlim hívő is.
(Persze a Bibliára, kereszténységre vonatkoztatott magyarázatot azt értem.)
Napirai11 válasza:
Kedves Kérdező!
isten ott van a szívedben, csak észre kell venned.
Istenhez sok út vezet, és neked kell ráérezned, melyik az, amelyet Ő kijelölte neked.
Egy vallás mellett el lehet köteleződni, és ha igazán elköteleződsz egy vallás mellett, akkor nagyon fogsz hinni Istenben, és ha megadatik neked az a kiváltság, hogy kimondhatatlan, szinte eszelős ragaszkodás fűz téged a Teremtőhöz, akkor te nagyon közel kerültél Istenhez.
Üdv: Napirai
(János13:35)
"Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.”
Isten azokhoz a személyekhez áll közel akikben szeretet van.
Szeretet van embertársaik és Isten iránt. Kezd el megvizsgálni hogy hol is találhatóak ilyen személyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!