Eszerint az agykontroll is bűn?
Én elvégeztem a feleségemmel együtt. A probléma nem a gondolatolvasással van. Nem is lehetne, mivel nem a gondolatolvasással foglalkozik. Az agykontroll lényegi oldala, hogy higyjél magadban, higyjél az agyad "hihetetlen" kapacitásában, lehetőségeiben. Foglalkozz nap mint nap magaddal. És mindezt némi vallási köntösbe ágyazva, miközben Domján 'oktató' lemegy "mélyebb" szintre a miatyánkot mondja el. Ezzel látszólag nincs is probléma, viszont ezt a "vallást" hívják humanista vallásnak. A kígyó alapította, ő a főpapja ennek. Alapító szövege így nézett ki: "...olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói." Ez a probléma az agykontrollal. Humanista vallás, mely azt tanítja, hogy foglalkozz magaddal, te képes vagy rá, meg tudod csinálni. Ez Krisztus tanításai ellen való gondolkodásmód. Az agykontroll hamis tanítás.
Remélem tudtam segíteni.
Az agykontroll működik. (próbáltam) A Kérdés az, mitől működik, ki áll mögötte? Mert hogy agykontrollal olyan képességekre teszel szert, ami "normálisan" az embernek nincs. Az agykontroll könyvet ha elolvasod, ott a szerző az állítja, hogy ezzel a technikával egy náladnál magasabb intelligenciával kerülsz kapcsolatba, és azt állítod a magad szolgálatába. Hol itt a csapda, mi az átverés? Gondolkozz egy kicsit. Te az alacsonyabb rendű intelligencia irányítasz egy náladnál magasabb rendű intelligenciát? Ennek véletlenül nem fordítva kellene lennie? Láttál már kutyát, amint embert idomít? Amilyen nevetséges az embert idomító kutya, olyan nevetséges, hagy az ember egy nálánál magasabb rendű intelligenciát a maga szolgálatába tud állítani. A Biblia tanítása szerint a szellemvilágban két fő "erő" van. Ez egyik Isten a másik a sátán. Istenhez csak Jézus Krisztus által tudsz csatlakozni. Minden más tan, vallás, lelki technika, bármi a sátánhoz kapcsol. Tőle kapod a képességeket, de igen magas az ára, amit neked kell megfizetned, és nem kevesebbet, mint a lelkedet kell adni. Az Istenhez való kapcsolódásnak is igen magas az ára, csak ott nem te fizetsz, hanem Jézus. Micsoda különbség!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Ez egy nagyon jó kérdés és nagyon aktuális.
Én azt gondolom, hogy az élet fő értelme a fejlődés. Az agykontroll alkalmas arra, hogy fejlődjön az ember. A bűn az, ha a képességeit rossz irányba használja (önzés, félrevezetés stb.).
Ez az értelmetlen bűnösözés az, ami ma a legjobban taszítja, még a jó szándékú embereket is az egyházaktól. (Ez vajon kinek az érdeke?)
A kereszténységet az első évszázadoktól, már elkezdték formálni, érdemes megnézni a régi zsinatok leírásait, hogy a mai szemmel milyen primitív módon, milyen érdekek mentén változtattak a valláson. Kutatások szerint sokkal több volt a spiritualitás az ősi vallásoknál. Most is közkedvelt téma a hit ereje.
Máté 21 -ben is ezzel foglalkozik Jézus:
21.Jézus pedig felelvén, monda nékik: Bizony mondom néktek, ha van hitetek és nem kételkedtek, nemcsak azt cselekszitek, a mi e fügefán esett, hanem ha azt mondjátok e hegynek: Kelj fel és zuhanj a tengerbe, az is meglészen;
Az értelmesebb vallások tanításai, hogy Isten a minden, és minden egyedi lélek az Ő része. Mindig volt és mindig is lesz. Keresztény vonatkozásban Jézus tényleg az út, de akkor tényleg a tanításra kellene koncentrálni és nem a földön fetrengve, félőrült vigyorral vinnyogni, hogy imádlak stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!