Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 15 éves lány vagyok, mostanába...

15 éves lány vagyok, mostanában egyre inkább foglalkoztat a vallás. Ez normális?

Figyelt kérdés
Sajnos nem sokat tudok a témáról, mert nem sokat tudok a témáról. Mostanában egyre többet kérdezgettem anyut, így megtudtam, hogy református vagyok és 3 éves koromban keresztelkedem meg. Ezután viszont sosem foglalkozott senki a családban, engem viszont mostanában nagyon is. Nem is nagyon tudom, mik a jellemzõik a vallásoknak. Honnan tudhatom, hogy én milyen vallású vagyok? Mármint ugye most református vagy elvileg, de szerintem én nem ebben hiszek. Honnan tudhatnék meg többet? Ja, és jövõ héten a barátnõmet elkísérem a Hitgyülekezetbe, mire számítsak? 15/L
2012. jan. 28. 23:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
62%

"De nemsokára kinövöd, és belőled is fészbúkozó bulizósfiatal lesz, akit a "pasik" és a mobiltelefon-márkák érdekelnek."

Nagy hibát követsz el ugyanis általánosítasz. Ez a nem normális. Én a barátnőmet 14 éves kora óta ismerem (most 17 éves) és nem jár bulizni, és amikor még nem jártunk, akkor sem űzött sportot a pasizásból. Nem érdeklik a mobiltelefonmárkák sem. Nekem pl Iphone-om van, és mutattam már neki, de azt mondta hogy neki ilyen nem kéne. Ő megvan a maga egyszerűbb telefonjával. A facebookkal kapcsolatban pedig annyit, hogy van olyasvalaki is, aki pusztán azért használja, mert a sok embert manapság ott lehet megtalálni. De a barátnőm egyáltalán nem a facebookon éli az életét, és én sem.

Jobb lenne tehát változtatni ezen a hozáálláson, mivel a jövőben ilyen gondolkodással prtoblémáid lesznek.

Üdvözlettel:

GL

2012. jan. 29. 12:46
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
(12-es nem értetted az iróniát.. Mindazonáltal örülünk, hogy ilyen helyes barátnőd van. De: más szempontból ez 1 fő a populációból:)
2012. jan. 29. 12:50
 13/21 anonim ***** válasza:
11%
ha a tudományok után érdeklődnél, többre mennél vele, mint Istennel meg Jézussal meg akárkivel. persze, értem én hogy 15 évesen kell valamiben hinni, én ekkor kezdtem el a természettudományok után érdeklődni, mert az be van bizonyítva (ergo el is lehet hinni, alá lehet támasztani stb.) én inkább azt ajánlom, ha társaságot keresel magadnak, vegyél részt az iskolai diákönkormányzat munkájában, önkénteskedj és olvass értelmes könyveket. vallásból nem lehet megélni sem, amellett hogy teljesen butítja, önhazugságba kergeti az embereket. persze, van akinek bejön, annak hajrá - a maradék értelmes meg megy a természettudományok felé.
2012. jan. 29. 17:20
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Menj csak el a HGy-be.:-)

Aztán örülnénk ha megosztanád hogy mit tapasztaltál ott. Milyenek az emberek, miről beszéltek,stb. Legalább a személyes tapasztalataidat olvasnánk, és nem századik-ezredik kézből terjengő híreket.

Isten áldjon!

2012. jan. 29. 19:07
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen normális, hogy érdeklődsz... jobb mintha cigiznél, innál stb. mint a mai lányok nagyon nagyrésze ;) Ha szeretnél a témáról beszélgetni, 16 éves vagyok, nyugodtan rámírhatsz. Nem tudok eleget, sosem lesz elég a tudásból, de amennyit tudok, szívesen megosztok veled :) Ne ilyedj meg, nem társkereső vagyok. :)
2012. jan. 29. 21:06
 16/21 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt a linket valaki már elöttem ajánlotta én csak csatlakozni szeretnék az ajánláshoz, mert ez egy nagyon jó közösség.

Ökumenikus, tehát MINDEN felekezet számára nyitott, bárki odajárhat.

Ha böngészel a honlapon, láthatod, milyen jó programok vannak a Te korodra szabva is.

Minden jót!

2012. jan. 31. 00:10
 17/21 anonim ***** válasza:
54%
Bizonyos mértékig az.A tini kor tele van kétségekkel,kételyekkel,nehéznek tűnő dolgokkal.Valahova menekülni kell.:)
2012. jan. 31. 10:50
 18/21 anonim ***** válasza:

# 4/17-nek:

Az anyagiakon ez egész biztos nem kell, hogy múljon.

Ha kedved van, nyugodtan jelentkezz náluk, mindent meg lehet beszélni, mindenre van megoldás.

(Ezt olvastam ennél a szervezetnél valahol a honlapjukon!)

2012. márc. 6. 13:03
 19/21 anonim ***** válasza:

# 3/18

Kedves "Feliza"!

Köszönöm, hogy betetted ezt a linket, ezt csak a Szentlélek sugallhatta Neked!!

Nem is tudod ez az info az életemben mekkora fordulatot hozott!!!

Köszi.

2012. márc. 6. 13:07
 20/21 anonim ***** válasza:

Előző:

Hoppá! :D

Örülök neki! Hozzá teszem: sosem jártam náluk, de sok jót hallottam már...

:)

2012. márc. 6. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!