Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi támasztja alá a kettős...

Mi támasztja alá a kettős teremtést? S hogyan jutottak el ehhez az elképzeléshez?

Figyelt kérdés
Van egy olyan elképzelés hogy Ádám és Éva teremtése az anyagi világ előtt történt.
2012. jan. 26. 11:10
1 2 3 4
 21/31 szabolcs1988 ***** válasza:

Válasz mustafa33-nak!

Az én felfogásomban és ismereteim szerint a lélek az maga az élőlényre utal, legyen az állat akár ember.

Erre az utalásra vannak bibliai utalások is:

1.Mózes1:20,24

1.Mózes9:10,

3.Mózes11:46

Ezekben a versekben a halakra, háziállatokra és vadállatokra egyaránt a „lelkek” szóval utalnak.

2012. febr. 5. 14:08
 22/31 mustafa33 ***** válasza:

Szabolcsnak: jó.

Freyának: valóban nem a JT-kel egy rugóra jár az agyad, éppen ezért csodálkoztam a 13. válaszodon, de lehet csak félreértelmeztem.

2012. febr. 12. 00:02
 23/31 szabolcs1988 ***** válasza:
Én nem értem Freya válaszát. Ha kijelenti, hogy szerinte minden ember Éva leszármazottja, akkor hogyan kapcsolja össze a Homo Sapiensel? Akkor végül is a Teremtésben hisz vagy az Evulócióban?
2012. febr. 12. 14:29
 24/31 A kérdező kommentje:

Mindkettőben hisz. szabolcs1988

Freya úgy gondolja Isten megteremtette a világot aztán az evolúció pedig tovább vitte.

De én erről nem vagyok meggyőződve.

2012. febr. 12. 18:03
 25/31 szabolcs1988 ***** válasza:

Elég furcsa hogy mind kettőben hisz.

Én személy szerint nem hiszek az Evolucióban! Azért is nem, mert mióta Isten megteremtette az első emberpárt, nem ment végbe rajtunk semilyen evoluciós változás. A Biblia nem ír arról, hogy az emberek kinézete megváltozott volna az idő folyamán.

Valamint tudományosan nem lehet bizonyitani, hogy euvolució által fejlődött volna ki az ember, mindössze elképzelések vannak és elméletek bizonyitékok nélkül.

2012. febr. 15. 08:52
 26/31 hollófernyiges ***** válasza:

"A Biblia nem ír arról, hogy az emberek kinézete megváltozott volna az idő folyamán."

Elnézést, hogy nem a kérdésre felelek, de ez a logikai bakugrás túl magas labda, muszáj ráugranom :)

a) a Biblia nem ír arról, hogy hogyan néztek ki az emberek akkor.

b)attól hogy valamiről nem ír a Biblia, attól még létezhet, például Amerikáról sincs egy szó sem benne.

c)Nem mintha az evolúcióelmélet állítana olyat hogy négyezer év alatt lényegesen megváltozhatna az ember.

"Valamint tudományosan nem lehet bizonyitani, hogy euvolució által fejlődött volna ki az ember, mindössze elképzelések vannak és elméletek bizonyitékok nélkül."

Tudományosan be van bizonyítva, csak mást is kellene olvasni a kreacionista brossúrákon kívül, de erről tényleg inkább egy másik topicban.

2012. febr. 15. 10:50
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

@ hollófernyiges:

Az előző válaszaidat olvasva már teljesen elcsodálkoztam, hogy mi történhetett veled, hogy a Bibliából idézgetsz... De most úgy látom, visszazökkentél a megszokott kerékvágásba. :P

Az offolással meg ne legyél már ilyen szigorú; pláne egy ilyen kérdésnél, ahol - legalábbis még eddig - nincs veszekedés. Ritkaság, inkább örülni kell az ilyesminek. :)

Shalom. :)

2012. febr. 15. 14:38
 28/31 szabolcs1988 ***** válasza:

De azért biztos vagyok bene, hogy lennének feljegyzések, ha változások mennének végbe az emberen. És ha megfigyeljük, hogy ennyi sok évszázadok óta nem történt változás, és most sem történik. Akkor ellehet gondolkodni azon, hogy:

"Hogyan jött létre az ember? Evoluciő vagy Teremtés utján?

2012. febr. 23. 14:34
 29/31 anonim ***** válasza:

Ha volt evolúció, akkor az a biológiai Ádám és Éva előtt ment végbe, tehát sem a biblia, sem más mű nem igazán írhatott róla.

Az ember ugyanis csak onnantól ember, amióta a tudata, szelleme megnyílt, és ennek időpontja kb egybeesik a történészek, régészek és a Biblia szerint. Kb 5-6 ezer éve ugrás szerűen, szinte a semmiből jelentek meg művészi alkotások és írásos emlékek.

Isten miért is adna erről információt? Ha neked el akarná mesélni életed legfontosabb állomásait, valószínűleg a születésednél kezdené, és nem a szedercsíra vagy zigóta állapotodnál.

2012. febr. 23. 22:37
 30/31 szabolcs1988 ***** válasza:
Ha elvetjük, vagy kételkedünk Isten Teremtésében, akkor ezáltal az Istenbe és az teremtésművébe vetett hitünket kérdőjelezzük meg. ( Héberek 11:1)-Olvassátok el!!!
2012. febr. 25. 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!