Te hiszel a mennyországban?
Figyelt kérdés
én igen 14/L2012. jan. 17. 20:19
11/30 lsandor válasza:
Nos menny az mindenképpen létezik, de nem az a hely, amely a közfelfogásban szerepel. Arra azért kíváncsi lennék, hogy Jézus hol beszélt pokolról?
12/30 anonim válasza:
Nem hiszek benne. De az embernek szüksége van egy életcélra. A Biblia valójában azért tanítja ezeket, hogy elkerülje a rosszat. Hogy az embernek legyen miért jót cselekednie.
13/30 anonim válasza:
Említi hogy majd a "tüzbe lesz vettetve", meg lesz majd "nagy fogcsikorgatás", meg "ki lesz záratva" (az "esküvöröl"), meg majd "késön" lesz, meg be lesz már csukva az "ajtó" (lányok a lámpással) stb.
14/30 Mulder614 válasza:
Jel 20:13, 14, Kár.: „a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol* is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint. A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába.” (A halottak tehát kiszabadulhatnak a pokolból. Figyeld meg azt is, hogy a pokol nem azonos a tűz tavával, hanem a poklot belevetik a tűz tavába
15/30 anonim válasza:
Kedves Utolsó,
melyik bibliafordításból idézted ezt, megírnád?
Köszi.
17/30 anonim válasza:
16-os:
Tehát a legrosszabból. Gratulálok.
18/30 Mulder614 válasza:
Miért? Szerinted az új világ forditással mi a baj?
19/30 anonim válasza:
Kedves Mulder,
bár nem engem kérdeztél, de én is szeretnék erre válaszolni, valószinüleg azt, amit a másik kommentelö is fog...
Nem a fordítással van a baj, hanem a Jehova-Tanúi Bibliával, ami helyenként -mint köztudott- meg lett másitva.
Ha komolyan az igazságot keresed, azt inkább pld. a katolikus Bibliában keresd.
Szeretettel üdv.
20/30 Mulder614 válasza:
Például miben van máshogy?
Kíváncsi lennék példákra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!