Homoszexualitás és vallás?
@ A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad (# 27 és # 29):
Már nem először olvasom tőled ezt az elképzelést, miszerint a homoszexuális emberek élhetnek együtt, párkapcsolatban, plátói szerelem, no sex... [A belinkelt kérdésnél is pl., ahol nem láttam értelmét tovább folytatni az eszmecserét.]
De ha már ismét előhoztad ezt, akkor egyetlen kérdésem van:
Ha el is fogadjuk, hogy ez elméletileg rendben van (bár szerintem nincs...), mennyi az esélye annak, hogy ezt a gyakorlatban bárki is hosszú távon kivitelezheti?
Szerintem nagyjából nulla.
Két ember, akik szeretik egymást, vonzódnak egymáshoz lelkileg és testileg is, nap mint nap együtt töltenek egy bizonyos időt... Hát, erről két dolog jutott eszembe: Ez olyan, mint egy mély szakadék felett megpróbálni átbillegni egy vékony kötélen; ill. amit Jézus mondott: "Meg van írva: Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet."
Vagy be tudsz számolni esetlegesen bizonyítható sikertörténetekről?
Üdv. :)
Kedves előző!
Vannak ilyen emberek, van is egy ilyen szervezet, amit egy fiatal meleg lelkész vezet. A mindennapi.hu-n olvastam róla. Persze az ottani fundik is elküldték a francba, mert miért nem változott meg, vett egy nőt feleségül. De amit olvastam róla boldog, betartja a testi tisztaságot. Az angol és asszem néhány más anglikán egyházban, akik nem fogadják el a melegek szexuális kapcsolatát ezt a megoldást javasolják és élnek is meleg lelkészek plátói kapcsolatban.
Arról nem olvastam, hogy ez nem működne. Arról viszont igen sokat, hogy az ex-gay mozgalmak lebuktak.
Tudok konkrét magyarországi öngyilkossági kísérletről, pedig nagyon imádkozott ám az illető...
Meg hát ismerek egy gyülit, ott kísértésnek fogják fel a dolgot, és a megházasodott melegek (most tényleg Isten előtt érvényes ez a házasság????) folyamatosan vallják meg feleségüknek a bűnt, hogy éppen melyik férfiba szerelmesek, vagy kihez vonzódnak. Egy feleség, hogy tud boldog lenni egy ilyen kapcsolatban. És a testi érintkezés, gyakorlatilag megerőszakolja saját magát a meleg férfi, amikor nővel fekszik le.
A fizikai kapcsolatot azonos neműek között, úgy néz ki tiltja a Biblia, igazából érdekelne ,hogy miért,(az utálatosság elég szubjektív, ha valaki előttem pacalt eszik, na az számomra az utálatosság, de valakinek meg nem) de tegyük fel tiltja, de azt nem írja elő, hogy megváltoztasd a szexuális orientációd. Vagy, hogy nem lehetsz szerelemes férfiba.
Miért kisérted ezzel az Urat, nem értem hogy jön ide az Úr kísértése?
Olvasd el ezt. Ennyire kell a mai világban komolyan venni az ószövetség törvényeit.
Nem vagy beteg, ezért nincs miből kigyógyulnod.
amúgy már rég kiderült, hogy azért volt tiltott dolog a homoszexualitás, mivel adott esetben két homoszexuális férfi nem tud összehozni utódokat, akik később perkálták volna a fizetésük negyedét egyházi adónak.
A papok pedig azért nem házasodhattak, hogy ne legyen örökösük, és a papnak kiutalt ingatlanok visszakerüljenek az egyház tulajdonába.
Előző vagyok. Ha nem vagy vallásos, akkor hagyd a csudába amit eddig írtam, ha gondolod.
Feltennék viszont neked egy-két kérdést, ha gondolod, válaszolj rá.
Szeretnek-e a rokonaid és ismerőseid? Téged szeretnek, vagy azt az álcát szeretik, amit mutatsz nekik?
Szükséged van-e olyan emberekre a környezetedben, akik képtelenek lennének elfogadni a valódi önmagad?
Szia!
Ha jól értem a kérdésed nem arra vonatkozik, hogy Isten elfogad-e, vagy hogy hogyan változz.
Én vallásosnak vallom magamat.
Ha ismernélek, folyton zavart lennék melletted, mert tudom, hogy olyat cselekszel ami ellentétes Isten akaratával és számomra - bocsáss meg tudatlanságomat, de nincs jobb szóm rá mint, hogy - visszataszító, még csak a gondolata is.
De eközben folyton próbálnám elmémben tartani, hogy csak Jézus ítélhet meg - én nem.
És figyelni arra, hogy az általad tett dolgokat tartsam visszataszítónak - ne téged.
Az előbb említett zavarom ebből származna.
Sajnálom, de biztosan nem érezném magam jól a társaságodban amíg ezt cselek szed.
@ # 33:
Ne haragudj, de ez jóformán csak mellébeszélés, nem bizonyíték.
Én azt kérdeztem, szerinted mennyi az esélye a gyakorlati kivitelezésnek hosszú távon; ill. azt, hogy vannak-e bizonyítható sikertörténetek.
Tehát: Hogyan tudják bizonyítani, hogy ezek a kapcsolatok tényleg plátóiak? Megmondom én: sehogy. Gondolom, nincs bekamerázva a lakásuk, nem követi őket kamera az utcán sem, tehát a "bizonyíték" legfeljebb a saját állításuk lehet. Nem tartom valószínűnek, hogy beszámolnának az elbukásokról...
"Persze az ottani fundik is elküldték a francba, mert miért nem változott meg, vett egy nőt feleségül."
Én még soha nem küldtem el senkit, és nem javasoltam azt homoszexuális férfinak, hogy nősüljön meg csak úgy. Ha szerinted igen, akkor mutasd meg, légy szíves, hogy hol tettem így.
Én azt szoktam írni, hogy Isten segítségével van lehetőség a változásra, de csak akkor, ha az érintett is akarja.
Továbbá azért az álláspontomért is nagyon szoktatok "szeretni" errefelé, miszerint ha sok egészséges, fiatal heteroszexuális tud párkapcsolat és szex nélkül élni, akkor talán ez a homoszexuálisoktól sem lenne extra elvárás...
[Pontosan ebben a témában van máshol egy duplanullás rekordom, ha el nem rontották azóta; továbbá ebben a kérdésben is meg lehet nézni, hogy hogyan állnak az egyes - Bibliai alapú - válaszok százalékai. Lehet, hogy itt is meglesz az a rekord... :)
Érvek helyett piros pacsi - reflex, ennyi. ]
Épp ezért nem is kell drámázni a rémtörténetekkel, részemről senkit nem kényszerítenék házasságba, pont.
A kísértés úgy jön ide, hogy szerintem ez egy ilyen helyzet. Mert ha valaki direkt belemegy egy olyan helyzetbe, amiben szinte biztos a bukás esélye, az kísértés. Ha olvastad a Bibliát, Jézust is megkísértette a sátán, mondván, ugorjon le egy magas hegy tetejéről, mert úgyis meg van írva, hogy Isten az angyalainak megparancsolta, hogy vigyázzanak ránk. Erre válaszolta Jézus: "De az is meg van írva: Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet."
U. i. : Van egy jó hírem: legalább a pacalt illetően egyetértünk. :)
@ 34:
Igazából én sem értem, hogy a kérdezőt miért érdekli ez a kérdés, ha nem hívő; a tippem a szimpla provokáció. Ha nem az, akkor elnézést kérek tőle.
Viszont ha már bemásoltad azt a linket, néhány gondolat ehhez:
A történetről - azaz hogy létezett-e valóban az a levél - nem lehet bizonyosan tudni, igaz-e vagy sem, de szerintem ez nem is lényeges. Az első példányok a neten azután bukkantak fel, hogy az USA egyik államában elfogadtak bizonyos törvényeket a melegekkel kapcsolatban.
A "levélírónak" - legyen az Jake vagy akárki - halvány gőze nem volt a Bibliáról, annak összefüggéseiről, ill. arról, hogy az Újszövetséggel mi változott és mi nem. Merthogy nem változott ám meg minden, pl. a homoszexualitás az Újszövetség szerint is utálatos bűn. Hangsúlyozom, hogy nem az ember utálatos, hanem a bűn.
Te magad is ezt írtad: "Ennyire kell a mai világban komolyan venni az ószövetség törvényeit."
Ez általánosítás, és mint ilyen, nem állja meg a helyét.
Az egészségügyi szabályokat a nép védelmére adta Isten, az akkori körülményeknek megfelelően. A levélben felsorolt rendelkezéseket - és a fel nem soroltakat is - egytől egyig meg lehet indokolni.
Az állatáldozatok bemutatása a keresztények szerint Jézus váltságáldozata óta felesleges; a zsidók szerint pedig azokat felváltotta az ima, mivel a jeruzsálemi szentély i. sz. 70-ben elpusztult.
Érdekes párbeszédeteket csendben figyeltem.
A kérdést azért tettem fel, mert vezetek egy blogot, ahol sok mindent körülölelve írok a homoszexualitásról, arról hogy én hogyan élem meg, stb.
Ez a téma még nem volt feldolgozva, ezért jött a kérdés. Másrészt pedig a film miatt, amelyben a fiú öngyilkos lett mert az anyja belekergette a folytonos "Biblia szerint kell élni és azt szó szerint értelmezni" attitűdjével...
Köszönöm a válaszokat.
Akkor még egyszer elnézést a gyanúsítgatásért.
A filmet nem láttam, nem is áll szándékomban megnézni.
Viszont ha ezt most azért írtad, mert neked is eszedbe jutott már az öngyilkosság lehetősége, akkor nézz be ide:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!