Homoszexualitás és vallás?
Vidiripi
21. válaszoló. Nem igaz hogy a Teremtő elfogad ha meleg vagy.
3Mózes 18:22 Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az.
Istennek minden lehetséges. Isten bárkit bármiből ki tud gyógyítani,tolókocsiból is állnak fel emberek Jézus nevére.
"Akit a Fiú megszabadít az valósággal szabad!"
Melegeket is Isten meg tudja változtatni,ki tudja belőle gyógyítani. Jézus neve mindenek fölött van. Jézus neve még a meleg hajlamokat okozó démonok fölött van. Jézus nevére elmennek.
"Számomra sokkal fontosabb az, hogy boldog életem legyen, és szerintem a rokonaim számára is."
Reméljük. De nem lehet tudni. Attól, hogy vallásos, lehet valaki viszonyulása ilyen is meg épp az ellenkezője is...
Akkor mondd el, ha elég erős vagy már, és el tudod viselni a legrosszabb reakciót is...
Az Öt Kenyér közösségről tudsz?
Szia!
Elég szerteágazó a "vallásos emberek" köre, így nem könnyű válaszolni a kérdésedre.
Én a Biblia alapján azt tudom mondani, hogy - mint írták már előttem - a homoszexualitás bűn, amit a keresztények megítélnek; de - és ez nagyon fontos! - a bűnös embert nem ítélik el.
A változásra pedig van lehetőség, ha az érintett illető Isten segítségét kéri, nem pedig a "kényelmesebb utat" választja, azaz "megváltoztathatatlan" állapotként fogadja el a helyzetét. Ha csak és kizárólag az egyik oldalról tájékozódsz, akkor ebbe az állapotba nemhogy beletörődsz és elfogadod, hanem még meg is erősítenek ennek a helyességében. Javaslom ezért, hogy adj még egy esélyt magadnak. :)
Ha érdekel bővebben a dolog, rákereshetsz erre a témára a keresővel, és olvashatsz pro és kontra érveket is. Vagy ha jelzed, tudok mutatni néhány kérdést én is.
Üdv. :)
Kedves kérdező!
A válaszok kö6zött negtalálod, hogy a melegséget nem valami démon okozza, és ha a cselekedt bűn is, élhetsz attól még melegként. Nincs energiám újra leirni. Ja és az ex-gay mozgalmak lelepleződéséről is linkeltem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!