Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Homoszexualitás és vallás?

Homoszexualitás és vallás?

Figyelt kérdés
Hogyan viszonyulnak a vallásos emberek a melegekhez?
2012. jan. 7. 21:48
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
19%
Ha az én fiam közölné velem,hogy meleg egy világ omlana össze bennem és valószinüleg napokig sirnék.Nem lesz normális élete,gyerekei,felesége.Elképzelem,hogy öregen görnyedten kéz a kézben sétál egy szintén öreg emberrel.Vagy egyedül,magányosan utód nélkül fog meghalni.Ez a valószinübb.
2012. jan. 7. 22:57
 22/43 anonim ***** válasza:
13%

Vidiripi

21. válaszoló. Nem igaz hogy a Teremtő elfogad ha meleg vagy.

3Mózes 18:22 Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az.

2012. jan. 7. 23:02
 23/43 anonim ***** válasza:
12%

Istennek minden lehetséges. Isten bárkit bármiből ki tud gyógyítani,tolókocsiból is állnak fel emberek Jézus nevére.

"Akit a Fiú megszabadít az valósággal szabad!"

Melegeket is Isten meg tudja változtatni,ki tudja belőle gyógyítani. Jézus neve mindenek fölött van. Jézus neve még a meleg hajlamokat okozó démonok fölött van. Jézus nevére elmennek.

2012. jan. 7. 23:38
 24/43 anonim ***** válasza:
16%

Vidiripi

Ámen! Előttem szóló.

2012. jan. 8. 00:03
 25/43 anonim ***** válasza:
15%

"Számomra sokkal fontosabb az, hogy boldog életem legyen, és szerintem a rokonaim számára is."

Reméljük. De nem lehet tudni. Attól, hogy vallásos, lehet valaki viszonyulása ilyen is meg épp az ellenkezője is...

Akkor mondd el, ha elég erős vagy már, és el tudod viselni a legrosszabb reakciót is...

Az Öt Kenyér közösségről tudsz?

2012. jan. 8. 00:05
 26/43 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Elég szerteágazó a "vallásos emberek" köre, így nem könnyű válaszolni a kérdésedre.

Én a Biblia alapján azt tudom mondani, hogy - mint írták már előttem - a homoszexualitás bűn, amit a keresztények megítélnek; de - és ez nagyon fontos! - a bűnös embert nem ítélik el.

A változásra pedig van lehetőség, ha az érintett illető Isten segítségét kéri, nem pedig a "kényelmesebb utat" választja, azaz "megváltoztathatatlan" állapotként fogadja el a helyzetét. Ha csak és kizárólag az egyik oldalról tájékozódsz, akkor ebbe az állapotba nemhogy beletörődsz és elfogadod, hanem még meg is erősítenek ennek a helyességében. Javaslom ezért, hogy adj még egy esélyt magadnak. :)

Ha érdekel bővebben a dolog, rákereshetsz erre a témára a keresővel, és olvashatsz pro és kontra érveket is. Vagy ha jelzed, tudok mutatni néhány kérdést én is.

Üdv. :)

2012. jan. 8. 00:49
 27/43 anonim ***** válasza:
4%
Ha bűn is a homoszexualitás, akkor is a cselekedet bűn, nem az hogy meleg vagy. Az nincs a Bibliában sehol, hogy meg kéne változtatnod a hajlamod, megházasodj kötelezően és gyerekeid legyenek. Hajlok afelé, hogy két meleg élhet párkapcsolatban megtartva a testi tisztaságot.
2012. jan. 8. 01:07
 28/43 anonim ***** válasza:
36%
Bocsássatok meg, de szerintem azokat szállta meg valami démon, akik saját és társaik boldogsága fölé emelik egy talán nem is létezö Isten akaratát. Ráadásuk a Bibliát ugyanúgy húsvér emberek írták,mint amilyenek mi vagyuk. És ugyanúgy szubjektív értékrenddel rendelkeztek ök is. Az igazi boldogság pedig az, mikor azt teszed, ami téged örömmel tölt el miközben másoknak kárt nem okozol vele.
2012. jan. 8. 10:23
 29/43 anonim ***** válasza:
51%

Kedves kérdező!

A válaszok kö6zött negtalálod, hogy a melegséget nem valami démon okozza, és ha a cselekedt bűn is, élhetsz attól még melegként. Nincs energiám újra leirni. Ja és az ex-gay mozgalmak lelepleződéséről is linkeltem.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

2012. jan. 8. 11:21
 30/43 anonim ***** válasza:
52%
Isten szereti az embereket és Jézus az emberekért halt meg.Azt akarja hogy boldogok legyenek lényegtelen hogy leszbikus az illető vagy heteroszexuális.Egyébként a bibliát emberek írták és nem az Isten.Olyan ember nincs aki a bibliát 100%-osan betartsa.És a homoszexualitás nem eget rengető bűn mint mondjuk egy gyilkosság.Attól mert valaki homoszexuális még juthat a mennybe ha jó ember volt.
2012. jan. 8. 13:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!