A Pokol mindenki számára rossz hely, vagy vannak olyan emberek (pl. Saddam, Hitler vagy Kim-Jong-Il) akik számára élvezetes?
"Erről a előre deklarációról ez jut eszembe:
2Tim 4,3 Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;"
Nekem meg ez:
Lukács 16.23.
"Meghalt a gazdag ember is, és eltemették. Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt. Felkiáltott: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam! Küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét vízbe mártva hűsítse nyelvemet. Iszonyúan gyötrődöm ezekben a lángokban."
"mert viszket a fülök"
Már csak ezért is szeretem a Bibliát:) jó hasonlatok vannak benne és ráadásul igazak.
>"Nekem meg ez:
Lukács 16.23.
"Meghalt a gazdag ember is, és eltemették.... "<
Ja, ez egy példázat arról, hogy ki hogyan fog feltámadni:
A példázat meg példáz valamit, azért példázat.
Vagy te azt gondolod, hogy a halottak beszélgetnek egymással? Ja akkor MIÉRT halottak? Mondjuk rájuk inkább azt, hogy élőhalottak, vagy bármi, de nem halottak...
Mellesleg Ábrahám kebele micsoda is? (merthogy nem azt mondja a példázat, hogy mennybe került Lázár, az is egyértelmű)
...a pokol az isten nélküli állapot...azaz a lélek elkülönültsége a "lélekóceántól"...
...gondolj csak bele, ha egyetlen kis cseppecske víz elkülönül , akkor azt a nap felszárítja, a felhőbe gyülnek, majd ismét esőként a földre hullanak...és ez így megy egészen addig, amíg vissza nem találnak az óceánba, ahol számukra az egység mozgásának, dinamikájának lehetősége VAN! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!