Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi kell legyen egy keresztény...

Mi kell legyen egy keresztény reakciója, ha támadás éri?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a közvetlen agresszióra, rablásra, testi bántalmazásra, nyílt utcán történő kötekedésre.
2012. jan. 1. 06:04
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

Köszi Tamás, én csak most értem haza, így gyorsabb voltál.

Nem vagy könnyű eset, de megpróbálom. Négy éve nem olvastam Bibliát, de a kedvedért elővettem.

Mondjuk benne volt ez az ige, de csak emlékezetből írtam, és úgysem az a lényeg, hogy pontosan

idezzük, hanem, hogy tudjuk alkalmazni.Azaz hiába ismered a mondatokat, ha nem tudod megélni,

nem leszel tőle boldog,nem tudod átültetni a mindennapjaidba.

Persze, ha másnak kell bizonyságot tenni, nem árt a pontos igehely.Már miért kellene feláldoznom

magam Krisztus emlékére? Ő feláldozta magát, a mi emlékünkre.(Na ez volt olyan cifra, mint amit írtál)

Már megint az a fontos neked, hogy mi van a Bibliában, de csak felületes ismeret alapján.

Istennek az a fontos, hogy életünk legyen.

Szombatnapi kalásztépés, szentelt kenyerek megevése,stb. Tilos volt a kalásztépés? Tilos. Tilos volt

a kenyerek megevése? Tilos.Megszegték? Meg. Isten emberei voltak?Igen.És Te az vagy?Ha, az lennél,

nem lennének ilyen kérdéseid.

Reggel , mielött elindul az ember, meg kell imádkozni, az aznapi teendőket, kérni Isten védelmét,

családtagokra, házra ,autóra, munkahelyre, kapcsolatokra,stb.Ha, ez megvan ,nem valószínű, hogy

megtámadnak, de, ha mégis, ott az Úr, ő majd megvéd.Te valamennyire ismered a Bibliát, és próbálsz

kardozni, csak az a baj, hogy fordítva ülsz a lovon,és a kardoddal (az igével) minket csapkodsz,

és nem az ellenséget.

Istennek nem az engedelmesség a célja, Ő a barátod akar lenni.Neked a törvénykezéssel van bajod,

de Jézus a törvényt eltörölte.Nekem vannak barátaim, de nem azért a barátaim, mert ismerik az Igét,

nem is ismerik mert világiak, hanem azért, mert jól érzem magam velük.Istennek is az a célja,

hogy jól érezd magad Vele, nem pedig, hogy mindent betartsál.

Ha , jobban megnézzük, sátán is az igét idézte,Jézusnak, de az igét lehet így is meg úgy is magyarázni.

Az is benne van a Bibliában, hogy nincs Isten, utána az van, hogy mondja a bolond az ő szívében.De az

ige magyarázója a Szentlélek, és nem Te.És ,ha benned a lélek így magyarázza, a többieknek meg máshogy,

akkor nem ugyanaz a lélek van bennünk.

Az életed valamely része kisiklott szerintem, és azért, azóta vagy ilyen.Láttam már ilyet, én is

átéltem hasonlót, elkövettem egy bűnt, és bejött a kárhoztatás szelleme az életembe,negatív lettem,

vallásos, visszataszító.1-2 évig tartott.Bármit is csináltál, van még remény felőled.

Egy példa: mondjuk megtámadnak, nem véded meg a feleséged meg a gyereked,őket jól megölik,Te odatartod

a másik orcád,mondván, hogy meg van írva.És akkor kihúzod magad, hogy megtartottad az igét.A hülye

ateista meg megvédi őket.Nahát, melyiktek áll közelebb Istenhez?

Jézus nem vár el ilyet senkitől.Ez Istenellenes, életellenes,Igeellenes degenerált magatartás.

Isten nélkűl, nem lehet kereszténynek lenni, ha veled lenne, nem így gondolkodnál.

2012. jan. 5. 20:20
 42/42 anonim ***** válasza:
Most így visszaolvasva,egy kicsit szigorúnak tűnhetek.Ne haragudj.A degeneráció azt jelenti,hogy visszafejlődött(elváltozott).Egy kis degeneráció bennem is van,(csak más téren)de én is voltam olyan helyzetben, mint Te,és a jó hír,hogy téged is meg tud szabadítani az Úr.A Te bajod,hogy a törvénynek akarsz megfelelni,és nem Istennek.Mint embert szeretlek,mégha zöldségeket is beszélsz néha.Üdv.
2012. jan. 21. 22:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!