Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik azok az "igazak"?

Kik azok az "igazak"?

Figyelt kérdés

Úgy tudtam, hogyha meghalok, megyek a mennyországba. Viszont itt olyat is olvastam, hogy "Az igazak öröklik a Földet, és mindvégig rajta lakoznak". Ott nem lett kiírva, hogyha mindenki a mennybe jut, ki fog a földön lenni. Gonoszok biztos nem, mert egyértelműen valami "igazak"-ról ír. Nem tudom mit gondoljak. Kik az "igazak"?

Érti ezt valaki? Mindenki mást mond! Összezavarodtam.

2011. dec. 30. 08:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"7. vers. Akik nem nyernek örök életet azok támadnak fel a második feltámadásban. Őket biztatja fel Sátán Isten ellen."

Ha jól tudom ezer esztendő után, igaz? A második feltámadás.

2011. dec. 30. 11:57
 22/29 A kérdező kommentje:

Jajj nekem még mindig zűrös az agyam. De most Péter legalább kikavarta nekem az elejét.

Köszi! Húúú tényleg. Egy részével igazad van Péter!!! Az 5-ös és a 6-os versek mindkettő az első feltámadás."A többi halott megelevenedék....ez az első feltámadás. Boldog és szent, akinek része van az első feltmadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak, hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai és uralkodnak ő vele ezer esztendeig"

Szóval igen. Az 5-ös és a 6-os vers alapján az első feltámadáskor azok támadnak fel, akik Krisztussal fognak uralkodni.

"7. vers. Akik nem nyernek örök életet azok támadnak fel a második feltámadásban. Őket biztatja fel Sátán Isten ellen."

Gonoszokat miért biztatna fel Sátán Isten ellen, mikor így is gonoszok, hisz eleve nem nyertek örök életet (már a mondatból így jön le). Szerintem valami nem jó ebbe a megfogalmazásotokba.

Viszont a Jelenések 20:12-13 szerint könyveK nyittatnak meg, nem pedig egy könyv, csak a halálra, tehát lesznek közöttük jók is, akik feltámadnak. Szerintem itt lesznek azok a jók, akikről beszélt még a Jelenések könyve:

"És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint. És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint."

Mert itt írja, hogy két csoportja van a jóknak (egyrészt, akik Krisztussal lesznek), egyrészt pedig, akik szerintem amit te is írtál 10:03-kor, hogy öröklik a földet. Itt a két csoport:

"És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve." (Jel 7:4)

"Azután látám, és ímé egy nagy sokaság, amelyet senki meg nem számlálhatott, minden nemzetből és ágazatból, és népből és nyelvből; és a királyiszék előtt és a Bárány előtt állnak vala, fehér ruhákba öltözve, és az ő kezeikben pálmaágak;" (Jel 7:9)

Ez a két csoport alá is támasztja végül is a 10:03-kor beírt verseket, hogy "öröklik a földet".

Hát elég fura ez a Jelenések könyve. Nem egyszerű.

2011. dec. 30. 12:26
 23/29 anonim ***** válasza:
49%

Ahhoz hogy megtudjuk hogy kik azok az igazak először is meg kell tudnunk azt hogy mit kell tennünk ahhoz hogy igazakká váljunk.Ehhez a Bibliára van szükségünk.A Sofóniás 2:3 leírja hogy mit kell tennünk:"keressétek Jehovát, mind, ti föld szelídei, kik végrehajtjátok bírói döntését. Keressétek az igazságosságot, keressétek a szelídséget! Valószínűleg rejtve lesztek Jehova haragjának napján."

A Bibliában megtalálható hogy hány személy kapott mennyei elhívást.A Jelenések 14. fejezetéből pontosan megtudhatjuk hogy 144000 személyről van szó.

2011. dec. 30. 12:57
 24/29 anonim ***** válasza:

@ 23:

Ahhoz pedig, hogy megtudjuk, hogy a Bibliában szereplő JHWH tetragrammaton helyes kiejtése valószínűleg Jahve, ellenben szinte teljesen kizárt, hogy Jehova lenne, elegendő az alábbi oldalakat elolvasnunk:

[link]

[link]

[link]

Itt bőséges anyagot találsz, forrásokkal alátámasztva; ha becsületesen végigböngészed az egészet, akkor láthatod, hogy mi a végső konklúzió.

Üdv. :)

2011. dec. 30. 13:58
 25/29 A kérdező kommentje:

23-as hozzászólás hasznos volt. Köszönöm.

De a 24-est nem értem. Gondolom a 23-asra írta. Most nem mindegy, hogy Jahve vagy Jehova? Úgyse az volt a kérdés.

2011. dec. 30. 18:16
 26/29 anonim ***** válasza:

Igen, a " @ 23: " azt jelenti, hogy a 23-as válaszra reagáltam. És pontosan azért, mert nem mindegy a név. Ha elolvasod a linkelt anyagokat, akkor láthatod, hogy miért.

Üdv. :)

2011. dec. 30. 18:25
 27/29 A kérdező kommentje:

Annyit tudok mondani elolvasás után, hogyha az eredetiben ugye JHVH volt és után a bibliafordításnál hirtelen mindenhol Úr lett, néhány esetben Jehova, néhány esetben Jahve. Ezenkívül csűri-csavarja az iromány, hogy így nyelvtanilag meg úgy nyelvtanilag nem jó Jahve - hihetetlen komolyan mondom. 3 nyelven beszélek (nem perfekt), de ilyet még nem láttam - persze nem vagyok nyelvész, úgyhogy biztos jó.

Viszont 1520 körül általánosan elfogadott lett a Jehova, mert nem tudták az előző kiejtését - akkor mi a fenéért gáz, hogy most bárki Jehovának hívja?

Egyáltalán ki volt az a nagyon nagy okoska, aki nem tudta legalább a JHVH alakban hagyni a Bibliára és Úr-ra változtatta? No azért ez sokkal durvább mint a Jahve vagy Jehova, nem?

De köszönöm. Kérdésemre úgy érzem valamennyire elgondolkodtató választ kaptam és jót. Ez a rész most nem érdekel, hogy Jahve vagy Jehova. Köszönöm.

2011. dec. 30. 18:41
 28/29 anonim ***** válasza:
Az igazak azok akiknek mindig igazuk van. Nekem nem mindig van igazam.Na, igazam van?
2012. jan. 4. 20:54
 29/29 anonim ***** válasza:

Azok az igazak, akik olyan elveket tartanak be,amelyeket Isten lediktált a Biblia íróinak,

vagyis akik az Isten véleménye szerint igazak.

Ő azt tartja igaznak, vagyis igazságosnak, ami nekünk embereknek jó itt a bolygón MINDENÜTT.

SZERETET, ÖNZETLENSÉG, IGAZ MONDÁS, IRGALOM.

2017. aug. 12. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!