Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik azok az "igazak"?

Kik azok az "igazak"?

Figyelt kérdés

Úgy tudtam, hogyha meghalok, megyek a mennyországba. Viszont itt olyat is olvastam, hogy "Az igazak öröklik a Földet, és mindvégig rajta lakoznak". Ott nem lett kiírva, hogyha mindenki a mennybe jut, ki fog a földön lenni. Gonoszok biztos nem, mert egyértelműen valami "igazak"-ról ír. Nem tudom mit gondoljak. Kik az "igazak"?

Érti ezt valaki? Mindenki mást mond! Összezavarodtam.

2011. dec. 30. 08:31
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Értem. Tehát sem a mennyen, sem a Földön, hanem egy "új vidéken". No ez már még zavarosabb :) Elképzelhető végül is! Nem mondsz rosszat amúgy. Istennél lehet.

Ez viszont újabb kérdést vetne fel, hogy mi lesz a földdel - mármint ezzel amin most élünk! Mert nem pusztulhat el. Préd 1:3-5 "Micsoda haszna van az embernek minden ő munkájában, melylyel munkálkodik a nap alatt? Egyik nemzetség elmegy, és a másik eljő; a föld pedig mindörökké megmarad. És a nap feltámad, és elnyugszik a nap; és az ő helyére siet, a hol ő ismét feltámad."

Érdekes dolgok az tuti. Viszont az is tuti, hogy ez a Föld megmarad örökké és mindig lesznek nemzetségek rajta - legalábbis a fentiek szerint.

Azt hiszem megkaptam a kérdésemre a választ.

Köszönöm mindenkinek!

2011. dec. 30. 10:32
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az igazak azok akik hittek Istenben és nem hazudtoltták meg őt, mert ez az igazság. Röviden ennyi a kérdésedre a válasz.
2011. dec. 30. 10:34
 13/29 anonim ***** válasza:
0%
a Föld nem marad meg örökké, elvileg maga az univerzum sem.
2011. dec. 30. 10:42
 14/29 A kérdező kommentje:

12/13-nak is köszönöm. Hasznos a válasza.

13/13-nak pedig azt tudom mondani, hogy sajnos a Biblia épp azt mondja, hogy "megmarad". Válasza nem hasznos, de azért köszönöm. Ha nem hinnék a Bibliában, akkor hasznos lenne, mert tényleg minden természeti erő arra utal, hogy pusztul a Föld.

2011. dec. 30. 10:49
 15/29 A kérdező kommentje:

Félreírtam: 12/13 helyett 12/14

13/13 helyett 13/14

2011. dec. 30. 10:50
 16/29 anonim ***** válasza:

kérdező.

figyi. :)

azért írtam új vidéket, mert marha mindegy, hogy hol vagyunk fizikailag, ugyanis nem az az elsődleges, ami anyagi, hanem a szellem(elme) az előrébbvaló. tehát aki teljesen azonosult Krisztussal, az már a mennyben van, de nem egy helyen, hanem az elméje állapota érte el ezt a szintet. nézd meg Jézust...Jézus is a mennyben van, volt és lesz Krisztusként, de mégis a Föld nevű bolygón járt. :)

meg azt hiszem Jelenések könyvében van szó egy bizonyos "Új Jeruzsálemről", ami végül is új vidék...:P

üdv

27/F

LastOne.Left

2011. dec. 30. 10:51
 17/29 anonim ***** válasza:
A jelenések könyv szerint itt fog a földön felépülni az új birodalma. Még nem olvastam át az egész Bibliát, de ha itt épül fel akkor a föld tényleg megmarad.
2011. dec. 30. 10:52
 18/29 anonim ***** válasza:
Ám kérdező elég, ha azt írod hannyadik válaszoló:) pl. ha 12/24 akkor elég annyi is hogy 12. válaszoló, mert az nem változik, kívéve, ha moderátorok törölnek valakit. Ezért ajánlatosabb az időpont:)
2011. dec. 30. 10:55
 19/29 anonim ***** válasza:
27%
Lehet a Biblia azt mondja de a természettudomány nem, ne tudományos könyvként tekints rá, mert akkor a föld 6000 éves, és még lapos is, A Nap nem isten lámpája, hanem egy csillag és mint csillag elfog pusztulni na nem maholnap de elfog, akkor aztán ha a föld meg is marad élet nem lesz rajta, és nincs az az ima ami visszakapcsolja, akár szeretnéd akár nem, nem a Föld körül forog a világ és nem mi vagyunk az univerzum birtoklói, és a dinó csontokat se készen rakták oda
2011. dec. 30. 11:08
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

1-4 vers eddig tökéletes. A "mélység" a puszta és kietlen föld (lásd I.Móz. 1:2).

5. vers. Akik örök életet nyernek már feltámadtak az első feltámadásban és a mennyben vannak. Itt azokról beszél, akik nem nyernek örök életet.

6. vers. Az összes örök életet nyert ember.

7. vers. Akik nem nyernek örök életet azok támadnak fel a második feltámadásban. Őket biztatja fel Sátán Isten ellen.

Csak első olvasásra nehéz... ;-)

Üdv. Péter

2011. dec. 30. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!