Lehet hogy Isten elhagy egyes családokat? A rokonoméknak 2-fiuk született. Az egyiket elütötték,20-éves volt, s helyszínen meghalt, a másik meg most 27-éves és gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak nála, és pár éve van hátra.
Na, egy lépéssel közelebb vagyunk. Nem kérdezek rá, melyik felekezet imaháza; inkább javasolnám, hogy beszéljetek az ottani pásztorral vagy presbiterekkel. Kérjetek segítséget, imát, közbenjárást.
Plusz még egy dolog, ami már első olvasásra motoszkált a fejemben: Lehet, hogy valamilyen átokról van szó.
Az alábbi linkeken hasznos olvasmányokat találsz ezzel kapcsolatban a szabadulásról Derek Prince-től:
Sok sikert! :)
Azt ugy akartam kifelyezni hogy járt a templomba mert most beteg és nem tud, izom sorvadása van. Hisz Istenben, és csak benn bizik most, de nem hitt régebben. Az apukája nem hisz Istenben, de vallásosnak tartja magát, az anyukája meg hisz Istenben, de nem sokat tud a bibliárol.
Én pedig a kérdezö hiszek Istenben, tanulmányozom a Szent irást, és minden héten járok imaházba. Csak azt nem értem hogy:
A sátán csak akkor birja elvenni az emberek életét ha azt Isten megengedi vagy magátol is? És ha igen, akkor Isten miért engedi meg? A rokonságunkban már két fiatal is meghalt balesetben, egy 12-éves és egy 20.
Tudom hogy Isten nem kérdöjelezhetjük meg hogy mit miért enged meg. De sehogy sem értem hogy miért nincs esélyük az ilyen fiataloknak az életre??? Nekik igazábol még alkalmuk sem volt hogy megtérjenek, se hogy megértsék Isten nagy tervét, hogy majd eljön az emberért...
Ez a mondat érdekes volt:
"apukája nem hisz Istenben, de vallásosnak tartja magát," - akkor mit jelent számára a vallás, ha nem hisz Istenben. Mitől különb egy nem vallásostól aki nem hisz Istenben.
A kérdésed másik része:
Isten Jób idejében sem engedte meg Sátánnak, hogy elvegye Jób életét. Viszont fel tud használni Sátán pl. betegségeket, járványokat (Jób esetében pl. fekély). Van olyan betegség amitől meg lehet halni.
Halál:
"Ímé, minden lélek enyém, úgy az atyának lelke, mint a fiúnak lelke enyém; amely lélek vétkezik, annak kell meghalni!" (Ezékiel 18:4) - tehát amely lélek vétkezik meg kell halnia! nemhogy megtud, meg kell!
Ezenkívül ha én meghalnék, akkor ugye halott lennék. A Biblia azt írja, hogy
"Ne bízzatok a fejedelmekben, emberek fiában, aki meg nem menthet! Kimegyen a lelke; visszatér földébe, és aznapon elvesznek az ő tervei." Zsolt 146:3,4. >> Azaz a lélek, vagyis a test ugyan úgy a földbe tér vissza.
A halottak nem élnek a mennyországba. Várják, hogy feltámadjak a Földre. Most összhangban a fenti Bibliaverssel nem gondolkodnak sehogysem. A lelkük sem gondolkodik, mert visszatért a földbe. Alszanak, ahogy itt Lázárnál elmondta Jézus.
"Ezeket mondá; és ezután monda nékik: Lázár, a mi barátunk, elaludt; de elmegyek, hogy felköltsem őt.
Mondának azért az ő tanítványai: Uram, ha elaludt, meggyógyul. Pedig Jézus annak haláláról beszélt; de ők azt hitték, hogy álomnak alvásáról szól. Ekkor azért nyilván monda nékik Jézus: Lázár megholt." (János 11:11-14)
A halottak sehol sem dicsőítik Istent mert nincsenek: "17
"Nem a meghaltak dicsérik az Urat, sem nem azok, akik alászállanak a csendességbe." (Zsolt 115:17) "Mert nem a sír dicsőít Téged, és nem a halál magasztal Téged, hűségedre nem a sírverembe szállók várnak!" (Ézs 38:18)
Még várakoznak az órára, ami még nem jött el. A feltámadásra a sírokban: "Ne csodálkozzatok ezen: mert eljő az óra, amelyben mindazok, akik a koporsókban vannak, meghallják az ő szavát, És kijőnek; akik a jót cselekedték, az élet feltámadására; akik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására." (János 5:28-29.)
A Föld igenis eléri célját és az emberek rajta lakoznak majd és a feltámadottak is "Mert így szól az Úr, aki az egeket teremté; Ő az Isten, aki alkotá a földet és teremté azt és megerősíté; nem hiába teremté azt, hanem lakásul alkotá: Én vagyok az Úr és több nincsen!" (Ézs 45:18)
„Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta lakoznak” (Zsoltárok 37:29; Jelenések 21:3, 4).
Nem beszél arról, hogy mindazok akik meghaltak mennybe mennek.
"Seol", "hádesz" = az emberiség közös sírja. (héberül fonetikusan: se'ól; görögül: hai'dész). A se'ól szó a sa' al igéből ered ami kér és kíván szavakat jelent. Tehát egy olyan hely, ami "kér"-i "kíván"-ja a halottakat. Mivel úgy írja a Biblia, hogy a se'ol a földben van a halottakkal kapcsolatban, ezért az emberiség közös sírját jelenti. A hai'dész szintén a sírgödörre utal.
De ezek mind a fenti verseket támasztja alá. Ezért nem lehet meghalttal beszélni (csak démonokkal), mert a lélek kiszáll és visszatér a földbe és a halott nem is képes már gondolkodni.
Huhhh Durván hosszú lettem azt hiszem. Elnézést mindenkitől a hosszúságért.
Bocsi, kérdező, ez off lesz; de úgy tűnik, Jehova Tanúinak néhány napja parancsba adták, hogy regisztráljanak be a GYK-ra; csak azt nem tudják, hogy ez nem chat-oldal.
Kedves előző válaszoló!
Látom, nagyon friss és vagy még itt, és lelkes. Én nem leszek hosszú, egyetlen linket szeretnék a figyelmedbe ajánlani:
Jó olvasást! :)
Nem,biztos,hogy nem hagyta el őket.
Jézus azt mondta,hogy veletek leszek minden napon a világ végezetéig.
Isten akkor tud cselekedni ha hiszünk benne. A hited által adsz teret Istennek a cselekvésre.
Kedves 58-as!
Senki nem mondta, hogy nem szabad igeverseket írni, én legalábbis nem. Mindössze azt jegyeztem meg röviden, hogy pár napja néhány új JT bukkant fel itt; legalább ketten vagytok, akik chat-szerűen válaszolgattok, azaz egymás után több választ is elküldötök ahelyett, hogy összeszedetten egy válaszban leírnátok a mondanivalótokat. De ezzel nem akartalak megbántani, ha mégis így sikerült, elnézésedet kérem.
Részemről pedig nincs mit folytatni, adtam néhány olvasnivalót a kérdezőnek, amelyekből tájékozódhat; és remélem, Isten segítségével megkapja a választ a kérdéseire, ill. a megoldást is megtalálja.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!