Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mehetek így áldozni?

Mehetek így áldozni?

Figyelt kérdés

Római katolikus vallású vagyok, szerdán voltam gyónni. Azóta eszembe jutott még 2 bűn, de erre azt mondta még régebben a hittanárnőm, hogy ez nem bűn, így lehet áldozni, de a következő gyónáskor meg kell említeni.

Na de, én a szerdai gyónásom óta szemtelen voltam anyával, és a nővéremet is kibeszéltem. :/ Persze, amikor kapcsoltam, hogy ezt még sem kéne, akkor abba hagytam, és megbántam.

Meg nekem olyan mániám van, vagy nem is tudom minek nevezzem, hogy egyedül szeretek imádkozni, csöndben, magamban. És ha hallom, hogy valaki jön be a szobámba, akkor abba hagyom... ez is bűnnek számít? És az előző két bűnnel mehetek áldozni? Gyónásra már nincs lehetőségem...

Köszönöm előre is!

14/L

2011. dec. 24. 12:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy rátértél a jó útra! :)

Igazából nem tartom feleslegesnek a gyónást, az áldozást, és hiszem, hogy minden úgy van, és úgy történt, ahogy elmondják. (a templomban) Csak azért nem jártam/járok áldozni, mert akkor minden héten a gyóntatószékben ülhetnék. Na igen nem vagyok valami jó. Most ezt nem igazán sikerült elmondanom, ahogy szerettem volna, de remélem, érted a lényegét.

2011. dec. 26. 13:21
 12/15 anonim ***** válasza:

Teljesen érthető. :) Itt jön a képbe két dolog:

1. Önnevelés. Felismered a hibáidat, és harcolsz ellenük. Nehéz, de megéri, mert nem csak hogy nem kell sokszor járnod gyónni, de a világ szemében is jobb emberré válsz!

2. El kell gondolkoznod arról, hogy mi is valóban a bűn, és hogy mi mennyire sújos! Ha sikerül, beszéld ezt meg a pappal,akár gyónás közben.

Mint amit a kérdésedben említettél! Áttérzem, mennnyire rossz lehetett, hogy meggondolatlanul megbántottad a családtagjaidat, és érezhetted, hogy mindez helytelen volt, de nem szándékkal tetted amit tettél, ezért jó, ha legközelebb meggyónod, de el kell fogadnod, ha Isten ilyen lobbanékony természettel áldott meg. És mivel ezt tette Veled, Ő sem fog emiatt nagyon elmarasztalni, pláne, ha 1. megbántad, 2. ha "hivatalosan" is kimondhatta Rád az "ítéletét"!

Boldog, Békés Jarácsonyt!(már ami még maradt belőle :))

2011. dec. 26. 13:55
 13/15 A kérdező kommentje:
Az önnevelés is igaz, és a lobbanékony természet is. Köszönöm. Kellemes ünnepeket! :)
2011. dec. 26. 15:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Ja és még elfelejtettem: azért is megérné egy könyv formátumú biblia, mert azt fel lehet ütni! Korabban volt egy szokásom: mindennap felütöttem találomra a bibliát. Legtöbbször olyan rész került így elő, ami választ tudott adni azokra a kérdésekre, amik aznap foglalkoztattak.
2011. dec. 27. 11:01
 15/15 A kérdező kommentje:
:)
2011. dec. 27. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!