Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem vagyok szűz, nem...

Ha nem vagyok szűz, nem mehetek feleségül muszlim férfihoz?

Figyelt kérdés
muszlim akarok lenni, talán akkor sikerül...

2011. dec. 21. 11:53
1 2
 11/19 Andizsuzsi ***** válasza:
Ezt miért nem a pasitól kérdezed meg? Előbb utóbb úgyis kiderül, hogy nem vagy az. Valóban létezik szűzhártya helyreállítás, de egy házasságot ekkora hazugsággal kezdeni?
2011. dec. 21. 12:44
 12/19 anonim ***** válasza:
nem voltam szűz, sőt elvált nő voltam, mikor feleségül mentem egy muszlim férfihoz 7 évvel ezelőtt - a vallást nem vettem fel, nem hiszek istenben
2011. dec. 21. 12:46
 13/19 anonim ***** válasza:
48%
Semmi bajod nem lesz, legfeljebb megköveznek. Igen, igazi kövekkel. Ja, nem dárgakövekkel..
2011. dec. 21. 13:02
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
Elvileg keresztényhez sem. Az Írás szerint, aki paráznával egyesül, egy test vele. (és ha nem a férje vette el szüzességét az asszonynak, akkor parázna)
2011. dec. 21. 13:06
 15/19 anonim ***** válasza:
88%
Kivéve az, aki felnőtt fejjel tér át a vallásra, hiszen az új életet kezd. Erről szól a vízkeresztség általi újjászületés és a bűnbocsánat is. Keresztényeknél. Utolsóra reagáltam. Muszlimoknál nem tudom, attól függ mennyire veszik komolyan a vallásukat.
2011. dec. 21. 14:44
 16/19 anonim ***** válasza:
Előzővel egyetértek.
2011. dec. 21. 14:50
 17/19 anonim ***** válasza:

Én külföldön élek és van több muszlim barátom. Nagyon különbözőek.. Pl. aki Szomáliában született az nagyon mélyen vallásos, ők biztos, hogy nem vennének el egy nem szűz lányt. Azonban van pár ázsiai (pl. ujgúr) ismerősöm akik habár vallásosak lényegében nem foglalkoznak annyira komolyan ezekkel a dolgokkal. Muszlim férfi igenis elvehet keresztény vagy zsidó lányt! Viszont a gyereketeknek muszlimnak kell lennie.

Ahol élek elég sok muszlim bevándorló él. Sokan házasodtak össze helybéli keresztény emberrel. Dolgoztam egy projekten is ahol probáltak segítséget adni a különböző vallású pároknak. Igazából a legtöbb muszlim aki belevágott ebbe, tényleg komolyan gondolta, de az tény, hogy baromira nem egyszerű egy ilyen házasság. Itt van pár kiadvány erről angolul:

[link]

2011. dec. 21. 15:06
 18/19 A kérdező kommentje:
Azóta mr elfogadta a multamat, és jobban szeret mindennél és mindenkinél...Csak ne lenne ez a hatalmas féltékenység, és annyira óv mindentől és mindenkitől... szerintetek?
2012. júl. 4. 20:09
 19/19 anonim válasza:
Végre van egy igazhitű keresztény, aki elismeri, hogy az a nő, aki elvesztette a szüzességét házasság előtt, parázna nő.
2017. júl. 5. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!