Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten (Bibliai Isten) létezésé...

Isten (Bibliai Isten) létezésében sokan kételkednek és azt mondják nincs bizonyíték arra, hogy valóban létezik. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Szóval nem értem miért állítják egyesek azt, hogy nincs Isten. Millió számra térnek meg az emberek világszerte.

Afrikában Reinhard Boonke által millió számra térnek meg az emberek, de Magyarországon is a Hit Gyülekezetben rengetegen megtértek. Sánták járnak, vakok látnak, süketek hallanak. Rengeteg csoda történik. Mik ezek, ha nem Isten létezésének a bizonyítéka?

Ezen felül rengeteg olyan történés van amit a Biblia előre megírt, amik Jézus második eljövetelének a jelei, hírhozói. pl. Az evolucionisták ezeket minek mondják, ha nem Isten létezésének egyértelmű bizonyítékának?

2011. dec. 18. 20:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
60%

"mondanál példát is, hogy miféle tapasztalat mutat az ellen, amit mondok? a természettudomány nem tud állást foglalni az anyag(fizikai megjelenés) eredetéről, ahogyan arról, sem, hogy "miből" jelenik meg, mivel ezt mérni nem tudja...:)"

Az oldal keretei nem adnak lehetőséget az elméletek ismertetésére. Ha valóban érdekelne mér magad is rég utánanéztél volna, nem építgetnéd itt a szalmabábokat.

"ráadásul én nem azt mondtam, hogy nincsen tapasztalat, én azt mondom, hogy a tapasztalaton túl nincsen még egy önmagában lévő, a tapasztalathoz hasonlóan kinéző univerzum, és ez utóbbi az, amit odaképzelünk elménken kívülre...szóval ez a képzeletünk terméke, a tapasztalat pedig csak mentális, vagyis szellemi termék..."

Én meg azt mondtam, hogy ezt mondod.

"s azért, mert én személy szerint valamire nem figyelek, és fennmarad a léte, abból nem egyenes következtetés az, hogy akkor biztos ott van egy világ"

Hát mi az egyenes következtetés? Az hogy nincs?

Azt tapasztalod, hogy van ott valami akár figyelsz rá, akár nem, ebből pedig azt a következtetést vonod le, hogy attól még nem biztos, hogy valóban van ott valami? És ez neked a racionális következtetés?

"mihelyst mondasz valamit, ami úgy létezik, hogy "valaki" nem gondol rá, máris megdőlt az állításom, de amíg minden szubjektív, mind fizikailag, mind szellemileg, sőt amivel az emberi elme érintkezni tud csak és kizárólag mentális, azaz amire személy szerint nem gondolok, az számomra nem létezik, s ahogyan az idő és térérzetem is eltérő lehet az elmém állapota végett, addig ne érts félre, de az én állításom a reális és racionális."

Tipikusan a vajon az "erdőben akkor is recseg-e a kidőlő fa, ha senki sincs ott, hogy hallja" gondolatmenet. Kő keményen filozófiai és a legkevésbé sem természettudományos, mégis természettudományos bizonyítékot vársz a cáfolatára. Ez nonszensz.

"neves fizikusok is belátják, belátták, hogy az anyag önmagában nem létezik"

"Planck-tól idéznék, remélem tudsz valamelyest angolul."

A helyzet az, hogy durván félreérted őket. Egyébként is kétlem, hogy bármilyen előtanulmányaid volnának a témában. De persze te biztos így is mindenkinél mindent jobban tudsz.

2011. dec. 20. 15:03
 22/28 anonim ***** válasza:
18%

"Az oldal keretei nem adnak lehetőséget az elméletek ismertetésére. Ha valóban érdekelne mér magad is rég utánanéztél volna, nem építgetnéd itt a szalmabábokat."

De, elolvastam pár elméletet már, csak tudod egyik sem tett pontot a dolgok végére...egyetlen egynek sikerült, egy indiai fizikus ember elmélete...az Osztatlan Tudat elmélete, csak hogy tudd miről beszélek, és Amit Goswami-nak hívják az illetőt.

"Hát mi az egyenes következtetés? Az hogy nincs?

Azt tapasztalod, hogy van ott valami akár figyelsz rá, akár nem, ebből pedig azt a következtetést vonod le, hogy attól még nem biztos, hogy valóban van ott valami? És ez neked a racionális következtetés?"

Én tapasztalok, és a tapasztalatomban megjelenő térérzet elhiteti velem, hogy bizonyára "ott van" valami...holott a tapasztalatom az elmémben van benne, s ha józanul és racionálisan akarunk szemlélni, ez ki is derül. Vagy talán amikor este lefekszem aludni, és álomélményben veszek részt, ott is van külön egy-egy világ, ami magában létezik, és jeleket küld nekem magáról? Az álomállapotról egyértelműen kijelentjük, hogy virtuális, pedig ott is van anyag, ott is van tér és idő...persze értem én, hogy "utólag", felébredve vonjuk le ezt a következtetést, de az álomban elég valóságosnak tűnik ugyebár...ráadásul van olyan, aki álom alatt észreveszi, hogy illúzióban van épp, tudod ébrenlét alatt is lehetséges ez, és én erről beszélek. :)

Az egyenes következtetés számomra az - persze a tényeket veszem alapul, miszerint van az elme és az annak közvetlenül megjelenő mentális jelenetsor, ami az elme állapotától függő - hogy egyetlen egyetemes elme az, ami megjelenít minden anyagit önmagában, és az általa megjelenített objektumokon keresztül meg is tapasztalja önmagát, megtapasztalja megjelenített termékét.

Másrészről, Te azt állítod ott van magában az univerzum, függetlenül bármitől...na most ha állítunk valamit, azt jó lenne bizonyítani nem? A természettudomány mérésekkel bizonyít...Te ezt képtelen vagy megmérni, hogy ott van e...te csak következtetsz, spekulálsz, feltételezel...és mindezt teszed az elmével...mily ironikus. :)

"A helyzet az, hogy durván félreérted őket. Egyébként is kétlem, hogy bármilyen előtanulmányaid volnának a témában. De persze te biztos így is mindenkinél mindent jobban tudsz."

Elolvastad a Max Planck által mondott szöveget? Ugyanazt mondja, mint én...mit értek félre? :P

Az pedig, hogy én biztos így is mindenkinél mindent jobban tudok, gondolom csak heccelődés a részedről, nem veszem fel. Én csak gondolkodom józanul, a tapasztalat béklyójától megszabadulva, Te is képes vagy rá, ahogyan bárki más. ;)

üdv és sok sikert

26/F

LastOne.Left

2011. dec. 20. 15:37
 23/28 anonim ***** válasza:
80%

"De, elolvastam pár elméletet már, csak tudod egyik sem tett pontot a dolgok végére...egyetlen egynek sikerült, egy indiai fizikus ember elmélete...az Osztatlan Tudat elmélete, csak hogy tudd miről beszélek, és Amit Goswami-nak hívják az illetőt."

Na az minden, csak nem természettudományos, de még csak nem is tudományos elmélet. Zavaros new age-es agymenés az egész.

"Én tapasztalok, és a tapasztalatomban megjelenő térérzet elhiteti velem, hogy bizonyára "ott van" valami...holott a tapasztalatom az elmémben van benne, s ha józanul és racionálisan akarunk szemlélni, ez ki is derül."

Már megbocsáss, de őrület. Az van a te elmédben benne.

"Vagy talán amikor este lefekszem aludni, és álomélményben veszek részt, ott is van külön egy-egy világ, ami magában létezik, és jeleket küld nekem magáról? Az álomállapotról egyértelműen kijelentjük, hogy virtuális, pedig ott is van anyag, ott is van tér és idő...persze értem én, hogy "utólag", felébredve vonjuk le ezt a következtetést, de az álomban elég valóságosnak tűnik ugyebár...ráadásul van olyan, aki álom alatt észreveszi, hogy illúzióban van épp, tudod ébrenlét alatt is lehetséges ez, és én erről beszélek."

Az álom egészen más. Ezt az agykutatással is bizonyítják. Akkor az agy egész másképp viselkedik, mert "felépít" egy világot, nem pedig megtapasztal. Sok egyéb módosult tudatállapotot lehet vizsgálni, vagy előállítani csupán a testre való ráhatással, bármiféle fizikai valóságon kívül eső dolog nélkül. Ez tény.

"Az egyenes következtetés számomra az - persze a tényeket veszem alapul, miszerint van az elme és az annak közvetlenül megjelenő mentális jelenetsor, ami az elme állapotától függő - hogy egyetlen egyetemes elme az, ami megjelenít minden anyagit önmagában, és az általa megjelenített objektumokon keresztül meg is tapasztalja önmagát, megtapasztalja megjelenített termékét."

Nem veszel te alapul semmilyen tényt. gyanítom azt sem tudod, hogy mit is jelent ez a szó.

"Másrészről, Te azt állítod ott van magában az univerzum, függetlenül bármitől...na most ha állítunk valamit, azt jó lenne bizonyítani nem? A természettudomány mérésekkel bizonyít...Te ezt képtelen vagy megmérni, hogy ott van e"

Megmérni, hogy hol vagyok? Mire is gondolsz egész pontosan?

".te csak következtetsz, spekulálsz, feltételezel...és mindezt teszed az elmével...mily ironikus."

Gyanítom a következtetés, a spekuláció és a feltételezés legalább annyira ismeretlen fogalmak számodra, mint a tény.

"Elolvastad a Max Planck által mondott szöveget? Ugyanazt mondja, mint én...mit értek félre?"

Hogy ez nem tudományos kijelentése volt. Melyik tudományos munkájában hangzott el ez a szöveg? Egyikben sem. Egy nyilvános beszédében mondta. Mutass egy olyan tudományos munkát, amiben ez szerepel. Egyet sem fogsz találni. Egyébként őn ugyan úgy nem értett volna egyet, lévén katolikus volt, amibe a new age megint csak nem fér bele.

"Én csak gondolkodom józanul, a tapasztalat béklyójától megszabadulva, Te is képes vagy rá, ahogyan bárki más."

És íme egy újabb kifejezés, aminek a fogalmával gondjaid lehetnek. A "józan gondolkodás".

Nem akarlak megsérteni, de nyugodtan magadra veheted.

U. i. A vita értelmetlenségére való tekintettel kérdéseimet tekintsd költői kérdéseknek. A jövőben nem térek vissza a kérdéshez.

2011. dec. 20. 16:45
 24/28 anonim ***** válasza:

gyakorivalasz2.

Köszi rendes vagy, de azért szólnék, hogy én nem vitáztam veled, csupán beszélgettem.

S láss csodát ismét egy bizonyíték arra, hogy mire képes az elme, minden megítélés kérdése. Jól felépítette az "agyad"(elme) ezt...:D (bocsi csak poénkodok)

ráadásul ébrenlét alatt mégis mit csinál az "agy", ha nem felépíti a tapasztalatot az elmének?

Józan gondolkodásnak pedig azt hívják, amikor valaki elfogulatlanul teszi azt, amikor el tud vonatkoztatni korábbi nézetektől, amikor egészbe tud tekinteni mindent, és úgy ítéletet alkotni...ezért is írtam korábban, hogy az anyagi megjelenés béklyójától kéne megszabadulni, s nem pedig csak abban gondolkodni elfogultan, ragaszkodva annak elsődlegességéhez, s ezzel megtagadva a tudatosságot...:P

ui.: nem azt megmérni, hogy te hol vagy, hanem hogy van e "kint" világ...:)

üdv és vigyázz magadra

26/F

LastOne.Left

2011. dec. 20. 17:08
 25/28 anonim ***** válasza:
16%

Isten többek között ugye angyalokat is teremtetett és ezek közül egy angyal ellenszegült Istennek. Azt akarta, hogy ő uralkodjon és megszerezze Isten dicsőségét. Ő volt Sátán, aki eltérítette Ádámot és Évát.

Aztán ugye Isten elküldte az ő fiát a földre váltságul az emberiségnek és azt mondta Máté 24:14 hogy prédikálni fogják a királyságnak ezt a jó hírét és akkor jön el a vég. Most itt az utolsó napoknál járunk. Megy a prédikálás. Noé idejében Noé is prédikált mondta, hogy ott a bárka, ahol meg lehet menekülni. Most szintén prédikálnak a tanúk, hogy ne kövessék az emberek a rosszat.

Jehova Isten még hagyja az emberiséget, hogy megváltozzon a véleményük és térjenek hozzá (akárcsak NOé idejében). Sátán pedig úgy jár körbe mint ordító oroszlán keresvén kit elnyelhet. Szóval Sátán még ömleszti ránk a bajokat. Ugyebár Jóbra is mennyi bajt ontott (elveszítette állatait, családját stb. de mégis kitartott). Most nekünk szintén ki kell tartanunk Isten mellett a nehézségek ellenére is.

Aztán hamarosan eltörli Jehova a gonoszságot a földről és megszünteti Sátán hatalmát és a gonosz embereket a földön. --> aztán az igazságosok öröklik a földet.

Szóval ez a sok rossz és baj ami a földön jelenleg van, előre meg lett jövendölve, hogy így lesz (Mátéban). Szóval nem kell rajta csodálkozni, inkább örülni kell neki, hogy egyre rosszabb, hiszen ezáltal csak Jehova szavai teljesednek. Szóval csak ki kell tartani és akkor megszűnteti isten a rosszat. Kevés idő van megismerni az igazi Urat (Zsolt 83:19) akinek neve Jehova és tenni azt amit ő mond. De még van idő.

Szóval mindez azt mutatja, hogy Isten igenes türelmes és nem rosszindulatú. Szeretet van benne, hisz megvárja, hogy mindenki maga döntsön. Ha valaki úgy dönt, hogy nem érdekli Jehova Isten, akkor az ő döntése, de még van ideje legalább esélyt adni magának megismerni őt.

2011. dec. 28. 13:18
 26/28 anonim ***** válasza:
0%
A világegyetem ma is sok olyan dolgot rejt magában amivel az emberek nem tudnak mit kezdeni.Én nem merném ezáltal a számra venni hogy nincs Isten.Próbáljuk meg hittel és amit Jézus mondott és ami az Igazság egyben hogy megmentett bennünket és kaptunk lehetőséget a mennyek országába bejutni.Szűk az az út ,de megéri.....
2012. jan. 12. 15:01
 27/28 anonim ***** válasza:
38%
Ne Afrikával meg szektákkal, meg a többi alulképzett oktatásban szereplő országokkal akarjanak bizonyítékot kreálni! PL: az egyetemisták 2,5 százaléka hisz a mindenhatóban! Ez épp olyan! És az értelmiségieknek hiszek inkább!
2012. jan. 30. 13:11
 28/28 anonim ***** válasza:

Természetesen istenek a valóságban nem léteznek.

A bibliai kegyetlen,szadista,bosszúálló isten is egy mese,kitaláció, amit az okos papok igen jól alkalmaznak a birkák hülyítésére.

Bizonyítani nem kell,mert ami nincs az egyszerűen nincs,hiába képzelik és akármennyire hiszik,hogy van akkor sincsen sehol csak a képzeletben és a papok nagy üzletében.

Ha viszont valami van és létezik akkor az a saját létezésével bizonyítja saját magát.

2012. szept. 1. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!