Isten (Bibliai Isten) létezésében sokan kételkednek és azt mondják nincs bizonyíték arra, hogy valóban létezik. Miért van ez?
Szóval nem értem miért állítják egyesek azt, hogy nincs Isten. Millió számra térnek meg az emberek világszerte.
Afrikában Reinhard Boonke által millió számra térnek meg az emberek, de Magyarországon is a Hit Gyülekezetben rengetegen megtértek. Sánták járnak, vakok látnak, süketek hallanak. Rengeteg csoda történik. Mik ezek, ha nem Isten létezésének a bizonyítéka?
Ezen felül rengeteg olyan történés van amit a Biblia előre megírt, amik Jézus második eljövetelének a jelei, hírhozói. pl. Az evolucionisták ezeket minek mondják, ha nem Isten létezésének egyértelmű bizonyítékának?
Sorry, az előbb önállósította magát tapipadom, és elment a válasz egy része.
Amiről te beszélsz, azok szekták és hamis próféták ténykedései. Valóban Jézus második eljövetelét vetítik előre, csak a másik oldalról. A valódi csoda az lenne, ha nem pogány hagyományokat követve ünnepelnénk pogány ünnepeket, amire az évezredek véstek csak keresztény bélyeget.
"ha létezne és jóságos mindenható
lenne akkor nem hagyná hogy
naponta ezrek haljanak éhen köztük
gyermekek, tenne a világot
sanyargató szegénység és háborúk
ellen. nem létezik, vagy ha igen akkor egy szadista"
Semmi se bizonyítja, hogy csak emberbőrben létezünk, csak a tapasztalat azt mutatja egyszerűbbnek. Semmi se bizonyítja, hogy a földi szenvedéseink többek puszta illusztrációnál, csak tapasztalataink miatt ezt egyszerűbb elhinni, ez tűnik valószínűnek. A magam részéről egyszerűbbnek látok sok ősi megközelítést a mai, egoista természetrabló világvalláséinál.
"Isten létezésében sokan kételkednek és azt mondják nincs bizonyíték arra, hogy valóban létezik. Miért van ez?"
Azért mert az Isten által indukált anyagi világ érzete(tapasztalat) megbéklyózza őket...de csak egy ideig, szépen lassan mindenki észreveszi, hogy amibe kapaszkodnak, csak illúzió, és a Valóság az, ami a tapasztalatot megéli...:P
üdv
26/F
LastOne.Left
Vidiripi
Azért gondolják hogy nincs Isten mert nem tudják hogy miért van ennyi szenvedés. Azt hiszik hogyha ennyi szenvedés van s Isten nem tesz ellene akkor nincs is Isten.
De az nem jut eszükbe hogy vajon miért engedi hogy ennyi borzalom történjen? De engedi mid ezt akkor arra jó oka van.
"Azért mert az Isten által indukált anyagi világ érzete(tapasztalat) megbéklyózza őket...de csak egy ideig, szépen lassan mindenki észreveszi, hogy amibe kapaszkodnak, csak illúzió, és a Valóság az, ami a tapasztalatot megéli...:P "
Csak egy feltevés, de mi van, ha a te elmédet béklyózza meg ez a rögeszme?
"Azért gondolják hogy nincs Isten mert nem tudják hogy miért van ennyi szenvedés. Azt hiszik hogyha ennyi szenvedés van s Isten nem tesz ellene akkor nincs is Isten."
Egyáltalán nem ezért nem hiszek benne.
"Csak egy feltevés, de mi van, ha a te elmédet béklyózza meg ez a rögeszme?"
Nos pont az anyagi világ léte és az emberi elme bizonyítja Isten létét, szóval nem beszélhetünk feltevésről...a feltevés inkább az, amikor az anyagi világot önmagában, mindenféle intelligencia nélkül képzeljük el, és itt most elképzelésről beszélek szó szerint, mert mást nem tudunk tenni azzal kapcsolatban, s mindeközben lekorlátozzuk magunkat(mint elmét), mert a szemünknek hiszünk, és azt gondoljuk, ami valójában lát, nem is létezik. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
"Nos pont az anyagi világ léte és az emberi elme bizonyítja Isten létét, szóval nem beszélhetünk feltevésről...a feltevés inkább az, amikor az anyagi világot önmagában, mindenféle intelligencia nélkül képzeljük el, és itt most elképzelésről beszélek szó szerint, mert mást nem tudunk tenni azzal kapcsolatban, s mindeközben lekorlátozzuk magunkat(mint elmét), mert a szemünknek hiszünk, és azt gondoljuk, ami valójában lát, nem is létezik. :)"
Mondod te. A helyzet viszont az, hogy minden tapasztalat ez ellen mutat. De persze a tapasztalatok is rosszak, a lényog, hogy neked igazad van, mert igazad van és pont.
A tapasztaló kognitor tapasztalja a tapasztalatot-
-mondja (gyönyörűen) 16LastOne –
Ez a 3 (a tapasztaló tudat-> a tapasztalás folyamata-> a tapasztalás tárgya) ELVÁLASZTHATATLAN, mondja –aa - (LastOne rajongó)-
Minden tapasztalat ellene szól –mondja 17-es, miután mint tapasztaló kognitor, jó materialistaként önként lehasítja magát a tapasztalás tárgyáról és a tapasztalás folyamatáról.
"Minden tapasztalat ellene szól –mondja 17-es, miután mint tapasztaló kognitor, jó materialistaként önként lehasítja magát a tapasztalás tárgyáról és a tapasztalás folyamatáról."
Én hasítom le magam a tapasztalás tárgyáról?
Nem én nevezem képzelgésnek, az emberi által kivetített, önállóan nem létező képzetnek a világot.
Ha én lehasítom magam a tapasztalás tárgyáról, akkor ő megtagadja azt is, hogy van bármi tapasztalni való.
gyakorivalasz2.
mondanál példát is, hogy miféle tapasztalat mutat az ellen, amit mondok? a természettudomány nem tud állást foglalni az anyag(fizikai megjelenés) eredetéről, ahogyan arról, sem, hogy "miből" jelenik meg, mivel ezt mérni nem tudja...:)
ráadásul én nem azt mondtam, hogy nincsen tapasztalat, én azt mondom, hogy a tapasztalaton túl nincsen még egy önmagában lévő, a tapasztalathoz hasonlóan kinéző univerzum, és ez utóbbi az, amit odaképzelünk elménken kívülre...szóval ez a képzeletünk terméke, a tapasztalat pedig csak mentális, vagyis szellemi termék...s azért, mert én személy szerint valamire nem figyelek, és fennmarad a léte, abból nem egyenes következtetés az, hogy akkor biztos ott van egy világ, főleg úgy, hogy neves fizikusok is belátják, belátták, hogy az anyag önmagában nem létezik. tehát azt mondom, hogy az anyag mentális, s mihelyst mondasz valamit, ami úgy létezik, hogy "valaki" nem gondol rá, máris megdőlt az állításom, de amíg minden szubjektív, mind fizikailag, mind szellemileg, sőt amivel az emberi elme érintkezni tud csak és kizárólag mentális, azaz amire személy szerint nem gondolok, az számomra nem létezik, s ahogyan az idő és térérzetem is eltérő lehet az elmém állapota végett, addig ne érts félre, de az én állításom a reális és racionális. ha megengeded Max Planck-tól idéznék, remélem tudsz valamelyest angolul. :) :P
"As a man who has devoted his whole life to the most clear headed science, to the study of matter, I can tell you as a result of my research about atoms this much: There is no matter as such. All matter originates and exists only by virtue of a force which brings the particle of an atom to vibration and holds this most minute solar system of the atom together. We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent mind. This mind is the matrix of all matter."
Max Planck.
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!