Magyarországon van-e olyan gyülekezet, kik nem adtak maguknak nevet, Isten törvényeit kötelező érvényűnek tartják, örök érvényű ünnepeit megtartják?
Kedves Péter!
A "Church of God" egy amerikai székhelyű gyülekezet, akiknek egyik tagja készítette az általad linkelt honlapot. Az ő meggyőződésükkel én és a testvéreim nagyjából egyetértünk - bár vannak vitáink - azonban semmilyen módon nem tartozunk közéjük. Mi itt, Magyarországon találtunk egymásra, és nem függünk semmilyen formában tőlük. Sem bejegyezve, sem máshogyan néven nevezve a nyilvánosság, az állam előtt nem vagyunk.
Köszönöm, hogy ezt elmondhattam.
Sziasztok!
Korrekt válasz, elnézést a tévedésemért.
Üdv. Péter
Kedves # 18-as válaszoló!
Elszomorít, hogy ennyire félreértitek mit szertenék kérdezni, és mint alapvető rossz emberi tulajdonsággal csakis a rosszidulatot feltételezed (feltételezik) az emberről!
Nagyon félreértetted a mondanivalómat, habár elég fáradtan és elég későn írtam, (úgy mint most) így lehet én fogalmazok érthetetlenül:(
" ha én felteszek egy komoly kérdést egy olyan embernek akinek a Bibliáról "szól"/"szólt" az egész élete, erről tanít, előadásokat tart, akár előljárónak is nevzhetném és nem tud válaszolni a kérdésemre, akkor ledöbbenek...:("
Ezel a mondandómmal azt akartam mondani, hogy megkerestem egy általam "elismert" és a Bibliában jártas, nagytudású embert, mert szerettem volna megbeszélni vele egy számomra fontos (és nem kötekedő) kérdést, de sajnos nem jutottunk egyről a kettőre...:(
Nem őt akartam minősíteni, vagy lenézni, ellenben magamat felmagasztalni, hogy én mekkorát kérdeztem (távol legyen!!!)! Nem az volt a célom, hogy a kérdésemmel sarokba szorítsam, hanem hogy választ kapjak a kérdésemre ami engem annyira foglalkoztatott!
Lehet, hogy eddig te mindent meg tudtál válaszolni, és lám erre a kérdésre mégsem...:) na bumm, mégsem dőlt össze a világ, hogy nem tudsz valamire válaszolni, ezek szerint nem te vagy az én emberem, ugyanis én nem olyan embert keresek, aki nem tud válaszolni, hanem aki tud.
Látom Péter nagyon a szívedre vetted a kérdésemet, de örülök, hogy elfogadtad, hogy ilyen felekezet is létezik.
Kedves Kérdező!
"Lehet, hogy eddig te mindent meg tudtál válaszolni, és lám erre a kérdésre mégsem...:) na bumm, mégsem dőlt össze a világ, hogy nem tudsz valamire válaszolni, ezek szerint nem te vagy az én emberem, ugyanis én nem olyan embert keresek, aki nem tud válaszolni, hanem aki tud."
Bocsánat, hogy ha megint félreértelek, de úgy látom, hogy te nem Istent keresed egy gyülekezetben, hanem kicsit önmagadnak is ellentmondva embereket :) Isten nem tud neked válaszolni? Miért nem Őt keresed?
Tamás
Kedves Kérdező,
Reagálnék: egyáltalán nem téged akartalak bántani azzal, amikor azt mondtam, hogy vannak, akik kötözködni jártak hozzánk. Bizony vannak ilyenek, ami szomorú.
Ha valaki Istent keresi, és hajlandó megtérni, az mind ott maradt. Aki egy jó gyülekezetet keresett, vagy a saját igazságait akarta másokra erőltetni, az mind elment tőlünk. Nem nagy baj.
A lényeg, hogy olvasd a Bibliát, és ne dőlj be semmilyen szeretettel elviselni bármit is, ami nem egyezik a véleményükkel, szakadást visznek be a Krisztus testébe, és szektáskodnak, kizárva mindenki mást az Egyházból. Aztán azt tanítják, hogy csak ők üdvözülhetnek.
Sziasztok!
Kedves Tamás!
Nem tudom, hogy ennyire csak a rosszindulatot látod "bennem", vagy miért vádaskodsz, hiszen konkrétan a kérdésemre nem tudtál választ adni, hogy itt és itt tudok ilyenről...
Én minden hátsó szándék, és rosszindulat nélkül, feltettem egy kérdést, amire egyszerű válaszokat vártam volna, hogy igen ebben és ebben a faluban, vagy városban tudok ilyen gyülekezetről. Most is csak ismételni tudom magamat, hogy aki érti a kérdést az tud rá válaszolni, aki pedig nem érti az nem tud rá válaszolni, és elbeszélünk egymás mellett, rosszabb esetben sértegetjük egymást!:(
"úgy látom, hogy te nem Istent keresed egy gyülekezetben, hanem kicsit önmagadnak is ellentmondva embereket"
A feltevésednek a fele igaz, mégpedig az a fele, melyben azt írod, hogy embereket keresek (egy gyülekezetet, erről szólt a kérdésem is!:) )
Istent viszont már megtaláltam, és ezért hálát adok!
Nekem nem az emberek fogják megmutatni Istent, hanem az ige (Krisztus!)
Egészen addig, míg el nem kezdtem úgy megismerni, olvasni a Bibliát, hogy annak minden szava igazság, és nem kell beleszőni semmilyen tudományos avagy divatos téziseket, elméleteket. Egyszeriben kifordult az addigi hitem, megláttam olyan dolgokat, hogy csak a fejem fogtam, hogy ezt eddig nem vettem észre, stb.
"Isten nem tud neked válaszolni?"
De tud válaszolni! Mikor "elkezdődött" az én megtérésem záporoztak a kérdéseim (magamnak, magamban, Istennek), és vagy még aznap, de másnap biztosan megtudtam rá a válasz ilyen-olyan formában... Választ kaptam Istentől!
Igen embereket keresem, és elmondom miért.
Mégpedig azért mert a környezetemben csak olyan emberek vannak akik ateisták, Isten káromlók, Isten tagadók. Én nem vagyok egy erőszakos térítő, ráadásul én kevés vagyok ahhoz, hogy bárkit is "megtérítsek"! Az én életemmel, a szeretetemmel,az emberekhez való viszonyommal próbálok példát mutatni az "Istentelen" embereknek. Bárkivel szívesen beszélgetek erről, ha kíváncsi rá.
Mivel kis falumban csak olyan gyülekezetek vannak: katolikus, református, jt... melyek szerintem nem az igazságot tanítják, és elhitetik az emebereket (elnézést ha valakit megsértenék ezzel) nincs olyan gyülekezet ahova szívesen járnék. Ezért tettem fel a kérdést, és ezért keresek olyan embereket akikkel erről tudnék beszélgetni, mert páromon kívül sajnos nincs kivel:(
Egyébként kedves Tamás megkérdezhetem milyen felekezet tagja vagy?
Én nem az emberek tanításait keresem, nem az ő igazságaikat keresem, amit nekem tudnom kell azt az Isten kinyilatkoztatta. Nem találtam még olyan gyülekezetet ami csak az igazságot tanította volna. Amiben van egy kis hazugság az már nálam elbukott!
Ha egy finom tortába patkánymérget keverünk, az attól még gyönyörű és finom, de megöl... A méreg az méreg, a hazugság az hazugság!
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én mindent tökéletesen tudok, én mindenkit lenézek, de az eddig álltalam megvizsgált felekezetek nem a biblia igazságát tanítják...:((( A hazugságot pedig el nem viselem!!!
Krisztus az út az igazság és az élet! És én ezt keresem és követem.
Eredeti kérdésedhez : [link] oldalról.
"Arra a kérdésre, hogy kik vagyunk, talán sokan először is „szervezetünk” nevét várnák válaszul. Ilyet viszont nem tudunk megadni, mivel nincs nevünk. Tudatosan nem akarunk nevet adni magunknak, és nem akarunk szervezetet alkotni.
Keresztények vagyunk, akik az első keresztények példáját követve meg akarjuk valósítani az életünkben azt, amit a Bibliában olvasunk. Nem tartozunk semmilyen felekezethez vagy más szervezethez. Azért vagyunk együtt, mert mindannyian egyen-egyenként Jézust, Urunkat és Istenünket akarjuk követni, és nem azért, mert valamiféle egyesületi szabályzat előírja.
A Bibliát tartjuk a keresztény tanítás egyedüli alapjának. Minden nap összejövünk, hogy együtt gondolkozzunk Isten Igéjéről. Tekintélynek tartjuk a Bibliát mind hitünkre, mind életünkre nézve. Igyekszünk történelmi és irodalmi környezetében vizsgálni, használva értelmünket, hogy egyre mélyebben megérthessük. Szeretnénk elkerülni mind a fundamentalista, mind a liberális írásértelmezés hibáit."
Előzőhöz csak egy kérdés:
"Nem tartozunk semmilyen felekezethez vagy más szervezethez."
Véletlenül nem a Dunaföldváriak vagy más néven Holic-csoport tagjai vagytok?
Üdv.
Kedves -a- !
Köszönöm a válaszodat és köszönöm, hogy megosztottad velem.
Beleolvastam, és eddig tetszik amit olvastam!
A válaszodból emelnék ki egy dolgot, mégpedig: "Minden nap összejövünk"...
Ez számomra abszolút nem lenne megoldható. Nem tudom ti hogy oldjátok meg, de azért kíváncsi lennék rá.
Rm 14,5 "Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve."
Annak nagyon örülök, ha valaki igazán kutatja Isten igéjét és igazságát!
Ha gondolod írhatsz privátban is. Ha elolvastam és esetleg lesz kérdésem akkor írni fogok!
Az Atya Isten szeretete legyen veletek az Úr Jézus által!
Figyelem!
Holic csoportról bővebben:
Röviden pedig: tagadják Jézus kereszthalálának szükségességét megváltásunkhoz, együtt élnek, szerintük csak az keresztény, aki velük van, a családból, addigi közösségéből kiveszik az embert. Érdemes tudni róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!