Isten utál engem?
Két éve, amikor elkezdtünk komolyabban imádkozni a gyülekezettel ébredésért, tudod mi történt? Pár hónapon belül.
Sorolom, hogy csak a legfontosabbakat említsem:
- összetörték a kölcsönkocsinkat, és nekünk kellett kifizetni.
- meghalt a lelkész feleségének anyja.
- a lelkész lányának született egy Dawn-kóros babája. Aztán 7 hónaposan megállt a szíve.
- meghalt apósom, rákban.
- nem kaptam egy évig normális munkát.
- a lelkész vejének az anyja is meghalt. Egyik percről a másikra. Meg a nagyanyja rá, egy pár hétre.
- az egyik nénit elhagyta a férje, 40 év után. felrúgta az egész családot.
Isten UTÁL bennünket?
1Kir 19,11-12 - Az ÚR ezt mondta: Jöjj ki, és állj a hegyre az ÚR színe elé! És amikor elvonult az ÚR, nagy és erős szél szaggatta a hegyeket, és tördelte a sziklákat az ÚR előtt; de az ÚR nem volt ott a szélben. A szél után földrengés következett; de az ÚR nem volt ott a földrengésben.
A földrengés után tűz támadt; de az ÚR nem volt ott a tűzben. A tűz után halk és szelíd hang hallatszott.
Hónapokig voltak éjszakák, amikor felébredtem, és ordítani tudtam volna, könnyek között kértem számon Istenen ezeket: miért teszed ezt? Neked jól esik, ha megölsz bennünket? Te ezt élvezed? Mert megteheted, igaz?
De rájöttem valami különleges igazságra: Bizony annak, aki kitartóan akar közeledni Istenhez, időnként előbb szembe kell nézni tűzzel, viharral is. De nem szabad abba a hazug tévedésbe esni, hogy ezt Isten teszi. Isten soha nem volt ott a tűzben, a viharban! Ő az utána jövő kedves, csendes, szelíd hang. Amit csak azok hallhatnak, akik végig ott álltak a viharban, a tűzben is.
Azóta elkezdtek jönni az emberek a gyülekezetbe. Hogy meg akarnak térni. Olyanok történnek, hogy pl. a munkahelyünkön megkér a munkatársunk, hogy szeretne abba a gyülekezetbe jönni, ahová mi járunk.
Megtért apósom. 74 évesen!
Fogalmam sem volt, hogy 2 hónap múlva miből fogunk enni. Végül kaptam állást, ahol megbecsülnek, szeretnek.
Van ára Isten megismerésének? Hogyne volna. Hiszen olyan világban élünk, amiben az ördög mindent megtesz az ellen, hogy valaki véletlenül se közeledjen Istenhez. A sötétség teljes hatalma vesz körül. De Isten szeret! SOHA, de soha nem volt hűtlen hozzánk!Ma már nyugodt szívvel, örömmel tudok erről beszélni. Nem fájnak.
A feleségem munkatársa, mikor meghalt az apja, nyugtatókon élt hónapokig. Mi meg, bár fájt mindez, tudunk felszabadultan örülni, vidámnak lenni, nevetni.
Ha mindez nem történik meg, soha nem ismertem volna meg Istent igazán. De ha sosem kapok állást, sosem történik semmi, akkor is: Jézus Krisztus mindent odaadott értünk. Ő méltó arra, hogy kövessük, még akkor is, ha soha semmi hasznunk nem származna ebből.
Fel a fejjel! A valódi istenismeretet nem a teológián tanítják, hanem az életben, Isten maga. Remélem lelkészként már te is érteni fogod, miről beszéltem:)
Nem az Isten külsi ránk a kihívásokat, hanem a Sátán, ő akarj az embereket elhitetni dolgokkal.
Jób könyvében is a Sátán betegítette meg Jóbot,ebből látszik, hatalma van rá.
Ha meg elolvasnád M.K.Baxter könyvét, amit ő írt le a Szent Szellem segítségével, és kinyilatkoztatott dolgokat, akkor onnan is meg tudnád, hogy valójában az ördög az, aki megbetegíti az embereket. Isten csak gyógyít..
milyen teológus vagy? (melyik felekezet)
Én is teológus vagyok és szívesen beszélek Veled. Írj privátot, ha szeretnél.
"Az ördög azért jött,hogy lopjon öljön és pusztítson,de Én(Jézus) azért jöttem,hogy életük legyen sőt bőségben éljenek."
"Én azért jöttem,hogy az ördög munkáit lerontsam." - Jézus
Téged Isten soha nem fog megutálni,mivel Ő teremtett Téged. Az ördög az aki utál téged, Isten soha! Ismétlem soha!
Tudod honnan tudom,hogy soha nem fog utálni?
"Mert úgy szerette Isten az embereket,hogy az Ő egyszülött Fiát adta,hogy aki hisz Őbenne el ne vesszen hanem örök élete legyen." (Másik fordítás) - János 3:16
Az emberekért!Minden emberért! Isten mindenkiért küldte Jézust! Mert mindenkit nagyon szeret!
Ha azt hiszed,hogy Isten utál téged az nem más mint a mocskos ördög hazugsága. Még jó,hogy győzött a júdabeli oroszlán Jézus Krisztus.
Mondok neked valamit drága testvérem,mégpedig az Igéből idézek neked. Az Úr azt mondja neked:
"Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak,de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg - mondja KÖNYÖRÜLŐ URAD" - Ézsaiás 54:10
"Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok." - Ézsaiás 43:18-19
"Ha rád támadnak is, nem tőlem lesz az. Aki rád támad, elesik veled szemben." - Ézsaiás 54:15
Isten maga a szeretet! Nagyon szeret Téged!
Ha az ördög ezt akarja elhitetni veled,hogy Isten utál téged akkor:
"De én az URat várom, a szabadító Istenben reménykedem: meg is fog hallgatni Istenem! Ne örülj bajomnak, ellenségem, mert ha elesem is, fölkelek, ha sötétségben lakom is, az Úr az én világosságom." - Mikeás 7:7-8
Olvasd az Igét,abból kiderül,hogy téged az ellenség félrevezetett és hogy Isten nagyon de nagyon szeret Téged. Úgy szeret téged mint az Ő szeme fényét,mindennél jobban.
Ha problémáid vannak akkor tedd ezt:
"Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, kiáltottam az én Istenemhez. Meghallotta a hangomat templomában,kiáltásom fülébe jutott." - 2Sámuel 22:7
"Kiálts hozzám, és válaszolok, hatalmas és megfoghatatlan dolgokat jelentek ki neked, amelyekről nem is tudhatsz!" - Jeremiás 33:3
"Mit mondunk azért ezekre? Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?
A ki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk?
Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, a ki megigazít;
Kicsoda az, a ki kárhoztat? Krisztus az, a ki meghalt, sőt a ki fel is támadott, a ki az Isten jobbján van, a ki esedezik is érettünk:
Kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétől? nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-é?
A mint megvan írva, hogy: Te éretted gyilkoltatunk minden napon; olybá tekintenek mint vágó juhokat.
De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, a ki minket szeretett,
Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők,
Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban." - Róma 8:31-39
Isten nagyon szeret Téged!
Bármilyen problémád van kiálts hozzá! Ő meghallgat Téged és minden problémádat megoldja! (Nem megtudja oldani hanem MEGOLDJA)
"Sok baja van az igaznak,de mindből kimenti Őt az Úr."
Kedves Kérdés írója, én is megfogalmaztam már hasonló gondolatokat, hogy Isten miért engedi meg számomra a fájdalmas dolgokat.
Az, hogy utál, lehetetlen. Bizonyítja, hogy szeret teljes szívéből, hogy Jézusban lejött a Földre, hogy meghaljon helyettünk a bűneinkért. Ha nem szeretne, ezt nem tette volna meg. És a szeretete azóta sem változott (a Bibliában benne van, hogy "Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz." Zsid 13:8 - szóval ugyanúgy szeret most is!!) A Sátán kísért azzal, hogy Isten utál.
A megoldás ebben az esetben is Isten szeretete; mindenképpen fontos az őszinteség, hogy kitárd előtte mindazt, ami a szívedben van, akkor is, ha az harag, vagy keserűség, mondd ki nyugodtan; de kérd azt is, hogy meg tudd ismerni Isten szeretetét. És biztos vagyok benne, hogy a válasz nem fog elmaradni.
"Közeledjetek az Istenhez, s majd ő is közeledik hozzátok" Jakab 4:8
Imádkozom érted, és kívánom Neked, hogy megtapasztalhasd azt az isteni szeretetet, ami kihoz minden mélységből. Én is tapasztaltam/tapasztalok mélységeket és tudom, hogy Isten ki tud hozni.
Szinte mindent leírtak már.
Ezt mindenkinek mondom.Az Istennel való kapcsolatot nem lehet megspórolni senkinek sem.Én is voltam hasonló helyzetben, de ezt már írtam valahol.És megmutatta az Úr hova kerülnék a pokolba, és, hogy rajtam mások élete is múlik.Tehát ,ha az itt lévő emberek mind ismernék Istent, akkor a feltett kérdések 90százaléka fel sem merűlne.
Ne érd be kevesebbel mint Isten.És , ha kérdezed, de nem felel, akkor böjt, ima, dicséret.Nagy meló.Gondolom nem tanították a teológián,hogy Isten az övéit évtizedeken át rosszal jutalmazza,aztán mégegyet belerug.Isten világosság, és nincsen benne semmi sötétség. Jóbnál úgy emlékszem, azt igérte Isten, hogy nem fog megpróbálni senkit ilyen módon. Javítsatok ki,de nekem teljesen más Istenképem van.
És ezt úgy mondom, hogy lefogadom, hogy mélyebbről jövök mint Te.Amikor nagyon rossz állapotban voltam, akkor tudtam nagyon eltávolodni az Úrtól, és akkor rátelepszik az emberre a depresszió szelleme, vádlások , kárhoztatások, akkor jön az öngyi gondolat.Nem akartam senkit megbántani.Nekem ez volt.Vedd komolyan az Urat ,és akkor Ő is komolyan vesz Téged.
Kedves előző válaszoló!
Milyen jó érzés tölti el az ember szívét amikor ilyen írásokat olvas. Igen .Az az ember aki nem élte meg ezt a mélységet, fogalma sincs milyen érzések dúlnak ilyenkor az emberben, mire egyáltalán eljut az öngyilkosság gondolatáig. Örülök hogy rendbe jöttél.Te már tudod hogy kell segíteni máson ha ilyen bajba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!