Isten utál engem?
Szerintem a hit nélküli ima nem is ima csak egy szó,egy mondat,egy üres,nagy semmi.
Isten adja a hitet?Nem hiszem.Ő a lehetőséget adja,a döntést,hogy hiszel vagy sem,hogy úgy cselekszel vagy sem,ő csak vár.A lehetőség mindenki előtt ott van,hisz a legtöbb ember el tudja dönteni,hogy hová tartozik,már csak a tettei által is.Mivel,aki ismeri a parancsolatokat az azért nagyjából tudja,hol is áll.Az már viszont igaz lehet,ha hívod,jönni fog,de ahhoz előbb el kell fogadni őt,nem?Azaz hinni kell...
Szia!
Nos ha teológus vagy bizonyára nem ismeretlen előtted Jób könyve. Én nem tudom, hogy potosan mi történt veled, de azt gondolom, hogy nem lehetsz rosszabb helyzetben, mint Jób. Ha ismered a történetet pontosan tudod miről beszélek. Ajánlom, hogy vedd kezedbe a Szentírást és olvasd el figyelmesen ezt a könyvet, és biztos vagyok benne, hogy megbékélsz az Istennel.
Üdv. Péter
Az eddigiekből csak azt látom, hogy csalódott vagy, azt nem, mennyire mély a hited, és mennyire érzed hivatásodnak ezt a pályát. Ha a vallásod szemszögéből nézem, akkor próbatételnek nevezem. Ha reálisan, akkor azt mondom, más téren is ki kellene próbálnod magad, mert lehet, hogy az a te utad.
Tudom, milyen mélyponton lenni, és azt is, milyen nehéz kimászni onnan, tudom, milyen az újrakezdés idegen helyen, idegenek között, és azt is, milyen csalódni abban, amire az egész életed feltennéd. De néha erre van szükség, hogy tovább tudj lépni. Néha el kell vesztened valamit, hogy kapj valami mást, valami többet... Most rossz, de majd elmúlik.
Ha szeretnél beszélni valakivel, írj nyugodtan.
Gondola, a hitet Isten adja (Ef. 2.8):
Efezus 1. 3. Áldott legyen az Isten, és a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja, a ki megáldott minket minden lelki áldással a mennyekben a Krisztusban,
4. A szerint, a mint magának kiválasztott minket Ő benne a világ teremtetése előtt, hogy legyünk mi szentek és feddhetetlenek Ő előtte szeretet által,
Efezus 2.
8. Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
9. Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.
Ha félreismerted, akkor ne neki akarj megfelelni, hanem magadnak. Keresd a boldogságot az életben, és ne csak a vallásos utat lásd. Ha ennyire csalódtál, akkor keress valami más célt az életben, amiben megtalálod önmagad.
Az öngyilkosságot meg gyorsan felejtsd el, mert az élet ajándék! Ne dobd el!
Én ateista vagyok, úgy gondolom egyszer élünk, és a halál után nincs semmi. Tehát, ha így nézzük, akkor most, itt, ezen a világon kell megtalálnunk a boldogságot.
Fel a fejjel!
A kérdező kommentje:
HÚÚ! Hát köszönöm a válaszokat és a segítő szavakat. Lehet, hogy csalódást okoztam sokaknak, hogy ilyen gondolataim vannak tanulmányaim ellenére..Viszont csak ezekkel a szavakkal tudom leírni azt ami bennem van! Dühös vagyok!!!! Igen nagyon! Szeretnék ateista lenni, de nem tudok, a szívem mélyén érzem, hogy van valaki, aki vigyáz rám. Túl sok a megpróbáltatás. Félreismertem Istent....:(
Nem okoztál csalódást a hívőknek. Valamennyien ilyenek vagyunk, ki jobban, ki kevésbé - éppen azon múlik, hogy a bennünk dúló harc az ó és az új ember között, hogyan áll. A keresztyén élet olyan, mint a hullámvasút. Vannak nehezebb, és boldogabb pillanatok, időszakok. Egyet azonban valamennyien tudunk - Isten soha nem hagy el, ha egyszer lehajolt értünk, akkor be is visz az üdvösségbe, mert Isten önmagához hű. Amit megígért, azt betartja.
Most éppen egy ilyen hullámvölgyben lehetsz, és amiatt teszel buta, meggondolatlan kijelentéseket. Na, meg aki arra biztat, hogy ha félreismerted Istent, akkor ne akarj neki megfelelni - legalább ekkora butaság.
Igazából majd a mennyben ismerjük meg az Urat, lesz rá időnk a végtelenben. Most azonban maradj nyugton, és adj hálát neki, hogy beletervezett a világba, és gondja van rád.
".Főleg keresztény emberekben kell csalódnom.."
A Biblia leírja,hogy az Úrban bízz,ne az emberekben.és vonatkozik a keresztényekre is...és a Bibliát is emberek írták,uppsz! Catch of 22.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!