Miért bűntette Isten az embert amikor a paradicsomból kiűzte? Ez miért volt igazságos?
Persze a történet ismerős, megmondta, hogy arról a fáról ne egyen, és azért.
DE:
Ha megjelent Lucifer, és azt mondta hogy egyenek belőle, akkor az első emberpár honnan gondolhatta volna, hogy Lucifert nem Isten küldte, vagy azt, hogy Lucifer Istent "elhagyva" a teremtés ellensége volt?
Szerintem Lucifer nyilvánvalóan megtéveszette az első emberpárt, akik nem lehettek bűnösök, mert az maximum Lucifer lehetett.
Mióta igazságos azt bűntetni, akit már eleve becsaptak?
Én értem hogy Helmet mit szeretne tudni:
Te valójában arra keresed a választ, hogy ha Isten azt mondta, hogy ne egyetek erről a fáról!
Na most logikai bukfenc következik, ugyanis Éva és Ádám nem tudták mi a rossz és a jó, ergo tehát nem tudták azt a fogalmat sem értelmezni hogy "nem szabad".
Ez olyan mint ha azt mondom neked hogy Sálemálejku, te meg lehet azt mondod hogy egészségedre, hiszen te sem érted...
Egyébként, Isten azért tiltotta meg a fáról való evést, mert ezzel akarta megtudni hogy az emberpár engedelmeskedik e neki.
Ez van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!