Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisztek Istenben?

Rozsdamentesacéltörp kérdése:

Miért hisztek Istenben?

Figyelt kérdés
Kérdésemre a hívők válaszát várom. Teljesen mindegy melyik Istenben hiszel. Miért teszed? Szüleid is hívők? Történt veled valami, aminek folytán hívő lettél? Félsz, hogy nincs kibe kapaszkodnod?
2011. dec. 12. 15:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 09:53-as válaszoló!

Mint említettem Isten a kérdéseidre a választ, és azt, hogy az elméleteidnek mennyi valóság alapja van több ezer éve leiratta a Bibliában. Bocsáss meg hogy ezt mondom, nem szeretnélek megbántani, de az emberekkel ez a probléma hogy fantáziálnak, ahelyett hogy vennék a fáradságot és alaposan utána néznének hogy vajon miért történnek ezek a dolgok?

Az emberek általában mindig Istent vádolják, noha nem is ismerik Őt, és nem tudják azt hogy milyen nagy munkát végez értünk. Isten fel is tette azt a kérdést Izráelnek ami egyfelől nekünk is szól:

"És azt mondjátok: Nem igazságos az Úrnak útja! Oh, halljátok meg, Izráel háza: az én útam nem igazságos-é? nem inkább a ti útaitok nem igazságosak-é?" (Ez 18,25)

Én azt mondom, hogy akit érdekel hogy mi miért történik a világban, az forduljon Istenhez, vegye a kezébe a Szentírást, és kezdj el tisztességesen tanulmányozni. Isten ugyanis az igazságot őszintén kereső embernek válaszolni fog, legyen az akárki. Péter apostollal ugyanis bátran vallom:

És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, a melyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben; Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból. Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei. (2Pét 1,19-21)

2011. dec. 13. 10:16
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
kedves utolsó te az szent írásból idézel,én meg az életből ez a különbség,szép napot.
2011. dec. 13. 10:23
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó:

"te az szent írásból idézel,én meg az életből ez a különbség,szép napot."

Ez egy irracionális gondolat, mert te ezzel azt fejezed ki hogy te jobban meg tudod mondani azt, hogy milyen az Isten mint Ő saját maga. Ha nincs Isten, akkor nyilván a kérdés értelmetlen, de ha van Isten akkor hagyni kéne Őt beszélni hogy bemutassa saját magát, hogy mit miért tesz és az alapján véleményt formálni nem? Vagy szerinted az racionális gondolkodásra vall, amikor egy véges elméjű személy, akinek a tudása korlátozott, mondd véleményt egy végtelen elméjű személyről, akinek a tudása felbecsülhetetlen, és akit nem is ismer, csak elméletei vannak róla? Én azt vallom hogy utána kell nézni a dolgoknak alaposan, mert az emberi okoskodást nem egyszer kárt vallott már.

Neked is szép napot :-)

2011. dec. 13. 11:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Kedves 09.53

Érthető az elméleted, ha … az Isten egy rendőr lenne, vagy ha egy birkanyáj felett álna. Tudod, ezt a részt hívják úgy, hogy szabad akarat! Isten nem sújt le, valahányszor elkövetsz valamit. Van példa ilyenre is, de nem mindig. Lehet, hogy 60éves korodban fog "kifizetni" minden addigi tettedért (láttam már ilyent). Elismerem, zavarbaejtő lehet, ez a gondolat, hiszen mi van, ha nincs is túlvilág, akkor megtorlatlan marad az a sok gonoszság, ami itt, a Földön történik. De az is logikus, ha nem itt torol meg minden rajta, ésaz erkölcsön esett sérelmet, mivel az kihatással lehetne az igaz emberekre is. Lásd Jézus példabeszédjét a búzáról, és a konkolyról! (Nem tudom a számokat, aki tudja, kérem írja meg itt)

2011. dec. 20. 09:01
 15/17 anonim ***** válasza:
Szia, én 7 éve tértem meg. elhívtak bibliaórára, tetszett, járogattam. Aztán egyszer rám tört a felismerés, hogy EZ IGAZ! Jézus tényleg meghalt az én bűneimért. És egyre jobban megismertem Istent, Ő pedig egyre jobban megmutatta nekem és mutatja folyamatosan, hogy Ő mennyire valóságos és ő az Élő Isten!
2012. jan. 21. 11:31
 16/17 A kérdező kommentje:
pacsiztál Vele meg minden? :D
2013. febr. 25. 22:53
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem tom, mióta az eszemet tudom, számomra nem kérdés hogy Isten létezik e. Annak ellére, hogy apám ateista anyám megy ilyen csapongó, keresztény meg hit gyülibe is járt és vitt minket is. Szörnyű volt. Szóval mindezek ellenére bennem parányi kétely sem merült fel hogy Isten létezik e. Később erről meg is bizonyosodtam...
2013. febr. 27. 02:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!