Őt is Isten teremtette?
Kérdező!
Látom nagyon határozott álláspontod van és kitartasz.
Néhány kérdés, és utána úgyis reagálsz majd, de kérlek őszintén válaszolj először magadban, utána csak nekem..légyszíves:
1. Honnan tudod nem kamu az egész? Nem láttad élőben. Itt egy videó, bármi lehet, műtermi felvétel is- vajmi kevés dolgot tud az ember ellenőrizni. Inkább hitnek hívnám, mert nem fogtad a kezdeben így van? Ez egy videó.Múltkor élethű dínókat is vetítettek, kb. ez a szint.Pedig tisztára igazinak tüntek azok is. :D
2.Miért ne lehetne mutáció?
Annyiféle mutáció, betegség van. Nem hinném, hogy doktora vagy a mutációknak, sőt azt sem hinném, már minden eddig a múltban megjelenő mutációt meg tudnának magyarázni még a leg szakavatottabbak is.Sokatmondó lehetne pl. az a rész, hogy a szakma gyakorlatilag lesöpörte a témát, ennyire tartják komolynak. Érted te ezt?
Ha akkorra szenzáció lenne, majd megőrülnének hogy kezükbe kaparinthassák :D
3. Nem furcsa számodra, hogy ezt a igazán "különleges" leletet simán tapicskolja a kis kezével? Nem sterilizált üveg mögött kesztyűben..semmi:D
Csak úgy piszkálgatja.Ha olyan különleges, akkor úgy vigyázna rá, hogy csak na....
Szerintem csak egy szenzációvadász, és legalább akkora sikere lett, hogy a gyakorikérdésen legalább páran hozzászóltak :D
Tudományos körökben pedig röhögnek rajta.
ma 20:58!
1. Ebben van valami. A tárgy maga biztos hogy létezik, és nem csak "oda van vetítve", de azt nem tudom hogy valódi-e. Rákerestem neten, de nem találtam cáfolatot róla, és ugyan-azokat írják amik a videóban elhangzottak (kormeghatározás, DNS tesztek). Ha egy készített szenzációhajhász tárgy lenne, nem hiszem hogy elvégzik a teszteket.
2. Nem én állítom hogy nem lehet mutáció, hanem a kutató a filmben. Ha tényleg igaz az a sok eltérés, akkor elég nehéz elhinni hogy egyszerű mutáció. Legyen a vízfejűség például. Megmagyarázza a fej formáját, de azt nem hogy még semmilyen más élőlénynél nem láttak ilyen fajta csontot. Gondolom a vizsgálatot végző kutatóknak van annyi tudásuk hogy felismernek egy mutálódott csontot. Az is furcsa hogy nem tudták az apai DNS-t beazonosítani. Azt meg nem gondolom hogy kapkodnának érte. Ha a koponya valódi és nem mutálódás okozta, az megdönti az összes elfogadott tudományos (és talán vallásos) nézetet is. Nem hiszem hogy bármelyik mainstream tudós azon fáradozna, hogy saját munkásságát aláássa. Könnyebb ráfogni hogy kamu, vagy hogy rendellenesség és nem foglalkozni vele. A legtöbbet amúgy is azzal tehetik ellene ha nem foglalkoznak vele. Ha bizonygatnák hogy nem valódi, még többen elhinnék hogy az.
3. Nem tudom mennyire szokás mindent gumikesztyűben, üveg mögött vizsgálgatni. Lehet hogy szenzációvadász, bár hihetőbbnek tartom mint sok elfogadott dolgot...
Hát nem tudom, fura az egész történet ahogyan rátalált, na és persze hol máshol történt mindez mint a tengeren túlon.
Ha mégis igaz lenne, akkor a válaszom: igen, ő is Isten teremtménye, mint minden.
A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
Kissé félreértelmezed az ige szavait, ha egyből más teremtett lények és emberek közötti szexuális kapcsolat létrejöttére asszociálsz...
Ezt az igehelyet gyakran szokták félreérteni. Séth és Kain leszármazottjairól van szó. Séth utódjai Istenfélők voltak, ellentétben Kain leszármazottjaival (ugye Kain volt Abel gyilkosa). Érdemes nem kiragadni egy igerészt az egészből, hanem megnézni az előzményeket is, hogy mire vonatkozik az általad idézett rész:
A séthiták és a kainiták között a viszony kezdetben nem volt valami idilli. A Biblia erre utal, amikor a séthitákról beszél:
"akkor kezdték segítségül hívni az Úrnak nevét" [I.Mózes 4:26]
Azaz szorongatott helyzetbe kerültek, feltehetően az erőszakos irányt követő rokon nemzetség miatt. Később azonban az ellenségeskedés megszűnt, a két nemzetség fiai és leányai gyakran kötöttek egymással házasságot:
"És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közűl, kiket megkedvelnek vala." [I.Mózes 6:2]
A Biblia következetes a szóhasználatában. "Isten fiait" így definiálja: "Mert a kiket Isten lelke vezérel, azok Istennek fiai" [Róma 8:14].
Az "ember lányai" kifejezés ebben az esetben pedig az "Istentelen emberek", bűnben élő emberek szinonimája. Tehát Séth Isten szerető nemzetsége keveredett Kain Isten tagadó nemzetségével.
Az ezt követő leírások pedig leírják ennek következményét, hogy ezek a vegyes házasságok hozzájárultak a bűn rohamos terjedéséhez.
"És látta az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz.” [I.Mózes 6:5]
Isten ezért a későbbiekben megparancsolta, hogy "Isten gyermekei" ne keveredjenek hitetlenekkel. Ehhez az elvhez való következetes ragaszkodást láthatjuk pl. Ábrahámnál I.Mózes 24. fejezetében, vagy jóval később Nehémiásnál 13:23-27. Az Újtestamentumban erre vonatkozóan szintén találunk konkrét kijelentést:
"Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?" [II. Korinthus 6:14]
Nem kell ezt túlmisztifikálni, pusztán egy bibliai szóhasználat helyretételével minden érthetővé válik.
Az meg hogy "óriások éltek a földön", igaz, hiszen ha Ádámot vagy akár Évát a mai elkorcsosult emberhez állítanánk, szembetűnne a méret és minőségbeli különbség... ma óriásoknak tartanánk őket, nem csak fizikailag, de mentális értelemben is.
De hogy a videóhoz is hozzászóljak:
Már semmin sem lehet meglepődni... akár mutáns, akár hoax, egyik sem hozható össze Isten szent nevével. Ne feledjük, hogy minden ilyen szörnyűség az Isten vádlójának, a sátán romboló munkájának következménye!
Üdv!
S.
"Persze, hogy Isten, csak attól függ, hogy te a földön járkáló ószövetségi istenre gondolsz, vagy az univerzális mindent átható, és teremtő Istenre gondolsz."
Ezt hogy érted? Nem ugyanaz a kettő?
Lehet, hogy rosszúl olvastam, de mintha Isten csak a 6napon
át történő teremtéséről olvashatunk. A többiek, csak születtek.Tehát a válasz: nemtudom. De inkább nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!