Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy ismerösömet nem gyóntatta...

Egy ismerösömet nem gyóntatta meg a plébános mert örök bünben él . Házasság nélkül él egy növel, ez igaz lehet?

Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 19:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
8%
az ilyen hozzáállású papok nem a Krisztusi elv szerint gyakorolják a hivatásukat,tehát nincs miről beszélni.
2011. dec. 6. 16:41
 12/20 anonim ***** válasza:
82%

"az ilyen hozzáállású papok nem a Krisztusi elv szerint gyakorolják a hivatásukat,tehát nincs miről beszélni."

Ha valaki nem bánja meg a bűneit és nem kér bocsánatot az nem is kap. Milyen bűnbánat az amikor valaki azt mondja hogy bánja, de holnap folytatja? Nem őszinte.

2011. dec. 7. 09:09
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

"az ilyen hozzáállású papok nem a Krisztusi elv szerint gyakorolják a hivatásukat,tehát nincs miről beszélni."

Ha valaki nem bánja meg a bűneit és nem kér bocsánatot az nem is kap. Milyen bűnbánat az amikor valaki azt mondja hogy bánja, de holnap folytatja? Nem őszinte."

Nos,Jézus,akit az egész keresztény egyház félistenként imád,megbocsájtott a parázna nőnek akit halálra akartak kövezni,megbocsájtott Mária Magdolnának,és még sokaknak.egy plébános nem gyóntat meg egy olyan embert,aki házasság nélkül él egy nővel,mert ő tudja,hogy örök bűnben él...az ég szerelmére már!

16:41

2011. dec. 7. 16:22
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de 1. Jézust nem félistenként imádják a keresztények, hanem egészen Istenként.

2. a parázna nőnek ezt mondta Jézus:

10Mikor pedig Jézus felegyenesedett, és senkit sem látott az asszonyon kívül, így szólt hozzá: "Hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged?" 11Ő így felelt: "Senki, Uram." Jézus pedig ezt mondta neki: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!" (Jn 8,10-11)

Tehát OKÉ, meg van bocsátva, de többet ne csináld.

2011. dec. 7. 16:27
 15/20 anonim ***** válasza:

"Bocs, de 1. Jézust nem félistenként imádják a keresztények, hanem egészen Istenként."

Rendben van,és ha ennyire egészen Istennek tartják,akkor miért nem követik a példáját? (most maradjunk csak ennek a papnak az eseténél)

"2. a parázna nőnek ezt mondta Jézus:

10Mikor pedig Jézus felegyenesedett, és senkit sem látott az asszonyon kívül, így szólt hozzá: "Hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged?" 11Ő így felelt: "Senki, Uram." Jézus pedig ezt mondta neki: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!" (Jn 8,10-11)

Tehát OKÉ, meg van bocsátva, de többet ne csináld."

Csinálja-e többé,vagy nem csinálja,ez itt a nagy kérdés ugye? ezért nem lehet meggyóntatni....Jézus nem fordult el attól a nőtől.tudod ez a nagy különbség közte és a pap között.Még arra sem képes,hogy meggyóntassa,holott ez a munkája,és ezért megy hozzá az az ember.Játssza itt a mindenható igazságosztót,aki megszabja másoknak,hogy az Isten mit bocsájt meg nekik és mit nem.

és azért olvasd el még egyszer ezt a mondatot,és gondolkodj el rajta:"ÖRÖK BŰNBEN ÉL,mert házasság nélkül él egy nővel."

szerintem szánalmasak az ilyen hatalmaskodó egyházi emberek.nem tudnak a saját életükkel mit kezdeni,ezért másokon akarnak uralkodni.biztos Jézus is így állt hozzá az emberekhez ugye?

2011. dec. 7. 16:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Mikor tesz jót egy pap?

- ha valaki minden nap bűnt követ el, minden nap meggyónja (de nem őszintén) és a pap feloldozza minden nap, majd az illető az élete végén elkárhozik és nem is érti majd hogy miért

- vagy ha a pap nem oldozza fel és így ráébreszti hogy valamit nem jól csinál és változtatnia kell, ezért az illető változtat az életén és üdvözül

Jézus azért bocsáthatott meg a házasságtörő asszonynak mert tudta hogy az igyekezni fog megváltoztatni az életét. Ezt neki nem kellett külön megkérdeznie. De a papnak az a dolga hogy a bűnök ellen küzdjön, és nem minden pap lát bele a hívő lelkébe, ezért kérdezniük kell. Aki nem őszintén akar gyónni annak a gyónása érvénytelen lenne. Isten nem tűri el a hazugságot és a képmutatást.

2011. dec. 8. 10:21
 17/20 anonim ***** válasza:

"Isten nem tűri el a hazugságot és a képmutatást."

Akkor azt sem tűri el a papnak,hogy az ő nevében eldöntse,hogy kinek mit bocsájt meg?

a Biblia arról beszél,hogy csak Isten ismeri igazán a szíveket,Jézus is ezért óvta az embereket egymás megítélésétől.de gondolom a papok ez alól kivételek.ők kimondhatják,hogy ki fog örök bűnben égni.

egyébként szeretném tudni,hol szerepel a Bibliában konkrétan,hogy aki házasság nélkül él egy nővel,az örök bűnben él? mert gondolom ez le van írva,ha a papok a Bibliából veszik az igaz tudásukat.

2011. dec. 8. 15:11
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor azt sem tűri el a papnak,hogy az ő nevében eldöntse,hogy kinek mit bocsájt meg?"

Jn 20,23 - Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad."

Ez elég egyértelmű, nem? Vagy te hogy értelmezed ezt?

"a papok ez alól kivételek.ők kimondhatják,hogy ki fog örök bűnben égni."

Nem értem hogy ezt miért írtad, én ezt nem állítottam. Azt hogy ki üdvözül egyedül Isten dönti el, szerintem ebben egyetértünk.

"egyébként szeretném tudni,hol szerepel a Bibliában konkrétan,hogy aki házasság nélkül él egy nővel,az örök bűnben él?"

Ehhez miért kell Biblia?

Máté 10.6

"De Isten a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott. Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és ketten egy test lesznek. Ettől kezdve többé már nem két test, hanem csak egy. Amit tehát Isten összekötött, azt ember ne válassza szét."

Itt mondja Jézus hogy a házasságot nem lehet megszüntetni. Azt pedig hogy a házasság szükséges azért nem mondta mert akkoriban ezt nem kellett mondani, mindenki tudta anélkül is.

Itt van egy részletesebb írás arról hogy miért szükséges a házasság:

[link]

2011. dec. 8. 15:50
 19/20 anonim ***** válasza:
De most nem Jézus korában élünk,na mindegy befejeztem szerintem akkor is nevetséges amit csinálnak egyes papok.
2011. dec. 8. 16:57
 20/20 anonim ***** válasza:
Igaz és jogos! Ugyanis nem tudja őszintén mondani, hogy "a bűnt kerülöm". Az élettársi kapcsolat ugyanis bűn (6. parancsolat).
2012. máj. 24. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!