Hogy csináljam? Mi hiányzik?
Szeretnék hálát adni az Úrnak több mindenért is.
egészég,család,barátok stb. amim van.
A probléma,hogy nem érzek közben igazi hálát.
Olyan,mintha csak elmondanám. Valami hiányzik.
Nem érzem a súlyát annak amit kaptam.Hogy mekkora dolog.
szia!
Ilyenkor azt tanácsolnám, hogy "kényszerből" ne kezdj el hálát adni, ha belülről nem érzed. Ennek az Úr nem fog örülni, mert ő tudja, hogy nem a szívedből teszel.
De ha csak gondolsz rá, vagy felsóhajtasz, hogy "köszönöm"; érteni fogja! :) de mondjuk ha hálát szeretnél mondani és közben nem érted, hogy miért... az kicsit necces... Nem vagyok hit-térítő nyugi, de lehet hogy egy Biblia jó segítség lenne?? :)
,,vagy felsóhajtasz, hogy "köszönöm"; érteni fogja! :) "
Ilyet azért szoktam csinálni,főleg ha látom,hogy nekem van másnak nincs mondjuk pl.:lábam.
Sok mindennel tartozunk Istennek, sok mindenért. Szerintem a legfőbb amit kaphattunk Istentől, az, hogy megszülettünk. És, hogy miért születtünk meg? Mit vár el tőlünk Isten? Mi a célja az életünknek? Mi az az értékes ajándék amit minden Istent hűen szolgáló ember meg kap?
Ezekre és még több kérdésre a választ Jehova Tanúitól kaphatod meg. Kérdezd meg őket!
Szerintem mélyítsd az istenkapcsolatod. Dőlj hátra egy pillanatra, és kérdezd meg most magadtól, hogy milyennek látod őt? Van egyáltalán élő képed róla, vagy egy poros festményhez, esetleg egy szigorú nagybácsihoz hasonlít, akit szeretni kell?
Ha felismered a kapcsolatod hiányosságait, akkor próbálj közelebb kerülni hozzá, olvasd a Bibliát, imádkozz. Ha erősebb lesz a kapcsolat, a hála is automatikusabban jön, mert ugye elég nehéz hálát adni valakinek, akit nem igazán ismerünk...
A Jehova Tanuin kívül azért van még egy-két forrás, ahová mehetsz kérdésekkel, könyvek, honlapok is vannak szép számmal.
Szívből ajánlom Gerard W. Hughes A meglepetések istene c. könyvét. Pontosan olyan kérdésekre vetít rá, amiket feltettem az előbb, aztán végigvezet, hogy felfedezd a szántóföldbe rejtett kincset. :)
A másik ami még a háláról eszembe jutott, hogy nagyon sok ember próbál hálát adni, ha jól megy neki, vagy ha éppen más nyomorát látja. Jó úton akkor vagy, ha a nehézségekért, veszteségekért és fájdalmakért is hálát tudsz adni, és biztos vagy benne, hogy minden a javadra van valamiképp. Ez egy hosszú út, sok sikert és Isten bőséges kegyelmét kívánom hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!